Blombarn på bröllopet – 22 inspirationer och tips

Blombarn på bröllopet -weiss-strauss-strandhochzeit-mini-me

Barns deltagande vid speciella tillfällen, till exempel bröllopet, ger alltid en positiv atmosfär och är verkligen något mycket speciellt även för de yngsta. Blombarn på bröllopet Att sprida brudparets väg med färgglada kronblad gör dem stolta och är en underbart romantisk scen som har en underbar effekt på hela bröllopsfesten.

Blombarn på bröllopet – en hednisk sed

Blombarn på bröllopet -strandhochzeit-strauss-flicka-liten-rolig

Blombarn på bröllopet är en hednisk gammal sed som nu är mycket populär och förekommer vid nästan varje bröllopsceremoni. Ursprungligen skulle barnen ge bruden och brudgummen välsignelser genom att strö blommor – de doftande kronbladen symboliserar fruktbarhet. Numera förblir anpassningen sekundär och fokus ligger på den söta effekten som söta barn utstrålar i den festliga atmosfären.

Blombarn på bröllopet strö blomsterblad från halmkorgarna

Blombarn på bröllopet-blomma-korg-vit-blomma-blad-blommamatta

Blombarnen stänker blomsterblad på stigen när de flyttar in och ut ur kyrkan och om bara ett civilt äktenskap äger rum – när de flyttar från registerkontoret. De går sakta framför brudparet och kastar sina blommor från halmkorgarna i gången. I vissa kyrkor får blommor inte falla på golvet, varför du måste göra din forskning i förväg.

Blombarn på bröllopet från nära släktingar och vänner 

Blombarn på bröllopet -suess-söta-baby-flickor-småbarn

För blomsterbarn väljs vanligtvis små barn mellan 3 och 9 år från nära vänner och släktingar. För dem är en riktig ära en så viktig uppgift att utföra vid detta speciella tillfälle. Men vissa är för blyga och känner inte för att göra det. I detta fall ska de inte pressas eller tvingas göra det. Naturligtvis ska deras föräldrar också bjudas in till bröllopsfirandet.

Dina egna barn som Blombarn på bröllopet

Blombarn på bröllopet -romantisk-sommar-vagn-deco-söt

Blombarns söta höjdpunktsroll, som förskönar hela bröllopsceremonin och ger en speciell touch, kan spelas av dina syskonbarn eller syskonbarn eller kompisbarn. Om brudparet redan har sina egna barn är dessa naturligtvis perfekta för blomsterbarn.Om blommabarnet har syskon bör de också vara med i ceremonin så att det inte blir någon vilse och svartsjuka.

Flicka och pojke som Blombarn på bröllopet

blomma-barn-bröllop-vagn-dekoration-pojke-flicka-söt

Det är viktigt att nämna att barn kan vara mycket trotsiga, otåliga och upphetsade. Det är värt att investera lite mer tid i en repetition för att förklara exakt vad som förväntas av dem. Faktum är att du inte förväntar dig perfektion från dina blomsterbarn, eftersom små olyckor i synnerhet skapar ett gott humör och en avslappnad atmosfär bland gästerna. De minsta deltagarna ska ju ha kul med sin uppgift.

Blombarn på bröllopet – blomsterflickor och ringbärare

blomma-barn-bröllop-blomma tjej-ring bärare-kostym-sommar-snygg

Blomsterflickan kallas fortfarande för spridningsängeln och dyker alltid upp med en liten spridningskorg i ena handen och med den andra spridande kronbladen på väg till och från kyrkan. En pojke kan också vara med för att föra ringarna till altaret. Sedan blir han en stolt ringbärare. De små pojkarna och tjejerna är naturligtvis utklädda till sin stora show och bär små kostymer med märken och söta klänningar och blommakransar i håret.

Blomma barn på stranden tema bröllop

blomma-barn-bröllop-strand-bröllop-bro-korg-vit-ring bärare

Vigselringarna bärs till altaret av den lilla ringbäraren på en kudde speciellt utformad för tillfället. Tillsammans med blomsterflickan, som strös doftande kronblad från halmkorgarna, framstår de två som en miniatyr av bruden och brudgummen och bör också vara ordentligt klädda.

Flera Blombarn på bröllopet på stranden

blomma-barn-bröllop-strand-bröllop-bohem-naturligt-vitt-hav

Blombarnens kläder bör naturligtvis samordnas med temat för hela bröllopsfirandet och brudparets kläder. Om flera barn är inblandade ska alla tjejer ha samma klänningar och alla killar ska ha samma kostymer. Modellen på plagget kan variera efter önskemål, men alla ska ha samma färg.

