Inredning och design av lekrum för barn – bra idéer för en drömplats

Ställ in förråd för lekrum för barn-bord-svart tavla

Utan tvekan är lekrummet en av de mest speciella och viktiga platserna för dina barn. Där kan de springa runt och spendera timmar med sina leksaker. Barnrummet måste vara utformat med mycket kärlek och fantasi så att barnen känner sig riktigt bekväma där också. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips och idéer om hur du skapar en särskilt vacker Ställ in ett lekrum för barn där din avkomma utan tvekan kommer att må bra i sitt eget område.

Skapa ett lekrum för barn och skapa en unik plats att springa runt och drömma om

matta-lekrum för barn-förvaringsleksaker

Att inrätta ett extra lekrum för barn har flera fördelar. Barnen har allt utrymme för sig själva och kan bara låta leksakerna ligga. För nästa dag fortsätter spelet. Om du vill skapa ett lekrum för barn är det mycket viktigt och även användbart att inkludera de små så långt som möjligt i utformningen av ditt eget lekrum. Försök att ta hänsyn till barnens önskemål, det är trots allt de som kommer att spendera din tid där. Inredning och design av barns lekrum bör i första hand anpassas till deras ålder och behov. Antalet barn som kommer att vara i lekrummet måste också beaktas. Även om syskon i olika åldrar har olika intressen, finns det saker som gör ett barns rum otroligt mysigt och som inte får saknas.

Inrätta barns lekrum – barnvänliga, funktionella och visuellt tilltalande

modernt-barn-lekrum-tält-gung-skandinaviskt

Barn gillar att röra sig, särskilt de allra minsta. Av denna anledning måste det finnas tillräckligt med utrymme i lekrummet. Överbelasta inte rummet för att låta barnen röra sig fritt. När du sätter upp ett lekrum för barn ska det vara bekvämt Sittplatser kom först. Även om det ofta är bullrigt i det här rummet, behöver även de vildaste energibuntarna en liten paus för att vila och ladda batterierna. En liten sittgrupp bestående av bord och stolar ger barnen möjlighet att göra hantverk, läsa eller måla med sina syskon och vänner. Färgglada pallar, puffar och sittdynor med roliga mönster ser inte bara väldigt snygga ut utan är också väldigt praktiska. De kan läggas undan på nolltid när du inte behöver dem.

bord-fåtölj-kasta kudde-byrå-lekrum för barn

Om du vill ställa in en favoritplats i barnrummet för ditt barn kan du sätta din egen fåtölj i en attraktiv design i rummet eller fästa en hängande stol. Mössor i olika former och storlekar, liksom sittbitar som du själv kan måla, är också funktionella och bekväma säten och ger rummet en mycket personlig touch. Varje barn ser fram emot olika spel och leksaker, särskilt om de har ett stort urval. Så att barnrummet inte ser kaotiskt ut direkt är det värt att använda lagring tänker i korgar, lådor och lådor. Lådorna och lådorna tillåter inte bara snygg stuvning, utan kan också sätta vackra, färgglada accenter i rummet. Låt dina små hjälpa till med att städa, så lär de sig snabbt att ordning är viktigt i barnens lekrum.

lekplats-kök-färgglada-dockor barnvagn

Du kommer lätt att uppnå en fantastisk struktur och övergripande utseende i rummet om du använder olika Områden ställt upp i barnens lekrum. Ett hantverks- eller arbetshörna med ett bord, ett mysigt hörn eller ett läshörna, denna uppdelning gör rummet tydligt och bekvämt. Mattor i olika färger gör de enskilda områdena i rummet igenkännliga och erbjuder bekväma lekmöjligheter på golvet. Mattor i starka och fräscha färger skapar en atmosfär av välbefinnande. Rätt väggfärg och design bidrar också till en barnvänlig atmosfär. Ljusa eller pastellfärger passar utmärkt till lekrummet. Till exempel rosa, ljusgrönt och ljusblått får rummet att se mer rymligt ut.

Klättervägg-väggdekoration-fönsterbrädan-lekrum för barn

Självklart kan du välja vilken annan färg som helst i övriga interiören och som du och dina barn gillar. En tvåfärgad kappa ser också väldigt snygg ut. En accentvägg eller en matchande kant lossar barnrummet och ger rummet en unik charm. Söta väggtatueringar och klistermärken är perfekta för det Väggdesign i barnens lekrum. De är enkla att använda, snabba att fästa och lika snabba att ta av igen. De är mycket praktiska när du sätter upp och designar barnrum, eftersom smaken ständigt förändras under barndomen. Exempel på tapeter öppnar också många designalternativ. Du är välkommen att dekorera väggarna i lekrummet med dina barns egna mästerverk. Väl presenterade, de är tillräckliga för en unik väggdesign.

