BMW M3 köparguide – vilken modifiering att välja

m3-e90-sido-berg-metalliskt-sätt

Denna artikel är avsedd att hjälpa dig att avgöra vilken av modellerna från BMW 3-serie M-serien som är bäst för dig. Du kan välja mellan E30, E36, E46 och E90.

BMW M3 – testar modifieringarna

E90-hallon-röd-street-BMW-M3

Alla fyra modifieringarna av den legendariska BMW M3 testad. Bestäm vilken du ska köpa bäst: den grova modellen från första generationen, den imponerande, aktuella V8 -runabouten eller något däremellan? Beslutet är utan tvekan svårt. Men oroa dig inte, den här artikeln, med några tips från BMW -montören Ben Thongsai, hjälper dig att göra ditt val.

BMW M3 – möjliga fel

m3-bak-långt-metallisk-bild-natt

Som de flesta BMW -fans vet finns det vissa problem som 3 -serien är allmänt känd för. Dessa inkluderar till exempel defekter i lårbenet, fönsterregulatorn, antivibrationsfästet bak. Idag vänder vi oss bort från dessa typiska problem i 3 -serien och koncentrerar oss på de som är typiska för BMW M3 är.

Vilken BMW M3 du än väljer kommer du inte ångra dig

bmw-E46-M3-fram-stäng-bild

“Allt beror på vad du vill”, säger Thongsai. ”Ett sätt att tänka är att det nya alltid är bättre. E90 är utan tvekan den snabbaste och mest lyxiga i denna grupp, men den är också den tyngsta. E46 kan vara lite grov för vardagligt bruk om du inte har något emot en tuff resa och en motor som måste lindas. E36 är en ganska vanlig bil nuförtiden, men den är också lättast att underhålla. Överraskande nog är E30 mycket lämplig för daglig användning, men om du bor i ett område med mycket snöfall måste du kunna leva med rosten under dig. “

Thongsai själv föredrar 1988 BMW M3 E30

BMW-M3-E30-orange-sidoljus

E30 har fortfarande sin charm 

BMW-M3-E30-antenn-bild-röd-sida

BMW E36 M3

BMW-E36-M3-lila-framstrålkastare fram

E36 i gult

BMW-E36-m3-gul-bakstrålkastare

Kupén från E46

kupé-sida-bmw-e46-interiör-m3

Skärmen

BMW-M3-E46-gps-paraply-kupé-höger

BMW-M3-vit-E90-sidovänster

BMW-M3-metallic-E90-grå-ormbunke

BMW-M3-bak-E90-strålkastare

BMW M3 coupe E90 skattesäten