Moderna golvlampor – stativlampan i rampljuset

svartvitt accenter golvlampa modern design

När det gäller belysning i hemmet presenterar inredningsarkitekter fantastiska och ofta överväldigande val! De flesta moderna hem används mest för att hänga och vägglampor för att spara utrymme. De husinvånare som är välsignade med lite mer ledigt utrymme bör allvarligt överväga hur man kan krydda sin interiör med en sval golvlampa i sommar. Trebenade moderna golvlampor är för närvarande inte bara en populär trend i belysningen av våra lägenheter och hus, de har blivit tidlösa lampor som visar stopp som lockar vår uppmärksamhet och fungerar som underbara skulpturala tillägg till atmosfären.

Dagens bildgalleri presenterar dig med fantastiska modeller av golvlampor, men det är uteslutande tillägnat stativlampor. Smal, snygg och fängslande, en sådan golvlampa kan enkelt förvandla din rumsbelysning, från diffust till fokuserat ljus. Med sina olika stilar och kreativa silhuetter blir världen av stativlampor mer och mer spännande för varje dag! Och som alltid är vi här för att ge dig en inblick i denna förtrollande värld och hålla dig informerad om de senaste nyheterna i designervärlden.

Moderna golvlampor – symmetri och proportionalitet

Ben elegant elegant inredning vardagsrum vita möbler

Konsten att belysa är mycket mer än att bara belysa ett rum. När det gäller stora och moderna golvlampor går, spelar lampans estetik också en roll, och den spelar en viktig roll i utformningen av din interiör. När du väljer rätt golvlampa handlar allt om att förstå de första specifika behoven i ditt eget hem och hur lampan passar in i befintliga möbler i rummet. Höga trebenta golvlampor ser fantastiska ut i vardagsrum med högt i tak, eftersom de höga lamporna ger en känsla av proportion och symmetri. Med två stativlampor är det naturligtvis ännu lättare att uppnå denna visuella balans.

Det är välkänt att överdimensionerade lampor är raseri just nu! De har snabbt blivit en integrerad del av många vardagsrum och matsalar, men var försiktig! Detta gäller inte alltid de stora golvlamporna! En enorm stativ golvlampa kan inte bara störa rummets övergripande attraktionskraft, det kan till och med leda till vissa problem, till exempel hur dess ljus interagerar med andra ljuskällor. Välj din golvlampa baserat på storleken på ditt rum och placera den bredvid soffan för att få ett bra utseende i vardagsrummet.

Moderna golvlampor – spot light -effekt!

Stålgjorda designidéer vardagsrum

När vi pratar om belysning hemma, och de med en dos excentricitet, måste vi omedelbart nämna en av våra favoriter genom tiderna, fotografens lampa. Denna lampa behöver förstås lite beskrivning. Det påminner oss om en svunnen tid då Photoshop fortfarande inte var okänt! Fotografens lampa är en designikon som ser fantastisk ut i ett rustikt eller industriellt hem.

Medan fotografens lampa handlar om glamour och stark visuell inverkan, finns det många moderna kopior som tar mycket mindre plats och passar bra med en modern designstil. Den här eleganta lampan har fått ett nytt liv under de senaste åren, och med sina vintagemönster och metalliska detaljer gör den en stor comeback 2014. Fotografens lampa är nu mer efterfrågad än någonsin!

Lätt integrerad och slående på samma gång

rustikt soffbord stativ lampa vintage soffa klädsel

När du har bestämt storleken på stativlampan för ditt vardagsrum eller sovrum, är det dags att tänka på lampskärmens stil och färg. Det finns två olika tillvägagångssätt du kan överväga. Din golvlampa med tre ben kan vara en förlängning av den befintliga färgpaletten eller du kan använda den för att framhäva en viss färgton. Nyckeln till att fatta detta beslut är rättegång. Kontrollera om du redan har andra tillbehör som accentkuddar, stolar och hängen i rummet. Om så är fallet kan du ta det säkrare alternativet och använda en nyans som denna för bakgrunden i rummet.

svart moderna golvlampor är coola och gör ett stilfullt visuellt uttalande, oavsett var de används, och stativgolvlamporna är inte annorlunda. Om svart är din valda färg är det bäst att kombinera den med en annan bordslampa eller hängande lampa, det kommer att ge lugn och elegans till rummet. Trebeniga golvlampor med träbotten ser mycket lämpliga ut i övergångslägenheter, inklusive de som är inredda i rustik och strandstil, medan metalliska stativ lyser i all ära i eleganta och moderna utrymmen.

Inte från den här världen!

Hemmakontor golvlampa vita designmöbler idéer

Men du kanske inte är helt nöjd med det vanliga utbudet av golvlampor, ja? Snygga moderna designers överraskar oss hela tiden med fantastiska nya mönster som definierar den nuvarande trenden inom golvlampor. Från sensationella mönster till ultratunna skapelser som bleknar i bakgrunden, det finns många ovanliga och intressanta alternativ. Några av alternativen verkar särskilt skrämmande eftersom de ser ut som främmande livsformer som just har kommit fram från en Hollywood-sci-fi-film. Ja, alla har en stil och en aura runt sig!

Moderna golvlampor – stativlampan passar perfekt in i interiören

Vardagsrumsidéer helt vita golvlampa designmöbler

Modern stativlampa bredvid soffan

Ställ in vardagsrumsneutrala färger, ge ordentlig belysning, golvlampa vit

Hörnsoffa i beige och modern golvlampa på hemmakontoret

vit golvlampa svart färg moderna minimalistiska designidéer

Två golvlampor med träram

Golvlampa vit träram klassiskt vardagsrum stoppade möbler

Inredning i medelhavsstil – två moderna golvlampor

Golvlampa tre ben träram modern designModern golvlampa i metall

Golvlampa modern designidé elegant elegant helt vit

 Stativljus i svart

Golvlampa tre ben svart färg modern accent interiör

Stativlampa original design moderna vardagsrumsidéer

Modern minimalistisk stativlampa inrättat vardagsrum Välj belysning

Klädda möbler vardagsrum vardagsidéer grå soffa golvlampa

modern belysning lampa tre ben elegant inredning

Metall golvlampa vardagsrum vardagsidéer stativ lampskärm

Metall golvlampa accent interiör idéer lila klädsel sittgrupp

Kök matplats träbänk golvlampa modern design bekväm

Ställ in designrum för barnrums stativlampor

Ställ in ett barnrum med en cool stativlampa med en vit skärm

ultramoderna golvlampa kakel mörkfärgade läderklädselmöbler

Barnrum golvlampa svart färg shaggy matta

Vardagsrum hem idéer golvlampa metall tillverkad vit soffa

Vardagsrum vardagsidéer lädersoffa karamellfärg golvlampa svart