Gör drickchoklad själv: desserter som en presentidé

gör dig själv att dricka chokladrecept idéer instruktioner enkel presentidé

Vi har de perfekta idéerna för Gör drickchoklad själv för alla chokladmissbrukare. Förbered din egen drickschoklad och njut av den på en pinne. Det är ännu mer intressant och visuellt original att använda skedar istället för handtag. Denna extraordinära dessertidé är inte bara lämplig för att njuta av med familjen. Snyggt förpackat, det kan också göra vänner glada. Om du känner för att göra denna originella efterrätt hjälper våra recept för att göra choklad själv.

Gör drickchoklad själv – 3 originalidéer

gör dig själv att dricka chokladgåva julidé renhjärtan godisrör

Omedelbart efteråt har vi en annan presentidé som är särskilt intressant och passar utmärkt till jul. Det här är en idé att själv dricka choklad, där du bara förbereder en kakaoblandning och fyller den i genomskinliga julgransbollar. Mottagaren kan sedan förbereda en kakao från denna boll när som helst.

Gör din egen drickschoklad med skedar och pinnar

gör dig själv att dricka choklad rosett stam röd mjölk kopp

Men nu kommer vi till recepten för att göra drickschoklad själv. Du kommer att upptäcka att de inte alls är svåra att förbereda. Välj någon smak eller prova flera och ha kul mellanmål och ge bort.

Gör din egen drickschoklad på en pinne – så här tillagas den

gör dig själv att dricka choklad vit choklad gran träd idé salt bar

Stegen för att göra din egen drickschoklad är desamma för varje typ av choklad, oavsett om det är mjölk, mörk, mörk eller vit choklad. Förutom chokladen kan du lägga till ytterligare tillbehör som marshmallows, strössel, nötter eller torkad kokos.

För att göra din egen drickschoklad behöver du ett vattenbad och en eller flera chokladstänger eller koppar. Eftersom chokladen inte längre behåller sin släta form om temperaturen är för varm bör du dela mängden choklad. Det är bäst att bara smälta 2/3 av chokladen i ett vattenbad under konstant omrörning. Resten av mängden kan smältas till perfektion genom omrörning efter att du har tagit bort grytan från kokplattan.

Häll drickschoklad i formar

Gör din egen drickchokladsked trä marshmallows kanel

För att göra din egen drickschoklad behöver du nu behållare i vilka du kan fylla chokladen som fortfarande är flytande. Skottglasögon av plast, en isbitform, en pralinform eller en ugnsform för minimuffins är lämpliga för detta ändamål. Beroende på hur stor efterrätten ska vara och vilken form den ska ha kan du också komma på andra behållare.

En annan idé är att breda ut bakplåtspapper och breda ut chokladen på den i olika former. Till exempel kan du designa sådana granar som ovan. Du kan också använda kakskärare som hjälp.

Dekorera att dricka choklad

gör dig själv att dricka choklad färgglada strössel marshmallow glasyr tekopp

Om du vill lägga till en av de fasta ingredienserna som nämns ovan för att göra din egen drickschoklad, bör du göra detta innan du fyller med chokladen. Efter chokladen, sätt in en pinne och du är klar med att göra drickschokladen själv. Nu behöver chokladen bara stelna.

Använd en sked för att dricka chokladen

gör egna drickschoklad ädla skedar dekorera streusselsockerblommor

Tanken med att använda skedar för att göra din egen drickschoklad är också särskilt original. Detta ger dig också ett större antal, eftersom du bara kan doppa skeden i chokladen flera gånger och skapa flera lager choklad. Eller så fyller du bara skedens hålrum med choklad. De fasta komponenterna kan också läggas till som dekoration i slutet.

Paketera hemlagade desserter

Gör din egen drickschoklad gåva idé papper folie förpackning träsked

Vilken variant du än väljer att göra din egen drickschoklad kan du använda desserterna fint förpackade som en underbar present. Dina vänner och släktingar kommer garanterat att bli förvånade.

Dricka choklad med godisrör

gör dig själv att dricka choklad metall sked godis sockerrör dekoration strössel

Eftersom godisbitar är ett måste till jul kan du också använda dem för att dekorera chokladen. Om du gör drickschokladen själv, förbered bara några strö från godisröret och strö dem på skeden senare.

