LED -belysning från CoeLux simulerar naturliga ljuskällor

LED-belysning-interiör-belysning-innovativt

Numera lider invånarna i storstäderna av platsbrist – problemet är för närvarande något reglerat av skyskrapor. Hur som helst, erbjuder en innovativ Led ljus Det finns också ett annat alternativ – det gör lägre källarlägenheter och kontorsutrymmen beboeliga. Kanske är Coelux -systemet exakt rätt lösning för de tidigare mörka interiörerna.

LED -belysning med ett innovativt koncept

LED-belysning-tak-mörka-rum-vardagsrum

Det komplexa belysningssystemet designades efter mer än 11 ​​års forskning. Målet var klart redan från början – nämligen att LED -lamporna efterliknar den optiska effekten av solljus och därmed eliminerar klaustrofobi och depression som normalt kan orsaka mörka interiörer med artificiellt ljus. Utvecklarna hoppas att tekniken kan användas för att behandla säsongsdepression (SAD). Vi ser också många potentiella applikationer för CoeLux på sjukhus eftersom det skulle förbättra kvaliteten på patientens totala vistelse när det gäller komfort och avkoppling. CoeLux har stor potential att berika och revolutionera olika livsområden.

De tre komponenterna – ljuskällorna som simulerar det naturliga ljusspektrumet, det optiska systemet som simulerar avståndet från himlen och speciella nanostrukturer som imiterar solens strålar – skapar den perfekta illusionen. Som projektledaren dr. Paolo Di Trapani själv förklarade – med Coelux takbelysning kan du njuta av solljus var som helst.

LED -belysning gör även mörka interiörer beboeliga

LED-belysning-tak-belysning-naturligt-ljuskälla

LED -belysningen gör att kontoret kan ställas upp inomhus och gör källare beboeliga. Även om fotona inte räcker – tillverkaren Coelux tog en video för sitt projekt – och några av de oändliga applikationsmöjligheterna visas där. Inte konstigt att Europeiska unionen finansierade projektet med 2,5 miljoner euro och att besökarna på mässan 2014 för ljus- och byggteknik i Frankfurt var absolut glada.

Från 2021 bör system finnas tillgängliga på marknaden som nu ligger inom budgeten för privata ägare från cirka 3 000 euro att köpa. Det bör finnas minst 1 meters installationsdjup i taket så att systemet kan passa in i det. Uppfinningen är särskilt väl lämpad för mörka rum såsom gym och fitnessstudior, flygplatser och parkeringshus samt sjukhus- och kontorsrum. Tekniken bör också vara av intresse för fotografer som kan använda den för att imitera en naturlig ljuskälla.

Modern takbelysning från Coelux – finns i olika dimensioner

LED-belysning-interiör-källare-vägglampa

Forskare har också utformat olika varianter som erbjuder olika positioner för solen i ramen och olika typer av ljus: tropikerna, Medelhavet och Nordeuropa. Vid olika infallsvinklar ändras också de ljusa färgerna och styrkorna. Modellerna simulerar också avståndet mellan himlen och solen.

– CoeLux 60 – tropiskt starkt ljus med en brant 60 -graders vinkel – svalt och kontrasterande ljus, öppningsstorlek på 1,2 kvadratmeter.

– CoeLux 45 – balanserat medelhavsljus med en plattare 45 graders vinkel

– CoeLux 30 – med en varmare färgtemperatur och en platt, 30 graders vinkel i sidled – för väggmontering.

Det görs fortfarande en åtskillnad mellan CoeLux 45 LC med 0,5 kvadratmeter öppning, CoeLux 45 HC med för närvarande den största öppningen på 1,5 kvadratmeter och CoeLux 45 Square, som ser ut som ett verkligt fönster på 1 kvadratmeter.

LED -belysningen simulerar solljus

Ledbelysning nanoteknik solljus

Förekomsten av ljus kan korrigeras om så önskas

LED-belysning-kontorsanvändning-modern

Besökarna på Frankfurtmässan fascinerades av EU -projektet

LED-belysning-innovativt-system-takbelysning

LED -belysningspanelerna skapar ett spännande spel av ljus och skugga

LED -belysning takväggspaneler

Exempel på framgångsrik implementering av LED -belysning från Coelux – på kontoret

LED -belysning kontorsbyggnad idéer

Badrum med vertikala paneler från Coelux

LED -belysning badrum konstgjorda ljus idéer

Ljust badrum med vertikala belysningspaneler

LED -belysning badrum idéer design

LED -belysning i korridoren

LED-belysning-modern-eliminera klaustrofobi

 Korridordesign med takbelysning

LED -belysning rum belysning idéer

LED-belysning-solljus-empati-Coelux

Mer information på Coelux