Designa ett hemmakontor – praktiska inredningstips

Hem-kontor-hem installation

Skapa en inhemsk studie, det är inte bara praktiskt, utan ser också bra ut. Fördelen med ett skåp hemma är att du känner till det tillgängliga utrymmet väl. Även om du inte har mycket ledigt utrymme kan du göra hemmakontoret bekvämt så att du känner dig bekväm där. Vi ger dig några praktiska tips om hur du gör detta.

Designa ditt hemmakontor – hitta rätt plats

hemmakontor-inredning

Det första du ska välja är exakt var. Rummet behöver inte vara stort, men det måste vara separat från de andra rummen. Hitta en solig ö i huset där du kan koncentrera dig i lugn och ro. En garderob i sovrummet är inte ett bra alternativ – trots allt vill du inte se kontoret innan du ska sova. Vindrum, å andra sidan, är ett bra alternativ för inhemsk studie.

Hemmakontor – ordna ett praktiskt hyllsystem

liten-studie-vit

När du har hittat rätt plats för din inhemsk studie du hittar rätt möbler för det. Hitta först en plats för skrivbordet och datorn så att det är väl upplyst – optimalt när ljuset inte faller direkt på skärmen. Vid behov kan du köpa gardiner eller draperier. Välj ett hyllsystem eller bara använda en garderob där allt har sin rätta plats och är lätt att nå.

Hemmakontor – färger och dekoration

mysigt-hemma-studie-grönt

Till skillnad från kontoret kan du välja färgschema och dekoration för inhemsk studie visa sin fantasi och kreativitet. Det viktigaste är att du känner dig bekväm där. Djärva färger tröttnar ögonen efter en timme. Istället kan du välja pastellfärger som skapar intressanta kombinationer – gul, korall eller blå kan användas som accenter. Rött kan fungera som dekoration. Dekorera din inhemsk studie med foton och färska blommor och skapa en inspirerande stämning.

Bilder som väggdekorationer

Väggdekoration idéer skåp

Praktiskt inredningsskåp

Studie-design-praktiskt

Litet rum – rosa accenter

Skåp-litet-rum

Elegant skåp hemma

elegant-skåp-hem

Studera med blommor som dekoration

Studie-blommig-motiv-dekoration-design

Designa kontoret hemma

Hem-kontor-hem design