Den mest minimalistiska vägglampan i världen av Brendan Ravenhill

minimalistisk vägglampa glödlampa mässing stål brendan ravenhill

Uppskattar du glansen av full transparens? Kolla sedan in dem världens mest minimalistiska vägglampa en – ring av Brendan Ravenhill (i samarbete med Eric Trine). Designen kan se enkel ut, består bara av en glödlampa och sladd, men den enkelheten är vilseledande.

Den mest minimalistiska vägglampan Bare Ring

mest minimalistiska vägglampa glödlampa mässing ring brendan ravenhill

Den handblåsta glödlampan omsluter inte bara lampans elektriska komponenter utan bryter också ljuset uppåt och betonar vägglampans struktur på ett dramatiskt sätt. En överraskande prismaeffekt där uttaget möter kabeln. Glödlampan handgjordes i Los Angeles och monterades i designstudion.

  Den mest minimalistiska vägglampan i världen

mest minimalistiska vägglampa design glödlampa brendan ravenhil

de minimalistisk vägglampa Bare Ring ändrar designen från den ursprungliga Bare Ring med en subtil men ändå raffinerad mässingsring. Finns i hårdtrådsversion med pulverlackerad stålplåt och en plug-in-version med en 7 meter lång lampkabel och en Achille Castiglioni-omkopplare.

Handblåst glödlampa

mest minimalistiska vägglampor designer brendan ravenhil

Designern Brendan Ravenhill från Lon Angeles hittar inspiration i verktygens funktionella skönhet. Han startade sin egen studio 2009, beväpnad med examen inom skulptur och industridesign från Oberlin och RISD. Hans samling av lampor och möbler kännetecknas av en konstig balans mellan robust användning och modern enkelhet.

minimalistisk design

mest minimalistiska vägglampa mässingsring designer brendan ravenhil

mest minimalistiska vägglampa brendan ravenhil switch kabel

Designer Brendan Rave

vägglampa bar ring minimalistisk design brendan ravenhil