Gör glasyr själv – idéer och tips för att dekorera desserter

Tårtor, pajer, munkar, kakor och många andra desserter ser mycket vackrare och aptitligare ut när de dekoreras på lämpligt sätt. Sockeris är snabbt och enkelt att göra och är ett av de mest populära sätten att dekorera desserter. Vill du ha Gör frostning istället för att köpa har du kommit till rätt ställe. Vi presenterar några recept och fina dekorationsidéer som du kan använda för att dekorera kakor och kakor för varje tillfälle.

Att göra glasyr – det enkla grundreceptet

Gör florsocker själv florsocker, vatten och vispa instruktioner

En vit frosting är lätt att göra av bara två ingredienser. Om du gör frostingen själv behöver du vanligtvis florsocker och en valfri vätska, till exempel vatten. Lägg först 250 gram strösocker i en skål, tillsätt sedan gradvis tre till fyra matskedar vatten genom att röra om ordentligt med en visp eller gaffel. Frostningen görs när den blir en slät massa. Du kan använda den för att dekorera de hemgjorda kakorna och strö dem med strössocker om du vill.

Gör glasyr själv citron-glasyr-munk-socker strössel-färgglada

Gör glasyr med äggvita

Gör glasyr själv äggvita-äggvita-kex-dekorera-stjärna-rörpåsar

Glasyren, som är bäst att dekorera med en påse, är gjord av strösocker och äggvita. För att göra detta behöver du 150 gram siktat florsocker, en färsk äggvita och en matsked vatten eller citronsaft. Du ska först vispa äggviten tills den är skummig och rör sedan ner det siktade florsockret och citronsaften. Den resulterande massan ska vara tjock, krämig och blank och sprutas bäst på kakor, kakor etc. med hjälp av en rörpåse.

Bakning av julgransdekorationer från pepparkakor: Recept på en ätbar 3D -julklocka

Kringlor med chokladglasyr och sockerdekoration: gör godis själv till Halloween, jul och födelsedagar

Cookie cutters recept – 12 geniala varianter av det läckra mini -bakverket

Dekorera snöflingor kakor

Gör glasyr själv kakor-dekorera-snöflinga-kex

Äggvita sprayglasyren kan användas för att dekorera kakor i olika former med mönster och dekorera dem på lämpligt sätt för ett visst tillfälle. För detta behöver du en rörpåse som används för att designa önskat mönster. Men om du inte har en påse hemma kan du göra en själv av en fryspåse eller av bakpapper.

Gör glasyr att stänka för att dekorera julkakor

Gör själv grädde kakor-dekorera-rör-påsar-jul

Om du vill göra en särskilt vit frostning själv utan att använda äggvita kan du blanda florsockret med varm mjölk istället för vatten. Med denna glasyr kan du dekorera de hemlagade julkakorna genom att täcka dem helt med glasyr eller bara rita konturerna.

Dekorera kakor med glasyrdekoration

Glasyr-gör-det-själv-gör-jul-kakor-dekorera-blå-vitt-socker-pärlor

Förutom glasyren kan du också använda strössel, sockerpärlor eller annan typ av kakdekoration. Dekorationen för kakor ska limmas på frostingen innan den har torkat. Dekorationerna sitter bäst på en äggvit sprayglasyr.

Färga glasyren och gör färgglada kakor själv

Glasyr-gör-det-själv-färg-kakor-dekorera-höst-pumpor

Om du vill skapa färgglada kakor och kakor kan du göra en färgglad frosting genom att använda matfärg. Med bara några droppar får du en stark färgglasyr som du kan använda för att färga kexen som du vill.

Färgglad frosting för julkakor

Glasyr-gör-det-själv-färg-färgglada-kakor-dekorera-julkakor

Frostningen kan också färgas naturligt med färgade vätskor som vissa juicer. Blanda strösockret med 3-4 matskedar juice gjord på rödbetor, blåbär eller morötter istället för vatten, så kan du göra en färgglad glasyr själv. På detta sätt finns det dock inga starka färger, utan snarare ljusa pastelltoner.

Icingdekorationer till jul

Gör-dina-egna-kakor-jul-dekorera-figurer-färgade

Om du tycker om att baka tid kan du också dekorera de hemlagade kakorna på rätt sätt till jul. Förbered glasyr i vitt, rött, grönt och blått, få ätbara dekorationer som torkad kokos och glitter och du kan dekorera kakorna som presenter, julgranar eller snöflingor.

