Edison glödlampor för en nostalgisk touch i interiören

edison glödlampor inredning design dekoration idé

Även om historiker nu håller med om att Thomas Edison inte faktiskt uppfann glödlampan, utan bara patenterade den, är han fortfarande en viktig figur som för alltid kommer att förknippas med glödlampan. Idag är glödlampan mer än en ljuskälla i våra hem. de Edison glödlampor är också ett bra inslag i inredning.

Edison glödlampor accentueras av rustika lampskärmar

matsal belysning rustik stil kök edison deco idé

Lampskärmarna som betonar Edison -glödlamporna istället för att dölja dem ser ganska intressanta ut. De ser verkligen särskilt spektakulära ut när de används för att lägga till en industriell känsla i inredningen.

Edison glödlampor – Transparenta lampskärmar för mer ljus

vardagsrumsbelysning edison glödlampor matbord spis soffa

De ursprungliga Edison -glödlamporna hade en mycket specifik form och en mycket speciell design. Med tiden har dock glödlampornas former förändrats mycket och idag finns det många olika versioner av detta enkla objekt i vårt hushåll.

Edison glödlampor i grupper

rustikt vardagsrum design belysning vintage idé edison glödlampa

Betona den vackra glansen av Edison-glödlamporna genom att ordna dem i grupper, bilda en ljuskrona eller helt enkelt en imponerande och iögonfallande lampa för själva bostadsutrymmet.

Edison glödlampor – transparens i köket

lampor edison glödlampor disk kök stål blå inredning

Genomskinliga hängande lampor har gjort det möjligt för glödlamporna att bli ett väsentligt element i inredningen. Men det betyder att de också måste erbjuda ett behagligt, varmt ljus. Naturligtvis är inte alla typer av glödlampor särskilt lämpliga för detta ändamål.

Glödlampor i köket med originalformat glasskydd

interiör glödlampor belysning modernt kök hängande ljus parkett

I köket, där du alltid behöver mycket naturligt men också konstgjort ljus, är sådana mönster riktigt stora möjligheter. Edison -glödlampornas transparens hjälper till att göra köket ljust och funktionellt.

Edison glödlampor i sovrummet

sovrum lampor grå edison hängande lampor sänggavel modern design

Öppenhet är också dagens ordning i sovrummet. Men kom ihåg, stämningen här måste vara avkopplande och bekväm, så välj Edison -glödlampor till sovrummet med extra omsorg.

Ljuskrona med Edison-formade glödlampor på verandan

veranda ljusbelysning vintage edison glödlampor sittgrupp takbjälkar

Glödlamporna på denna ljuskrona ser nästan ut som ljus. Deras varma ljus är trevligt och deras stora antal är precis lagom för atmosfären, så alla element i inredningen fungerar bra på denna mysiga veranda.

Belysning modern matsal med glödlampor

modern matsal inrättat matbord hängande lampor edison bord

Kolla in dessa små Edison -glödlampor! Vad fina de ser ut! Ja, de ser exakt ut som droppar och de är utformade som hängande lampor! Glödlampor i denna form används ofta i matsalar. I de flesta fall hänger de över bordet och skapar en trevlig och underhållande atmosfär.

Extravagant monterad hängande lampa av glödlampor

kök design edison glödlampor matbord moderna möbler

Här har vi en liknande uppfattning om hur man använder Edison -glödlampor, men dessa hängande lampor hänger på ett snöre. Det verkar som om de alla trasslar ihop sig, men faktiskt är det här en genomtänkt design för matsalen.

Hänglampor i Edison -format

kök dekoration belysning glödlampor modern edison

Om lamporna är perfekt ordnade får de rummet att se väldigt snyggt och välorganiserat ut. Det är därför de erbjuder så många designalternativ för köket, särskilt när de hänger i en ljus och enkel interiör.

Lampa med glödlampa i masonburk som kabel

dekoration edison glödlampor kabeldrag rustik stil

Det finns verkligen många sätt att visa upp Edison -glödlamporna eftersom de har blivit ett grundläggande element i inredningen idag. Låt oss till exempel titta på den här remskivlampan och se hur intressant den kan göra utseendet i atmosfären?

lampor design glödlampor edison form trä deco

Eller hur är det med dessa lampor som har en vacker träbas? De typiska Edison -glödlamporna användes för denna intressanta kombination. Jag är säker på att du kan göra den här idén, det är så enkelt att bygga själv, eller så kan du hitta den till salu i specialaffärer om du har super tur! Detta kommer säkert att ge en nostalgisk touch till din inredning, men också mycket charm och elegans!

design möbler kök lampor idé edison bar stol

lampor sovrum säng edison glödlampa matta spegel