Magisk belysning för mer atmosfär: det förtrollar alla rum

Belysning för mer atmosfär - hängande lampor - kottar - Vita

Vita Conia LED -taklampor 

Som nästan inget annat hemtillbehör skapar en elegant lampa en omisskännlig atmosfär i varje rum. Det verkar antingen coolt eller futuristiskt, det skapar värme och komfort, det sätter accenter och lockar allas uppmärksamhet. Det finns knappt några gränser för fantasin, och de som arbetar skickligt kan alltid skapa nya ljusöar med rätt belysning. Om lampan också är en optisk markering, räcker det som blickfång, så att inga andra tillbehör behövs. Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga. Tidlösa klassiska armaturer kommer aldrig att gå ur moden, medan moderna LED-armaturer inte bara är vackra, utan också extremt energieffektiva. LED -remsor och dolda ljuskällor får däremot möbler att sväva och bada rum i en mjuk glöd.

Individuell belysning för perfekt kvällsstämning

Belysning för mer atmosfär terrass-matbord-hängande lampa-vit-Eros-Louis-Poulsen

Eros hängande lampa av Louis Poulsen 

Naturligtvis ser en elegant lampa väldigt skicklig ut i hela vardagsrummet. Kanske väljer du en enda slående modell, kanske används flera små lampor.

Flera små lampor i mörkret – Block bordslampor av Design House Stockholm

Belysning för mer atmosfär bordslampor-ambiente-Design-House-Stockholm

Designerlampor med en varm ljusfärg till exempel med ett svepande paraply eller krökt i mjuka former, ge rummet en magisk ton och erbjuda de bästa förutsättningarna för en magisk kvällsstämning.

Planera belysning och observera rumsproportioner

belysning-varmt-ljus-rum-vägglampa-Flos

Med en maximodell är det viktigt att rummet är tillräckligt stort, först då är proportionerna mellan lampa och rum rätt. Indirekt belysning i stora rum väcker värme och komfort.

mjukt ljus

belysning-atmosfär-rum-vit-hängande-lampa-golvlampa-Alien-Next

Alien hängande lampa från NEXT 

I kombination med en dimmer kan ljusstyrkan justeras individuellt. Så du kan använda en enda lampa som läs- och arbetsbelysning och ställa in den för en mysig kväll i soffan. Stora rum kan också ställas in mycket bra med flera små lampor. På detta sätt kan individuella accenter ställas in i rummet. Kanske vill du belysa sittgruppen på ett riktat sätt, kanske önskas mer subtilt ljus här. Enskilda golvlampor eller armaturer framkallar också ett mjukt och indirekt ljus som har en mycket harmonisk effekt.

sagostämning i rummet 

belysning-design-lampor-vägg-ljus-varma-färger-FontanaArte

Vägglampa från FontanaArte

I synnerhet i stora rum finns det inga gränser för fantasin med flera ljuskällor, så att rummet kan ställas in i scen igen och igen. Designerlampor i en varm ljus färg har också en mycket romantisk effekt i små rum. De förmedlar en nästan magisk atmosfär och badar varenda möbel i ett overkligt ljus.

eleganta lampor badar rummet i varmt ljus

Belysning för mer atmosfär rum-golv-lampa-trä-norrsken

Golvlampa Diva från Northern Lighting

Om, å andra sidan, ljus belysning önskas, eftersom du vill arbeta eller läsa då och då, är lampor med kraftfulla lampor eller lysrör idealiska. I kombination med en elegant design kan du skickligt ställa in individuella accenter, även i små rum, utan att tappa funktionen ur sikte.

Funktionellt och dekorativt

belysning-rum-tak-ljus-träd-grenar-Moooi

Heracleum hängande lampa från Moooi 

Moderna lampor kombinerar design och funktionalitet i en skicklig kombination och kan därför användas individuellt i stora och små rum. De är svåra att slå när det gäller variation och designalternativ.

Upphängningslampa i XXL -format

belysning-magi-ljus-rymd-sfär-moooi

Raimond bollampa från Moooi i stort format