18 trendiga idéer för kreativ dekoration med böcker

Bokhylla-diamantmönster-vit-modern-vardagsrumsdekoration med böcker

När det gäller Dekoration med böcker de flesta behöver en liten introduktion till ämnet. Eftersom den vanligaste och populära metoden för denna typ av dekoration, utan tvekan över hela världen, är med öppna hyllor och skåp, och detta är ofta det enklaste sättet att snabbt introducera lite liv i en enkel miljö. Att dekorera med böcker är definitivt kul. Känner du ibland en viss tristess av det elektroniska bruset omkring dig? Det är fantastiskt hur i den moderna världen av iPad och Kindle den gamla gamla boken fortfarande har sin plats som den gjorde för några decennier sedan!

Vi är de som gillar och stolt presenterar sina favoritböcker i vardagsrummet. Andra vill bara fylla det här tomma utrymmet med några färgglada tidskrifter och böcker utan att behöva oroa sig för det exakta innehållet! Oavsett vilken grupp du tillhör, här är några tips om hur du kan dekorera ditt vardagsrum med böcker i stil!

Dekoration med böcker i vardagsrummet

1. En vägg av böcker

Bokvägg-vardagsrum-belyst-hyllstege Dekoration med böcker

Har du en omfattande boksamling som du är så förtjust i? Så varför inte göra dem till fokus för vardagsrummet genom att skapa en fantastisk vägg av böcker och sätta böckerna i rampljuset? Hyllor från golv till tak blir snabbt ett blickfång i vardagsrummet! Ge din inredning en varm, mysig touch och visa dina böcker på denna accentvägg! Du kan betona biblioteksstilen ännu mer med en stege på hjul som kompletterar din vackra bokhylla!

2. Dekoration med böcker – Mer visuell och geometrisk kontrast!

intressant-bokhylla-trä-rund-form

För dem som inte har en stor samling böcker finns det andra alternativ. Du kan lägga till en touch av visuell och geometrisk kontrast till ditt rum genom att dekorera det med böcker. Sneda hyllor gör det här jobbet fantastiskt och de låter dig också ordna dina favorittitlar på ett trendigt, avslappnat sätt. Moderna bokhyllor finns i en mängd olika former och storlekar, och du kan till och med skapa anpassade sexkantiga bokhyllor, sicksackhyllor eller andra häftiga kompositioner med böcker på ett genialt sätt. Det är bäst att placera dessa hyllor runt underhållningscentret i vardagsrummet eller i hörnet av sovrummet.

3. Coola och avslappnade stackar

modernt-hemmakontor-vita-möbler-stapel-böcker-byrå

Endast för tillfället placerade böcker på soffbordet, på köksbänken eller till och med i badrummet verkar som lata dekorationer! Du kan inte bara slänga några böcker någonstans och hoppas att de lägger till aura i rummet. Välj böcker med färger och teman som kompletterar resten av rummet och dess tilltalande. Ibland är några böcker med iriserande och färgglada omslag allt du behöver i ett vitt vardagsrum i skandinavisk stil. Oavsett vad du väljer, se till att dessa tillägg är iögonfallande.

4. Bortom vardagsrummet

Kök-ö-integrerade-hyllor-bok-ordna

Ofta ser vi att husägare är ovilliga att ta sina böcker utanför vardagsrummet och sovrummet. Faktum är att dekoration med böcker i köket, matplatsen och badrummet kan ha en mycket spektakulär och dramatisk effekt, mycket starkare än i vardagsrummet. Eftersom böckerna vanligtvis inte förväntas vara en del av inredningen i dessa rum tenderar de att lägga mycket mer spänning där. En köksö med en snygg hylla full av kokböcker är ett användbart komplement till alla moderna kök.

5. Markera och definiera

Bokhyllor-trä-rum-avdelare-servera-sittgrupp

Ett annat coolt sätt att dekorera med böcker är att använda dem för att skapa rena linjer mellan de olika rummen i en öppen planlösning. Du kan använda en liten bokhylla för detta ändamål, eller till och med stapla böckerna för att bilda en liten bokhylla! Det är avslappnat och ser vackert ut, även i moderna vardagsrum, vilket naturligtvis kan vara ett intressant samtalsämne för dina gäster på nästa fest hemma, eller hur?

6. En touch av färg

sovrum-vintage-stil-inredning-vägg-färg-blå Dekoration med böcker

Färgkoordinerade bokarrangemang visar uppenbarligen en touch av sofistikering och ljusstyrka i rummet. Egentligen vill de flesta husägare ge sina rum ett ljusare utseende medan de leker med den populära ombre -effekten nästan obemärkt. Du kan välja en färg som passar bäst i ditt hem och visa böcker i olika nyanser och färger för att slutföra detta utseende. Om du inte är nöjd med detta kan du prova “regnbågsstilen” där varje färg smälter in i nästa. Denna dekorationsteknik ser särskilt cool ut i barnrum, där färgen ger rummet ett elegant och organiserat utseende.

7. Återanvänd gamla böcker

DIY-projekt-gammal-bok-succulent-planter dekoration med böcker

Det finns många sätt att återanvända de gamla böckerna med lite kreativitet och inspiration. Detta är förmodligen det mest spännande och personliga sättet att dekorera med böcker medan du deltar i ett fantastiskt och roligt DIY -projekt under helgen. Från vackra bokhyllor gjorda av själva böcker till underbara iPhone -laddstationer eller hur man skapar vackra bokplanter, alternativen här definieras bara av din fantasi. Här är några fantastiska DIY -återanvända bokidéer för att komma igång på rätt spår.

DIY-projekt-gammal-bok-iphone-laddstation Dekoration med böcker

Instruktioner: Little lovelies av Allison

Att dekorera med böcker är lika roligt som att leka med dekorationer och möbler, med färger och tillbehör. Det är faktiskt mycket enklare och mycket mer ergonomiskt. Så varför inte ta några av böckerna ur rutorna på vinden och ge dem ett nytt liv? Du kommer att bli positivt överraskad av resultaten!

mysig läshörna

sovrum-inbyggd-i-trä-vägg-hyllor-läsning-hörn-fönsterbrädan

bokhylla från golv till tak

golv till tak-bok-vägg-trä-stege-användning

Böcker som ett stänk av färg

modern-lägenhet-svart-grå-vit-böcker-färgstänk

Böcker staplade på ett soffbord i akryl

modernt vardagsrum-i-vitt-grönt-akryl-soffbord-stapel-böcker

Badkar med bokhyllor

badkar-integrerade-bokhyllor-mastella-design

stor köksö med vin och bokhyllor

kök-ö-hyllor-bok-ordna

Böcker sorterade efter färg

barnrum-ikea-hylla-böcker-färg-arrangerade

avslappnad dekoration med böcker

Stack av böcker dekoration idé lägenhet Dekoration med böcker

Bokhylla-trä-rum avdelare-öppen planlösning