barns lekrum-flygplan-dekorations-garderob

Du kan också skapa ett attraktivt lekrum för barn med olika Träna incitament, som du integrerar i rummet. Du kan uppnå mångfald av träning i din egen livsmiljö med liten ansträngning. Barn älskar rörelse – hoppa, hoppa, klättra och svänga, du kan göra allt detta i ditt eget rike. En klättervägg, gymnastikringar eller en balgsvipp förvandlar barnrummet till ett utrymme för rörelse. Du kan också fästa färgglada stenblock inomhus på väggen. En madrass som du lägger på en halkfri yta garanterar säkerhet när du klättrar. Barnen kan verkligen släppa ut ånga här och långa timmar med mycket roligt är definitivt oundvikligt. Du är välkommen att fästa en gunga i taket eller i dörrkarmen. Med en gunga i sitt eget lekrum behöver ditt barn inte vänta på bra väder. Om du vill ge mer äventyr i lekrummet är tallriksvängningarna ett bra alternativ. Dina barn kommer utan tvekan att älska att flyga runt i rummet. Antennhanddukarna, som också fungerar som klätterhjälp och gunga, förhindrar också tristess.

hyllor-sittdynor-fotboll-leksaker

Vad tycker du om att inrätta en basketplan i barnrummet? En liten basketbåg kan enkelt fästas på väggen. Ett hemvänligt alternativ till de hårda bollarna är till exempel de små skumkulorna. Att kasta och fånga är en stor aktivitet även för mycket små barn. Detta kommer att utveckla deras motoriska färdigheter. En bild i lekrummet är ett bra köp som dina barn kommer att älska. En rutschkana ger roligt och action åt barnens lekrum samtidigt.

spela kök-hylla-barn-lekrum-matta

Barnmöbler, sådär Barnkök eller mataffären är uteslutande avsedd för kreativ lek och de fascinerar både flickor och pojkar. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i lekrummet eller om du inte vill lägga mycket pengar på lekköket, kan du bygga ett unikt barnkök för de små kockarna själv med bara några material, lite hantverk och kreativitet. Till exempel kan du göra om en gammal och oanvändbar möbel till ett lekkök. En stor kartong kan hjälpa dig också.

barnmöbler-tavla-lekstuga

För köksstommen i miniformat behöver du och ditt barn bara måla eller klistra in kartongen efter stämningen. Ett äkta lekkök kan också skapas av en stor vinlåda. Cirklar av svart skumgummi förvandlas till professionella spishällar. För att använda kaminen korrekt krävs naturligtvis knappar och beslag som enkelt kan målas på. Bassängen kan skapas på nolltid från en metallskål.

gungande häst-gunga-bord-stolar

I ett riktigt kök ska rätt tillbehör naturligtvis inte saknas. Varje barn fascineras av olika redskap från köket. I leksaksaffären hittar du alla slags redskap som ser bedrägligt verkliga ut. De stora små kockarna är också välkomna att använda riktiga små kokkärl, grytor, blandningsskedar, vispar och andra tillbehör.

tavla-bord-fåtölj-bilder-förvaring-korgar

Olika basföda kan också imiteras med lite kreativitet från skumgummi eller filt. Låt din kreativitet gå fri och försök att designa de nödvändiga produkterna för din lilla kock av enkla material. Till exempel kan du fylla en tom pastaskåda med pasta från pappersrör eller sy tepåsar av tygrester.

hängande stolar-mattor-sittdynor-korgar

För en bra accent och för spännande aktiviteter för ditt barn finns det en i barnens lekrum svarta tavlan bry sig om. Lägg en liten tavla i lekrummet och låt ditt barn skriva ner små anteckningar, måla dem eller lämna fina personliga meddelanden. Du är välkommen att sätta en svarta tavla på väggen eller helt enkelt måla en tallrik med tavelfärg. En bra idé skulle vara att måla en hel vägg i barnens lekrum med tavelfärg. Barn är verkligen glada över väggar som är målade från golv till tak med tavelfärg. Så barnen kan skapa en unik väggdekoration varje dag och du behöver inte längre förbjuda väggmålningen.

väggdesign-barns lekrum-fåtölj-barn

En överdimensionerad bräda är jättekul för barnen och stimulerar kreativitet. De små kommer att älska att arbeta med stora konstverk av krita. Med blackboard -färg kan du också bara ställa in accenter i rummet. Ett mindre område med en färgglad tavla erbjuder också möjlighet att släppa ut ånga kreativt. Du kan också applicera tavlans färg på väggen i form av en triangel eller cirkel eller kanske måla hela figurer med den. Om du vill kan du applicera ett lager magnetfärg under tavlan. Ditt barn är välkommen att fästa magneter och skapa fina figurer. Ett bra alternativ till den tvättbara tavlans färg är tavelfolier som du kan fästa på dörrar eller möbler. Dessa kan senare enkelt tas bort från ytan.

barns lekrum-inrättade-skogsmöbler

När du bland annat inreder barnens lekrum är det meningsfullt att du utformar ett bra ställe att spela tyst eller att komma ner och koppla av. Barn älskar att vara dolda och ostörda. En kreativ gömställe, en liten Lekstuga eller så kan du bygga ett slott själv med kartonger. Förresten, gamla möbler kan återanvändas med liten ansträngning och förvandlas till stora magiska gömställen och lekstugor. Ett gammalt skåp kan till exempel förvandlas till ett drömmande lekhus med mjuka kuddar eller madrass. Där kan ditt barn leka med leksakerna eller kanske ägna sig åt en favoritbok.