Öst möter väst – Kinesiska lampor inspirerar till hängande lampdesign

Hänglampor i metall Kinesiska lyktor

En italiensk designer hittade inspiration till sin nya belysningskollektion inom kinesisk konst. Den där Hängande lampdesign är gjord av moderna material, men dess konstruktion påminner om kinesiska lampor.

Hängande lampdesign “flyter” i luften

Upphängningslampor snygg konstruktion, minimalistisk stil

Vid första anblicken är detta spännande Hängande lampdesign av den italienska designern Matteo Ugolini med en enkel minimalistisk metallkonstruktion. Men vid närmare granskning visar sig lampan vara en lugn skönhet i asiatisk stil. Lamporna ser ut som om de svävar i luften. Hänglampan är gjord med en struktur som påminner om kinesiska lampor. Designen heter Cell och har en enkel konstruktion – en metallram ramar in lampan av linne. En liten tofs komplimangerar det övergripande utseendet.

De kinesiska lamporna, fortfarande kända som Kong Ming Lantern, uppfanns för mer än 2000 år sedan. Då hamnade kejsaren och hans armé i en fälla. Han uppfann lyktan av nödvändighet – med den ville han be sina supportrar i området om hjälp. Sedan dess har lamporna hittat ett brett spektrum av användningsområden i Kina – de var främst tända för olika familjefester som bröllop. I alla fall utgör dessa lyktor en stor brandrisk – och är därför förbjudna i många länder i Europa.

Hängande lampdesign inspirerad av avlägsna Asien

Hänglampa vardagsrum italiensk tillverkare

Den begåvade designern Matteo Ugolini sökte inspiration till det Hängande lampdesign från Asien. Han är fascinerad av naturen och försöker alltid hitta en relation mellan människor och natur. I likhet med hur de kinesiska lamporna kombinerar eld och luft kombinerar dess design Cell moderna minimalistiska tendenser med traditionell form och konstruktion.

Karman är ett belysningsföretag grundat 2005, som framgångsrikt har etablerat sig under de senaste åren tack vare snygga och kreativa mönster. Samlingarna är mycket attraktiva. Enkla men effektiva former och tydliga linjer definierar lamporna. Varje lampa är speciell, varje lampa ser unik ut.

Exotiskt och modernt på samma gång – pendellampan Cell

snygga italienska lampor metallkonstruktion

Den hängande armaturen i detalj

original hängande lampa designidé asiatisk konst exotisk

Även i kollektionen – bordslampor

Bordstyg inspirerat av kinesiskt ljus

Skiss över de olika versionerna

hem hängande lampa golvlampa serie

Designern med sin skapelse

Kinesisk lykta modern samling

Hänglampan finns i flera versioner

Hänglampor Italien snyggt projekt

Delikat ljus för det moderna badrummet

Feng Shui badrumsmöbler belysning