Mercedes -Benz S65 AMG – egenskaper, pris och design en överblick

Mercedes Benz S65 vänster sida

Mercedes Benz förser oss med sina senaste bilar Mercedes-Benz S65 AMG innan. Det är den mest ekonomiska bilen bland alla 12 cylinderbilar.

Mercedes-Benz S65 AMG imponerar med design och prestanda

Mercedes Benz S65 bak

Redan före världspremiären har tillverkaren Mercedes-Benz S65 AMG Kallas “Ledare i en serie indikatorer”. Det är inte bara det mest kraftfulla i sin klass, utan det använder inte så mycket bränsle alls. Modellen presenterades för allmänheten på Los Ageles -mässan. Dess tillverkare avslöjade också många detaljer om bilen. Vi vet redan om Mercedes Benz AMG att den, till skillnad från sina förfäder (Mercedes Benz S63), inte längre har en 8 utan en 12 -cylindrig motor. Den har också 2 turbiner. Den har en volym på 6,0 liter och 630 hk, samtidigt som den utvecklar 1000 Nm vridmoment. Det imponerar med mycket kraft och motsvarar Euro 6 -standarden som kommer att gälla 2015. Ändå är Mercedes Benz AMG inte så “girig” och förbrukar bara 11,9 liter / 100 km. Det är därför det bästa i sin klass. Den nya manuella växellådan spelar främst en viktig roll för att hålla bränsleförbrukningen låg. Mercedes Benz AMG S65 har en 7 -växlad automat – AMG SpeedShift 77G – Tronic. Den har 3 arbetsalternativ (med start-stopp-system), sport och manuell styrd växellåda. Kombinationen av motor och automatlåda möjliggör acceleration från 0 till 100 km / h på 4,3 sekunder och topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km / h.

Mercedes-Benz S65 AMG har många innovationer

Mercedes S65 AMG interiör

Listan över standardutrustning för Mercedes-Benz S65 AMG innehåller en innovativ fjädring – Magic Body Control, som finns som tillval i standard S -klass. Med hjälp av specialelektronik kontrollerar sensorer täckningen av vägen framför fordonet och skickar automatiskt den mottagna informationen till datorn, vilket automatiskt anpassar bilen till situationen. Dessutom kan föraren välja “Komfort” eller “Sport” -läge. För första gången erbjuds S65 AMG endast med smidda hjul. De har 4 olika typer av design. Standardutrustningen inkluderar 20-tums däck i storlek 255/40 fram och 285/35 bak. Kolkeramiska skivor med en diameter på 420 mm, som är 20% lättare än standarden, finns som tillval. Enligt den elektroniska assistenten som Mercedes Benz AMG S65 har, hjälper det till att förbättra bilens stabilitet på vägen. Dessa system kan förbättra kurvstabiliteten och låsa bakhjulet vid behov. Mercedes Benz AMG S65 kommer ut på marknaden nästa mars och kostar 232 000 euro.

Mercedes S65 AMG strålkastare

Mercedes Benz S65 motor

Mercedes Benz AMG dörr

Mercedes S65 AMG abc -system    Mercedes Benz AMG interiör  Mercedes Benz S65 inuti cirka 2

Mercedes S65 AMG bak 2