Gör glasyr utan strösocker

Glasyr-gör-det-själv-utan-pulveriserat-socker-granulerat-socker-vatten-värme

Om du inte har florsocker hemma kan du också använda vanligt socker för att göra glasyr själv på två sätt. Det första du kan göra med strösockret är att få pulveriserat socker om du lägger det i en elektrisk kaffekvarn. Du kan också göra glasyren genom att värma upp strösocker med vatten i en kastrull tills sockret har smält helt och droppar av skeden som ett snöre. Du bör dock placera den färdiga glasyren i ett kokande vattenbad, annars kan den stelna medan du arbetar.

Dekorera halloweenkakor

Glasyr-gör-det-själv-kakor-halloween-spindel-spindelväv-skelett

Kakor och kakor kan dekoreras för alla tillfällen med hemlagad glasyr. Till exempel på Halloween kan du rita ett skelett på kexet med vit glasyr. Med glasyren fortfarande flytande i olika färger kan du skapa vackra marmoreffekter eller till exempel en spindelnät genom att dra en tandpetare över färgerna.

Skriv med glasyr – skriv ut ett prov för sockerskrivning

Gör-det-själv-grädde-socker-skriva-bakpapper-mall-övning

Hembakade kakor kan vara vackert dekorerade med namn eller ett personligt meddelande. Du bör först göra frostingen själv med receptet på äggvitorna och hälla det i en påse. Du kan använda den för att dekorera varje tårta eller kakor med skrift. För att träna kan du först skriva bokstäverna på vitt bakpapper med en mall under.

Märk kakor

Glasyr-gör-det-själv-märkning-bokstäver-bokstäver-kakor-baby

Desserterna dekorerade med sockerskript är perfekta för en födelsedagsfest, babyshower, bröllop och alla andra tillfällen. Tårtor och kex kan utformas väldigt personligt och du kan överraska dina vänner och familj med dem.

Dekorera aromatiska kakor till Alla hjärtans dag

Glasyr-gör-det-själv-färgglada-alla-dagars-dekorera-hjärtan-kakor

Du kan inte bara dekorera kakorna för ett speciellt tillfälle vackert med glasyren, utan också skapa dem med en fin doft. Du kan använda färsk citronsaft, valfri likör eller till och med vin för att göra glasyren.

Solid frosting att dekorera – gör dekorationer själv

Glasyr-gör-det-själv-dekorera-rosor-silikon-form-dekorera-idén

I en pralinform av silikon kan du göra vackra figurer för dina pajer och kakor av isbildning själv. Köp en form av ditt val, förbered sockerpastan och fyll formen med den. Vänta några timmar, dra sedan försiktigt ut den färdiga figuren och din tårtdekoration är klar.

Att göra rosor

Glasyr-gör-det-själv-färg-rosor-gör-dekoration-tårta-idé

Proteinsprayglasyren är perfekt för att göra små rosor i valfri färg. Fyll en rörpåse med en rospip med färdig glasyr, strö rosorna på bakplåtspapper och låt dem torka ordentligt. Du kan använda de färdiga blommorna för att dekorera pajer, kakor och muffins.

Kan du göra figurer själv av fast frosting??

Glasyr-gör-det-själv-fondant-figurer-diy-blommor

Ätbara figurer kan inte göras med enkel frostning eftersom den är för flytande. Istället görs en sockerpasta, den så kallade fondanten, med vilken du kan göra valfritt antal figurer själv.

Instruktioner – gör glasyrfondant

Glasyr-gör-det-själv-fondant-instruktioner-gör-rosor-tandpetare

Här hittar du ingredienserna till en sockerpasta för att dekorera kakor och andra desserter.

  • 500 g florsocker, siktat
  • 50 g vatten (protein fungerar också)
  • 50 g glukossirap
  • 25 g kokosolja
  • 1/2 tsk CMC -förtjockningsmedel.

Gör fondantrosor själv

Glasyr-gör-det-själv-ros-fondant-instruktioner-stick-tandpetare

På bilderna kan du se korta instruktioner om hur du gör en ros från fondant själv. Observera att att arbeta med fondant inte är en lätt uppgift och kräver mycket ansträngning, lite talang och mycket övning.