Gör ett kort för skolstarten och skicka grattis till skolstarten

Skolan börjar snart igen. Detta är en viktig punkt i livet, särskilt för första klassarna. Inte konstigt att de ser fram emot att börja skolan. Men också barn som har slutfört grundskolan och som nu ska byta till Realschule eller Gymnasium väntar med spänning på det nya läsåret. Önskar dig massor av framgång och kul i skolan med ett kärleksfullt utformat kort för skolstarten. Vi har sammanställt flera idéer.

Tillbaka till skolkortet: gör en penna av kartong för skolanskrivning

Kort i blyertsform för idéer till tillbaka till skolan

Ett färgglatt gratulationskort i blyertsform kommer garanterat att bli väl mottaget av första klassarna. Det snabbaste sättet är att rita en mall frihand, klippa ut den i vitt papper och sedan måla den med kärlek. Skriv till sist barnets namn på kortet. Du kan skriva ett kärleksfullt meddelande på gratulationskortets baksida.

Tillbaka till skolan kort gör idéer för barn i grundskolan

Alternativt kan du göra ett gratulationskort av vit kartong och popsicle -pinnar. Gör först en mall för pennan och klipp ut den. Limma sedan fast fyra popsicle -pinnar på den och måla dem. Vänd pennan och lim en rektangel med vitt papper på baksidan. Vik den på mitten. På baksidan av kortet kan du skapa ett frågeformulär för barnet eller bara skriva ett varmt grattis. Du kan också måla baksidan av ditt val eller skapa ett fotokollage.

Tinker -kort för idéer och instruktioner om tillbaka till skolan

Äldre barn får gärna ett särskilt visitkort. Du kan be barnet att hålla sitt foto på baksidan och skriva ner deras namn. Barnet kan också lägga till namnet på sin lärare. Du kan också ställa andra frågor som din favoritfärg, drömjobb och framtidsönskningar.

första skoldagen med grattis

Om du också har barn hemma kan du be dem om hjälp. Tillsammans kan du skriva ett trevligt meddelande till första klassarna med självhäftande bokstäver. Låt din kreativitet gå fri och dekorera pennan med washi -tejp.

Gör ett ryggsäckskort för tillbaka till skolan

Gör ett gratulationskort som en ryggsäck av kartong för första skoldagen

Nästa kort kan göras av byggpapper. Vik först ett kuvert av rosa papper. Limma två orange rektanglar på framsidan för ryggsäckfickorna, två detaljer av grönt konstruktionspapper för fästelementen och en detalj av brun kartong för handtaget. Fäst detaljerna och rita sömmarna med svart markör.

Gör ett kort för tillbaka till skolan Instruktioner för ryggsäcken

Du kan lägga pennor, barnritningar och till och med små sötsaker i ryggsäcken. Barnen kommer garanterat att vara glada och hänga upp ryggsäcken i barnrummet. Det är ett trevligt minne från första skoldagen.

Gör ett 3D -kort för att gå tillbaka till skolan

Gör ett äppelformat kort för skolanskrivning med barnen

För barn som redan kan läsa bra kan du också göra ett 3D -äpple. Rita helt enkelt en mall frihand och överför den flera gånger på färgat konstruktionspapper. Skär sedan ut tre äppelmotiv och vik var och en i mitten. Limma sedan ihop motiven i mitten (där vikningen är). Nu kan du skriva kärleksfulla meddelanden som “Tro på dig själv”, “Ha en trevlig första dag i skolan” och “Lycka till” på de enskilda arken.

Skapa kreativt ett kort för skolstarten

Tinkerkort för skolanskrivning, idéer och instruktioner

Om det ska göras snabbt krävs kreativitet framför allt. Olika hantverksredskap som fräsar, mjuka klistermärken och brevklistermärken kommer till undsättning. Med det kan olika motiv klippas ut och enkelt fästas, vilket gör hantverk till en lek.

Gör dina egna inbjudningskort för skolanskrivning

Olika varianter av gratulationskort för första skoldagen

Snart har tiden kommit: läsåret börjar. Starten på denna spännande fas av livet måste firas ordentligt med familj och vänner. Naturligtvis kan föräldrarna och barnet dela sin glädje första skoldagen med de andra. Vackert utformade inbjudningskort väcker barnets förväntan på festen och är ett utmärkt tillfälle att prata om läsåret och svara på frågor om skolan.

Gör ett filt -gratulationskort för första skoldagen med barnen

Utformningen av gratulationskort ger också möjlighet att öva på säker hantering av limmet och kniven eller saxen igen. Föräldrar och barn borde dela med sig av uppgifterna, för då är hantverksglädje garanterat för unga och gamla.

Till exempel kan föräldrar göra mallar och sedan be barnen att klippa ut dem och överföra dem till byggpapper. Kartan monteras sedan noggrant.

Tinkerkort för skolstart för idéer för skolanskrivning

Beroende på ditt humör kan du göra både mycket enkla och komplicerade gratulationskort. Om du vill göra ett inbjudningskort för ett familjefirande i en snäv cirkel med barnet kan du helt enkelt vika en kartong i mitten, sticka en sida från en anteckningsbok på den och sedan klibba på olika vackra motiv. Skär ut två rosa cirklar med en kakskärare och rita ett leende ansikte. Du kan också göra en penna av kartong och klistra den på kortet. Gör ämnet klart direkt “Inbjudan till Emas skolfest”, “Vår första klass Ema bjuder in mormor och morfar till en skolfest”.

Tinker gratulationskort för första skoldagen för barn

Datum, tid och plats ska då anges på inbjudningskortet. Om barnet vill bjuda in sina vänner och deras familjer, be om feedback också.