Belysta cykelvägar – den nya cykelvägen belyses med solpaneler

Upplysta cykelbanor för att åka ruttplan Soalr färgbehandlad

En ny cykelväg presenterades nyligen i Nederländerna. Belysta cykelvägar finns överallt, men denna idé av den nederländska designern Daan Roosegaarde har presenterat ett helt nytt koncept – istället för att låna ut på traditionella trädgårdsljus har Roosegaarde utvecklat en speciell asfaltbeläggning – den så kallade solfärgen. Detta lager laddas av solljus under dagen och lyser sedan på kvällen. Detta gör varje rutt säkrare och vackrare!

Belysta cykelvägar – inspirerade av Vincent Van Gogh

Upplysta cykelvägar på kvällscykeln längs romantiska stigar

Daan Roosegaarde idé för upplysta cykelvägar inspirerades av målningen ”Starry Night” av målaren Vincent Van Gogh. Cykelvägen byggdes i provinsen Noord Brabant / där den begåvade konstnären föddes och växte upp /. Med den officiella öppningen av rutten den 13 november började firandet för 125: e året av Van Goghs död. Turister och lokalbefolkningen kan köra rutten gratis i ett år. Och det är definitivt värt det, eftersom vägen lyser i mjuka pastellfärger – blått och grönt – och skapar en effektiv optisk illusion. Ytterligare LED -belysning finns också – men lamporna tänds bara om det inte var tillräckligt med solljus under dagen för att ladda solpanelerna.

Belysta cykelvägar – den speciella solfärgen kan ersätta konventionell belysning?

Upplysta cykelleder rutter Nederländerna LED -belysning romantisk

Det som kan verka som ett intressant konstprojekt vid första anblicken kan dock bli ett miljövänligt alternativ till konventionell belysning i framtiden. Cykelvägar, trädgårdsvägar och till och med allmänna parker kan läggas med den speciella beläggningen. Till exempel behandlades förra året en spårvagnsväg i Nederländerna med solfärg. Den begåvade designern vill gärna förverkliga ytterligare projekt också i år.

Den begåvade designern Daan Roosegarde realiserade projektet med hjälp av företaget Heijmans

upplysta cykelbanor Holland Route behandlade med solgrön färg

 Cykelvägen kan belysas i upp till åtta timmar

Upplysta cykelbanor Nederländernas nya konstprojekt miljövänlig belysning

 Projektet inspirerades av Van Goghs Starry Night -målning

Upplysta cykelleder Nederländerna cyklar vackra stigar

 Nästa år är det 125 år sedan Van Gogh dog

Belyst cykelvägsväg firar Van Goghs 125: e dödsår

Skydda från studion Roosegaarde