Löpbandsträning – 12 användbara tips för effektiva träningsövningar

löpbandsträning användbara tips knep effektiva träningsövningar stegräknare optimal löpband analys sportskor

Det finns många fördelar med löpbandsträning, och det är ett bra alternativ för löpare när ogynnsamt väder eller säkerhetsproblem gör det möjligt att springa utomhus. Följ dessa tips för att göra ditt löpbandsträning mer effektivt, roligare och säkrare. När du är redo att komma igång har det här inlägget användbara tips som hjälper dig att träna och minska kalorier.

Löpbandsträning – värm upp

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar solsken titta på video löp gym

Spring eller gå i en långsam, lätt takt i 5 till 10 minuter. Det är frestande att bara hoppa på löpbandet och börja träna, men du bör ändå ge dig tid till en anständig uppvärmning.

Använd en liten lutning

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar justera lutning konsol tryck manuell kontroll

Ställ in löpbandets lutning till 1% till 2%. Eftersom det inte finns något vindmotstånd inomhus, simmar en mild stigning bättre löpning utomhus. Om du precis börjar springa är det naturligtvis en bra idé att lämna lutningen på 0% och därmed också öka komforten på löpbandet.

Träna inte för brant

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar stretching värmer upp värmer upp

Ställ dock inte lutningen för brant (mer än 7%). Detta kan leda till akillessenskador eller vadskador. Kör inte mer än 2% lutning under hela träningen. Se också till att du kombinerar branta sluttningar med normal, platt löpning.

Håll dig inte till konsolen

löpband träning användbara tips tricks effektiva fitnessövningar lean hold håll sport spela svett

Vissa idrottare antar att de måste hålla i räcken medan de går eller springer på ett löpband. Ledstänger används endast för säker montering och demontering. Framför allt, när du springer på löpbandet, öva korrekt överkroppsform genom att hålla armarna i en 90 graders vinkel som om du sprang utanför.

Värmer upp efter löpbandsträningen

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar som sträcker sig uppvärmning

Det är också lätt att hoppa av löpbandet när träningen är klar och pulsen ökar. Tillbringa 5 minuter i långsamt tempo eller i slutet av ditt träningspass, spring och låt pulsen gå under 100 slag per minut innan du går av. Uppvärmning hjälper dig också att undvika yrsel eller känslan av att röra dig när du går av löpbandet.

Luta dig inte framåt

löpbandsträning användbara tips tricks effektiva träningsövningar magert handtagskonsol

Se också till att hålla kroppen upprätt. Du behöver inte luta dig framåt eftersom löpbandet drar fötterna bakåt. Du måste dra fötterna från tejpen innan de körs av den här. Att luta sig för mycket framåt kan orsaka nack- och ryggont.

Var uppmärksam på dina steg

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar räkna steg träna produktivt

Håll dina steg snabba och korta för att minimera påverkan på dina ben. Försök att utföra en mellanfotsstans för att se till att du inte träffar hälen och sätter en chock i knäna. Du kan behöva överdriva hälkraften eftersom bristen på framåtgående momentum hindrar fötterna från att röra sig i en cirkulär rörelse.

Förbättra antalet steg genom löpbandanalys

löpband träning användbara tips tricks effektiva fitnessövningar solsken lyssna på musik visualisera exteriör byggnadsfönster

Ju fler steg du tar per minut, desto mer effektivt kommer du att kunna utföra löpbandsträningen. Elitidrottare kan springa runt 180 steg per minut. Hitta din stegräkning genom att räkna antalet gånger en fot träffar bandet på en minut och fördubbla sedan det antalet. Försök att förbättra ditt stegantal när du springer genom att fokusera på kortare, snabbare steg och hålla fötterna nära bältet. Denna övning hjälper dig att hantera tristess på löpbandet och till och med förbättra ditt utomhuslopp.

lyssna på musik

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar solsken lyssnar på musik kör gym

Även om det inte är säkert att använda hörlurar när man springer utomhus, kan lyssna på musik på löpbandet vara ett bra sätt att bekämpa tristess och springa längre. Välj motiverande låtar och skapa en spellista för ditt träningspass. Detta kan spara dig från att ständigt kolla klockan för att se hur mycket mer du behöver. Fortfarande uttråkad? Prova till exempel 30 minuters intervallträning.

Hydrering under löpbandsträning

löpband träning användbara tips tricks effektiva fitnessövningar som återfuktar dig själv vattenflaskor

Du kan tappa ännu mer vätska när du tränar på ett löpband än när du springer utomhus. Det är för att det finns lite drag för att hålla dig sval. Av denna anledning, håll en flaska vatten inom räckhåll.

Visualisera rutten

löpband träning användbara tips knep effektiva träningsövningar värmer upp talar utsikt titta på tänk löpväg

Ett annat knep för att spendera tid produktivt på ett löpband är att visualisera en utomhusväg som du cyklar eller springer ofta. Tänk dig att gå längs den och visualisera byggnader och andra landmärken som du skulle passera längs vägen. Ändra lutningsinställningen när du går uppför en kulle.

Titta inte ner

löpband träning användbara tips tricks effektiva träningsövningar som tränar trött

Det är svårt att inte fortsätta kontrollera hur mycket tid eller distans du har kvar, men om du tittar ner kommer din löpform att lida. Titta inte heller på dina fötter. Du kommer sannolikt att springa tillsammans när detta händer, vilket kan leda till rygg- och nacksmärta. Att blicka framåt är det säkraste sättet att springa, oavsett om du är på löpbandet eller utomhus.