Vita boho chic klänningar för alla Blombarn på bröllopet och även för bruden

blomma-barn-bröllop-strand-bröllop-boho-vit-tjej-brud

Blombarns dräkt tas förstås över med inbjudan, liksom frisyr och skor. Det är alltid trevligt när detaljer från dekorationen också kan hittas som tillbehör i det lilla barnets utseende. Helst ser blommatjejklänningarna mycket ut som tärnorna och matchar bröllopsdekorens färger.

Blombarn på bröllopet i rosa klänningar 

blomma barn bröllop strand bröllop brud rosa paljetter

Idag är strandbröllop särskilt populära eftersom de är organiserade mycket löst och naturligt och designen tenderar att ha ett enkelt, kravlöst utseende. Framför allt att du förknippar stranden och fritidskläder med semester och definitivt stöter på det mycket positivt, inte utmattande.

Blombarn på bröllopet – klänningar i blekrosa med paljetter

blomma-barn-bröllop-strand-bröllop-rosa-vita-paljetter

Samma klädkod gäller för både brudparet och alla inbjudna och inblandade – helt enkelt avslappnat och somrigt. Bröllop om ämnet: boho chic, vintage eller strand gör anspråk på detta utseende och verkar väldigt romantiskt och naturligt. I detta fall kommer små blommabarn att saknas om inga planeras.

Blombarn på bröllopet i Mini Me -stil

blomma-barn-bröllop-strand-bröllop-boho-tyll-blomma-krans-grädde-vit

Outfits för blomsterflickor med mottot ‘Mini Me’ ser särskilt söta ut. Så det ser ut som en liten miniatyr, miniatyrkopia av bruden. Färgkonceptet behålls och blommans kransar är arrangerade mycket lika.

Vita spetsklänningar och blomsterkransar för dem Blommabarn på bröllopet – tema i vintage stil

blomma-barn-bröllop-boho-spets-vit-blomma-krans

Samla inspiration från de utvalda idéerna för blomsterbarnsdräkter som matchar olika ämnen – sommarbröllop, strandbröllop, bohem, örnbröllop, allt i vitt och rosa.

Klä dig för Blombarn på bröllopet – örnbröllopstema

blomma-barn-bröllop-ädel-vit-spets-ädel-aristokrat

Små Klä upp blommabarn alla i vitt på bröllopet

blomma-barn-bröllop-blomma-krans-vit-fontän-småbarn-tuell

Klänningar för Blombarn på bröllopet

blomma-barn-bröllopsklänning-tyll-rosa-vit-spets

Blombarn på bröllopet – skakkorgar och blomblad

blomma-barn-bröllop-korg-vit-blomma-matta-blomma-blad

Även om sprinkling av blommorna verkar vara en mycket enkel uppgift, bör det göras av en utvald person. Detta kommer att förklara för barnen hur blommorna fördelas och inte hälls ut på en gång. Många små tjejer föredrar att behålla de vackra bladen och leka med dem. Det är mycket viktigt att den ansvariga ger en signal på bröllopet så snart blommabarnen måste gå. Hon borde vara bra med barn.

Halmkorgar till blombarnen på bröllopet – prinsessliknande

blomma-barn-bröllop-korg-vit-satin-prinsessa

Kullkorg är en av bröllopstillbehören och bör, precis som dem, väljas ut och dekoreras för att matcha temat. De vanliga korgarna, som vanligtvis helt enkelt är färgade i vitt och dekorerade med blommor, är naturligtvis lämpliga för detta ändamål.

Korg dekorerad med konstgjorda blommor och strass

blomma-barn-bröllop-korg-satin-vit-konstgjorda-blommor-dekoration-strass

Beroende på bröllopets motto och stil är fantasifulla mönster också möjliga. Den vanliga korgen kan täckas med tyg och dekoreras med blommor eller stenar.

Shaker korgar med konstgjorda blommor för blommabarnen på bröllopet

blomma-barn-bröllop-kor-vit-satin-rosett-konstgjorda-blommor

När bröllopsklänningen är snövit är korgarna designade så här. Om det finns andra färger som matchar mottot, kommer dessa att visas som en sekundär färg i dekorationen av tillbehören. Till exempel läggs en silvervit rosett till här.

Korg gjord av korg för Blommabarn på bröllopet i vintage stil

blomma-barn-bröllop-korg-vintage-korg-dekoration-spets

Konstgjorda blommor, rosetter, spetsar, strass och till och med fjädrar kan användas för att dekorera kullen. Om bröllopet är mer modernt kan dekorativa tecken också införlivas – brudens och brudgummens namn, “Här kommer bruden …” och “… och de levde lyckligt någonsin”.

Blombarn på bröllopet – en original tolkning av en underbar sed 

blomma-barn-bröllop-vit-klänning-tjej-söta-skyltar