Lampdesignkub för attraktiv rumsbelysning

kublampor design skulptur ljus tillverkad skänk modern

Du får en hisnande atmosfär med denna unika lampa. Den kallas “Kubus” och är en design av Otto Sprencz. Det fungerar i sin form Lampdesignkub som en skulptur. Belysningen sker via LED -ljusmoduler. Det speciella med detta är att dessa byggdes på ett originellt sätt så att de inte kan ses. Resultatet är indirekt belysning som ger rummet en varm och mysig atmosfär. Och det är precis designerns mål: “Med mina belysningsobjekt vill jag skapa en trevlig, avslappnad atmosfär som erbjuder en perfekt reträtt från vardagen”, säger Otto Sprencz. Trälisterna abstrakt fästa för lampdesignen Kubus kastade intressanta skuggor.

Lampdesignkub – abstrakt fastsatta träband

kub lampor design lönn valnöt ek energieffektivitet

Den imponerande estetiken som kännetecknar Kubus lampdesign uppnås fortfarande genom det fina hantverket. De 130 trädelarna, som består av lönn, ek och valnöt, bildar en lysande kropp som är upp till 55 cm² stor. Varje lampa får en speciell beläggning gjord av naturlig olja, som är tillverkad av kamelia, till exempel. Detta skyddar inte bara träet under en lång tid, utan belyser också det attraktiva träkornet. Kubus -lampan är också energieffektiv. LED -lamporna har också en längre livslängd än vanliga. Så det ges cirka 25 000 timmars brinntid. Den eleganta lampan kan slås på och av utan att vidröra den.

Lampdesignkub med LED -lampor

lampor design kub glödlampor ledde otto sprencz idé handgjorda

Kubus tillverkas i München. Träet för Kubus lampdesign kommer från europeiska, inklusive tyska, skogar. Designern lägger stor vikt vid miljöskydd. På grund av detta spårar och verifierar han personligen föräldraskapet till varje träd som har fällts för hans arbete. Den fascinerande lampan är nominerad till German Design Award 2016.

Lampbeläggning av naturlig olja för att betona träkornen

lampor design kub Leuchtmanufaktur korn trä effekt

Kublampa som skulptur

kub lampor design interiör belysning stå abstrakt trä lameller

Lampdesignkub med ljus- och skuggeffekter

kub lampor design skugga effekt abstrakt mönster inredning

Lampan finns på Lätt tillverkning.