Gör träddekorationer till julen själv av glödlampor – 20 idéer

träddekorationer för jul glödlampor-idéer-dekoration-tinker-lätt

Trädpynten är ett viktigt inslag i juldekorationen. Förutom de köpta julbollarna kan du också använda hemlagade för att dekorera julgranen och därmed använda individuella dekorationer. En mängd olika material används för julgransdekorationer. Och om du gillar att återvinna gamla saker kommer du definitivt att gilla dagens idé. Du kan använda dem som underbara gamla glödlampor Träddekorationer till jul genom att designa dem som du vill i förväg. Vi har sammanställt några inspirationer i den här artikeln.

Julgransdekorationer av glas

träddekorationer för jullampor-glas-inspirationer-färgglada-metalliska-design

De glödlampor som du väljer till träddekorationerna till jul kan också ha vilken form som helst. Det spelar ingen roll om du använder den klassiska päronformen eller föredrar mer moderna. Detsamma gäller storleken också. De utbrända glödlamporna i en gammal lampsträng är också mycket populära att göra träddekorationer till jul.

Glödlampor som träddekorationer för jul i grupper

träddekorationer för jullampor-glitter-design-grupper-gör-dig-själv

Så att träddekorationerna ser ovanliga ut till jul kan du inte bara tänka på en intressant dekoration och design av glödlamporna. Om du använder små glödlampor kan du uppmärksamma dem genom att hänga upp dem i små grupper. Det är bäst att välja ett udda tal. Normal sladd eller tråd, men också vackra band, är lämpliga för upphängning.

Gör trädekorationer själv med glitter

träddekorationer för jullampor-glitter-design-färgglada-färger-garn-hängen

Kanske är det enklaste men ändå effektiva sättet att designa glödlamporna att använda glitter i valfri färg. Detta kan användas på olika sätt. Ovan kan du se hur du kan dekorera glödlamporna som träddekorationer för julen utifrån, till exempel genom att spraya dem med spraylim och sedan doppa dem i glitter. Slå helt enkelt bort överskottet efter att det har torkat.

Dekorera glödlampor inifrån

träddekorationer för jul glödlampor-silver-glitter-band-röda-färger

En annan variant är att fixa glitteret inifrån när du designar träddekorationer från glödlampor som julpynt. Det finns olika tekniker för att göra detta, och du kan välja vad som är lättast för dig. Antingen lägger du lim i glödlampan och vrider tills alla insidor är täckta med lim. Häll ut överflödigt lim och häll tillräckligt med glitter i glödlampan. Alternativt är spraylim eller ett starkt hårlack också lämpligt. Ta bort överflödigt glitter för att avsluta träddekorationerna till jul.

Glitter i flera färger

träddekorationer-jul-glödlampor-glitter-två-färger-grön-blå-liten

När du väl har koll på det kan du prova att använda flera färger. Detta är utan tvekan lite mer komplicerat. Designa först den nedre delen av glödlampan som en träddekoration till jul. När detta är torrt, fortsätt med nästa färg. Även om det inte fungerar första gången, ge inte upp! Övning skapar mästare!

Dekoration med klistermärken

träddekorationer-jul-glödlampor-vit-blå-snöflinga-glitter-lim

Det är ännu enklare att använda färdiga klistermärken för att dekorera glödlamporna. Välj jul- eller vintermotiv som snöflingor. Du kan också färga framtidens träddekorationer i förväg för att uppnå en intressant färgkontrast.

Gör träddekorationer och måla glödlampor

träddekorationer-jul-glödlampor-färg-snögubbe-idé-tyg-dekoration

Använd en mängd olika material för att designa glödlamporna och för att få vackra eller roliga accenter i julgranen. En glödlampa i en klassisk form kan perfekt förvandlas till en snögubbe i vit färg. När färgen har torkat kan du dekorera trädprydnaderna till jul med tyg, knappar eller annat.

Julgransdekorationer i vitt och silver

träddekorationer-jul-glödlampor-vitt-silver-snögubbe-dekorera granen

Ramen kan döljas av en egengjord hatt för respektive figur. Men den kan också representera själva hatten, som man gjorde med dessa två varianter för trädekorationer. Grundfärgerna är vita och silver i form av glitter. Du kan göra sådana träddekorationer med barn. De små kan använda tuschpennor för att rita ansikten.