Dekorationer till chokladskedarna

gör dig själv att dricka choklad dessert idé DIY recept dekoration sked

Om du känner för det kan du också lägga till intressanta mönster och dekorationer medan du gör din egen drickschoklad. Här är några exempel som du snabbt och enkelt kan imitera.

Träslev

Gör drickchoklad själv träsked idé vit bitter mjölkchoklad

Inte bara metallskedar är lämpliga, utan också de som är gjorda av trä eller plast. Du kan själv bestämma vilken variant du väljer.

Kort med instruktioner

gör dig själv att dricka chokladpinne pepparmyntaidekuvert

Du är välkommen att lägga till ett kort i den ursprungliga presenten, på vilket syftet och ingredienserna anges. Det är trots allt inte alla som vet vilken typ av gåva och kanske undrar vad den är avsedd för.

Varm drickschoklad

Gör din egen drickchoklad mjölk drink idé stjälk choklad

Oavsett om det är på en pinne eller en sked, kan du använda drickschoklad för att göra varm choklad. För detta ändamål doppas den självgjorda drickschokladen helt enkelt i varm mjölk, vilket får den att smälta.

Gör drickchoklad själv – kakaoblandning i en julgranskula

gör dig själv att dricka choklad julgransdekorationer kakao bitter vit mjölkchoklad

Med ovanstående idé att själv dricka choklad räcker det inte med chokladfrestelserna. Du har säkert redan sett alla möjliga idéer för att fylla genomskinliga julgranskulor, men hur är det med kakao? Du kan blanda detta igen med olika andra ingredienser för att få intressanta smaker.

Dricker choklad med marshmallows

gör dig själv att dricka chokladidé julgransdekorationer kakaomarshmallows

I princip är syftet detsamma, bara att du använder kakaopulver för att göra din egen drickschoklad istället för choklad eller couverture. Du får gärna riva den senare mycket fint och använda den istället för kakao.

Det är så man dricker choklad

gör din egen drickschokladpreparat mjölk mini marshmallows

För att göra drickchoklad själv kan du också lägga till andra ingredienser i bollen, till exempel marshmallows, smulad godisrör eller mynta, kanel och socker. Men tillsätt först kakaon så att de andra ingredienserna syns tydligt på ytan.

Ovanliga ingredienser

gör dig själv att dricka chokladkvadratkaka kakaosockerblandning

Om du vill ge kakaon en speciell smak när du gör din egen drickschoklad kan du också blanda pulvret med mer vågade ingredienser, till exempel koriander, kardemumma, muskot eller chili. För att förbättra chokladsmaken, lägg till Streussel Kovertüre också. Rom är också en intressant ingrediens som du inte kan lägga i bollen, men kan skrivas på kortet som ett tips.

Experimentera med godis

gör dig själv att dricka chokladvitt glasglas transparent m & m

Lägg till dina favoritgodisar och godis till drickschokladen. I detta exempel, M&M används. Experimentera med gummibjörnar, kringelpinnar, strössel och annat.

Idé med förpackning med att dricka choklad

gör dig själv att dricka chokladren idé dekoration plysch tråd rudolph

Du kan också packa julgranskulan på ett originellt sätt. Till jul passar till exempel en ren för detta. Beroende på vilket tillfälle du själv dricker chokladen för, kommer på något intressant.

Dricker choklad som glasyr

Gör din egen dricka choklad marshmallows glasyr choklad stjärna dekoration

Om du vill få många efterrätter från den smälta chokladen kan du också välja denna variant. Choklad används bara som glasyr. Spett marshmallows eller annan söt eller använd till och med kringlpinnar och doppa dem sedan i chokladen. Spetten bör redan förberedas så att du kan arbeta snabbt och bli färdig innan chokladen stelnar igen.

Tinker julpynt av papper – 10 vackra DIY -idéer för julen

Gör din egen julkrans – 4 enkla idéer för DIY julpynt

Tinker julpynt från kartongrör: 7 charmiga DIY -projekt för juldekorationer

Slå in julklappar vackert – 6 enkla DIY -idéer för vackert presentförpackning

Gör julklappar själv: 7 kreativa och snabba DIY -idéer

Fällbara servetter till jul – 9 enkla instruktioner