Dekorera vaser och byt hem

vaser -dekorera-keramik-pioner-rosa-orange

Vaser är underbart lämpade för att inreda ditt hem på ett snyggt och varierat sätt – under var och en av de fyra säsongerna och särskilt naturligtvis vid jul. Här kan du hitta lite inspiration och ta reda på allt du behöver veta om vaser.

Det stora utbudet av vaser

vaser -dekorera-pion-vår-ros-glas-vas

Människor har använt vaser i tusentals år. I antiken var de naturligtvis mer än bara ett dekorativt föremål. Redan då användes de för att göra ditt eget hem mer attraktivt, men vasen hade främst ett mycket praktiskt syfte. De var förvaringsbehållaren par excellence, jämförbara med våra nuvarande förvaringsbehållare.

Vilka typer av vaser finns det??

vaser -dekorera-art nouveau-antikt-glas-ornament-guld

Sedan Grekisk-romerska amforor Mycket olika typer av vaser har dykt upp under historiens gång. Denna mångfald återspeglas än idag i dess olika former. Det centrala kännetecknet är naturligtvis mindre form och storlek på en vas, utan materialet från vilket den är tillverkad. De mest kända och mest utbredda är säkert glas- och porslinsvaser eller de som är gjorda av keramik. De används vanligtvis flitigt som blomvaser. Vaser av trä eller metall är något mindre vanliga i hushållen. De är då mestadels rena dekorativa element som är avsedda att sätta visuella accenter i lägenheten. Kinesiska vaser eller till och med historiska eller antika vaser, som är eftertraktade som samlarobjekt, är också en specialitet. Art nouveau -vaser är också mycket populära bland samlare. Dessa konstnärligt dekorerade dekorativa föremål finns inte bara i antikaffärer, utan onlinebutiker erbjuder också ett omfattande urval Art Nouveau vaser. Kärlen utformade i stil med 1800- och 1900 -talen är ett underbart komplement till alla rum.

Vad kan vaser fyllas med??

vaser -dekorera-svart-elegant-mörka-ordna-blommor

En vas kan inte bara fyllas med vatten och blommor. Beroende på design kan du också uppgradera dem med en rad andra saker och ge dem en extra charm. Framför allt kan vackra glasvaser, som är transparenta, fyllas på ett varierat sätt och baserat på årstiderna.

vår Blommor, särskilt tulpaner, naturligtvis, vårliknande symboler som små träkaniner eller ägg i olika storlekar, olika gräs
sommar Solrosor, sommarelement som fin sand som påminner om stranden, små paraplyer och snygga souvenirer
höst Grenar, torkade löv i olika färger, torkade frukter, vetestjälkar som påminner om skördetiden
vinter- Grangrenar, kottar, bomull som enkelt kan användas för att simulera snö

Hur kan en vas dekoreras till jul??

vaser-dekorera-jul-advent-kottar-bord-dekoration-festliga

Med en glasvas kan du enkelt skapa en stämningsfull och festlig juldekoration. Fyll helt enkelt vasen med till exempel julbollar i olika storlekar och färger. Halmstjärnor i kombination med bomull som ersättning för snö är också underbara. Eller så kan du fylla dem med nötter, särskilt valnötter, med torkade apelsinskivor och med julkryddor som stjärnanis eller kanelstång. Vaser som inte är transparenta är idealiska för att hålla grangrenar, som sedan kan dekoreras på ett liknande sätt som en julgran. I slutändan, beroende på dess storlek, kan du också använda en sådan vas för att rymma en julstjärna – här är växten menad – och för att dölja den mest oattraktiva krukan.

Hur och var är det bästa stället att placera vaserna?

vaser-dekorera-modern-glas-keramik-vit-levande stil

Tyvärr finns det inget tydligt svar på detta. Att välja rätt plats beror naturligtvis på ena sidan på vasens storlek och å andra sidan, naturligtvis, på ditt hems art och inredning. Som tumregel bör du dock alltid placera en vas där det är minst troligt att den råkar omkullkastas. Dekorativa vaser ska naturligtvis också vara tydligt synliga och, om möjligt, i ljuset.

Var hittar du rätt vaser för dig?

vas-dekorera-glas-transparent-flaska-dekoration

Både stationär detaljhandel och onlinebutik erbjuder ett brett utbud av vaser. Hushållsartiklar, speciella dekorationsbutiker och möbelaffärer i synnerhet är perfekta för framgångsrik vashandel. Kort sagt: Varhelst det finns hemtillbehör att köpa, hittar du garanterat det du letar efter, både lokalt och online, och med lite tålamod hittar du också din drömvas.

Bildkällor: CC0 Public Domain