Tinker tree dekorationer själv

Träddekorationer-jul-glödlampor-design-färger-akryl-ängel-renmönster

Beroende på hur bra du kan måla kan alla motiv målas med färg efter att du har designat glödlampan med någon grundfärg. Förutom snögubbar och tomtar passar änglar, renar, stjärnor eller ljus också här. Som du kan se kan träddekorationerna för jul utformas efter din smak.

Använd glödlampans form

träddekorationer-jul-glödlampor-ren-idé-tinker-måla-hatt

Glödlampans faktiska form är perfekt för att skapa ansikten. Det enda som saknas är rätt färg. I detta exempel på att göra träddekorationer till jul användes en söt ren som motiv. Dessutom tillsattes en keps och pappershorn. Det enklaste sättet att få färger som stöter på varandra är att använda en svamp.

Designa jultomten

träddekorationer-jul-glödlampor-barn-jultomten-skägg-målning

Jultomten passar nog bäst till renarna. Så glöm det inte när du designar träddekorationer till jul. Du kan sticka hatten själv. Ett alternativ är att använda en röd strumpa som du glider på glödlampan. Dessutom dekorera dem med ett vitt band och en snöflinga.

Instruktioner för träddekorationer

träddekorationer-jul-glödlampor-instruktioner-lätt-gör-det-själv-jultomten-måla

Här är en enkel guide som hjälper dig att göra en jultomte. Måla först konturerna och färga sedan in dem med lämplig färg. Detta kan också göras av barn. Ramen får en röd färg och fungerar på så sätt också som en hatt. Komplettera träddekorationerna till jul med en bobble eller bomullsull.

Trädekorationer i shabby chic stil

träddekorationer-jul-glödlampor-spray-måla-mönster-tyger-spets-mesh-silver

Det slitna, gamla utseendet är mycket populärt i inredningen. Och särskilt på julen skapar det en lämplig, nostalgisk atmosfär. Skapa det själv genom att följa instruktionerna om hur man gör julgransdekorationer av glödlampor. Lim en spets eller ett nät på glödlampan och spraya den med en spray i silver. När färgen har torkat kan du ta bort tyget. Glöm inte att lägga ut en matta.

Snögubbe som motiv

träddekorationer-jul-glödlampor-instruktioner-snögubbe-halsduk-filtborste

En snögubbe görs också snabbt. Som redan nämnts är en vit basfärg nödvändig för detta. Låt dem torka och gå vidare till att måla ansiktet. Hur du formar ansiktet är ditt beslut. Ovan kan du se ett bra exempel som du kan kopiera till dina träddekorationer till jul.

Glödlampor som en vas

träddekorationer-jul-glödlampor-vas-jul-träd-bär-vatten

Vad sägs om att dekorera julgranen med färska blommor eller andra element? Detta kräver vaser som förser blommorna eller grenarna med vatten. Och glödlampor är mycket lämpliga. Gör ett tillräckligt stort hål i uttaget för att grenarna ska passa igenom. Fyll glödlampan med vatten och placera grenen inuti. Så häng upp träddekorationerna till jul.

Juldekoration med pärlor

träddekorationer-jul-glödlampor-barn-pärl-fyllning-silver-guld

Kombinera glitter med andra element som pärlor. Men för att dessa också ska kunna ses bör glitteret endast väljas mycket diskret. Lägg bara väldigt lite glitter i glödlampan efter att du har spridit limet. Fyll sedan träddekorationerna till jul med pärlor i samma eller kontrasterande färg.

Ätbar fyllning

träddekorationer-jul-glödlampor-strössel-present-bakning-mix-dekoration

En trend är att ge bort färdiga bakblandningar till jul. Om du har valt denna typ av present kan du lägga till glödlampor fyllda med färgglada strössel till den. Denna färgglada design för träddekorationerna till jul är särskilt original, men behöver inte nödvändigtvis ätas utan kan hängas på trädet varje år.

Andra fyllningar

träddekorationer-jul-glödlampor-glas-skärvor-havsfyllning-jul-träd-dekorera

Kom på något att fylla glödlamporna med som träddekorationer till jul. Oavsett om det är ädelstenar, glasskärvor från stranden, pärlor, strass eller konfetti, är allt lämpligt som inte är fuktigt och eventuellt kan bli mögligt med tiden. Kom på något och designa en speciell julgran eller ge bort dina verk.