Gör sommarfestdekorationer själv: Enkla idéer till trädgårdsfesten på sommaren

Det är säsong att festa utomhus! Du behöver inte ett tillfälle för en påkostad sommarfest. Oavsett om du anordnar en fest för dina vänner, släktingar, grannar eller anställda så ska rätt dekoration förstås inte saknas. Vi visar här hur du enkelt kan göra en underbar sommarfestdekoration själv och imponera på dina gäster. Bli inspirerad och anordna en sommarfest som verkligen kommer att bli oförglömlig.

För att göra dekorationen själv måste du först klargöra var sommarfestivalen kommer att äga rum. Helst är det en utomhusplats, till exempel en trädgård, en takterrass eller en strand- eller poolklubb. Du måste dock alltid överväga ett alternativ för dåligt väder, särskilt om du inte vill skjuta upp sommarfestivalen. Välj sedan ett tema som passar festens plats och syfte och planera inredningen därefter.

Gör tropiska dekorationer till sommarfesten själv

Gör din egen dekoration för en tropisk trädgårdsfest på sommaren

En exotisk dekoration med ett tropiskt utseende är precis vad din fest behöver? Ta sedan en titt på följande idéer, som du snabbt och enkelt kan göra själv.

Garland i tropiskt utseende

Gör en DIY krans av tyg för din egen tropiska dekoration för sommarfesten

Denna vackra tygkrans är perfekt för en exotisk festdekoration. Du kan hänga dem på en vägg, ovanför bordet, eller helt enkelt på framsidan av trädgårdsbaren.

Vad du behöver:

 • 3 sommar halsdukar med tropiskt mönster (t.ex. tropiska löv) eller annat tyg eller rester av tyg med liknande mönster
 • sax
 • rosa bastband eller sladd

Instruktioner gör krans av tyg med tropiska motiv som dekoration till trädgårdsfesten själv

Sprid en halsduk brett isär. Skär den sedan i flera 10 cm breda remsor. Du bör få 10-15 remsor av tyg per halsduk.

Ta bastbandet och knyt en stor knut ca 8-25 cm från slutet. Klipp inte bort tejpen från rullen.

Knyt nu en tygremsa i en knut runt bandet och skjut den upp till knuten i slutet av bandet. Fortsätt tills du har knutit alla halsdukstrimlorna. Beroende på längden du behöver kan du använda fler eller färre tygstycken.

När kransen är klar, klipp av bandet från rullen och knyt en knut även i denna ände och lämna 8-25 cm fritt. Det återstår bara att fästa kransen på önskad plats och det är det.

Gör bordsdekorationer till sommarfester själv: bordslöpare av tropiska löv

Gör din egen DIY bordslöpare av tropiska löv för sommarfestligheter

Monstera -bladet är ett av de mest populära tropiska motiven och är en underbar dekorationsidé för en sommarfest. Du kan använda de dekorativa bladen för att skapa kransar, underlägg och vackra blomsterarrangemang. Här hittar du en bra idé för bordsdekorationen till sommarfesten, som du kan imitera på mindre än 10 minuter.

Vad du behöver:

 • konstgjorda Monstera -blad (antalet beror på bladens storlek och bordslöparens längd)
 • varmt lim

Gör själv bordsdekorationer för sommarfester i trädgården DIY Montera bladbordslöpare

Lägg ut pappersarken på bordet. Lägg sedan ett ark över det föregående så att de överlappar något och upprepa processen tills du får den längd du vill ha. Limma sedan helt enkelt ihop dem med den heta limpistolen. Var inte så lätt?

Hantverk för sommarfesten: Tropisk dryckskylare

Drick kylare i tropiskt utseende dekorera till sommarfesten

För att hålla vinflaskorna svala på sommarfesten trots det varma vädret behöver du en drinkkylare. Om du dekorerar kylaren för att matcha festivalens tema, fungerar den också som en stämningsfull bordsdekoration. Här är en idé om hur du kan göra detta själv.

Vad du behöver:

 • självhäftande skumgummi i ljusa färger
 • 2 konstgjorda palm- eller monsterablad
 • färgad broderitråd
 • sax
 • Skumborste
 • Dryckeskylare av plast med handtag, transparent
 • Servettlim

Plastdryckkylare dekorera för sommarfest

Lägg först till en klick färg till dryckskylaren genom att linda handtagen med färgad broderi. Förslut handtagen med servettlimet för att hålla dem på plats och göra dem vattentäta.

Instruktioner för att dekorera drycken svalare sommarfest som klibbar monstera blad

Lägg nu till bladen för en tropisk stil. Placera varje ark där du vill ha det och trimma bort överskottet. Limma arket på dryckskylaren genom att först borsta baksidan med lim. Applicera sedan ytterligare ett tunt lager över arket för att försegla det.

Dekorera dryckskylaren till sommarfesten med färgglada inslag

Slutligen, lägg till några färgglada element. Klipp ut alla former från skumgummi i olika storlekar och limma dem var du vill. Nu återstår bara att fylla dryckerna svalare med isbitar och lägga vinglasen i den.

Idéer för sommarfest dricka svalare design tropisk

Gör dina egna sommarfestdekorationer med flamingos

Gör din egen flamingodekoration till sommarfesten med pom poms av silkespapper

Där det finns tropiska motiv kan flamingo också skära en särskilt bra figur. Med en hemlagad rosa pompong av silkespapper och en liten uppblåsbar flamingo kan du göra den här fantastiska bordsdekorationen till sommarfesten själv. Du kan hitta fler idéer för festdekorationer med den exotiska fågeln i det här inlägget.

Gör din egen sommarfestdekoration med ett strandtema

DIY -dekoration för en sommarfest med flotsam

Oavsett om du bor på stranden eller inte, är dekoration med stativmotiv väldigt populärt på sommaren. Om temat för sommarfestivalen är stranden, kolla in följande idéer för gör-det-själv-strandfestdekorationer.

DIY hängande strandfestdekoration för sommarfesten

Gör sommarfestdekorationer själv, häng upp färgglada strandbollar från papperslyktor

Dessa färgglada strandbollar ser inte bara bra ut, de är också perfekta för trädgårdsfestbelysning. För att göra denna dekoration själv behöver du inte mycket skicklighet, bara lite tid. Vi visar hur man gör.

Vad du behöver:

 • Papperslyktor
 • Akrylfärg i gult, orange, grönt, blått och rött
 • 5 skumborstar (en för varje färg)
 • linje
 • Fiskelinje
 • sax

Gör hängande strandbollar av papperslampor själv för sommarfestligheter

Bygg först papperslyktorna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg vid behov en gammal trasa på arbetsytan där du ska måla lamporna för att skydda dem.

Måla sedan remsor av de olika färgerna runt papperslampan. Måla varannan remsa med papperslyktans veck som vägledning.

När du har målat alla remsor, knyt en snörbit till två motsatta fästen och häng din lykta för att torka.

När alla lyktor är klara och har torkat i minst en timme kan du hänga upp dem. Dubbla upp en linje med fiskesnör, bind av den i ena änden, trä papperslyktorna och knyt av dem i andra änden.

Beach party bord dekoration idéer

Bordsdekoration för sommarfest strand tema nät sjöstjärnor palmblad

För en sommarfest i strandstil är nautiska och marina motiv och element som flotsam, fiskenät, sand och marina djur perfekta. Du kan till exempel använda fiskenätet som bordslöpare och dekorera det med snäckor, sniglar och sjöstjärnor. Glasögon fyllda med sand och flotsam ser lika bra ut som bordsdekorationer för en strandfest.

Enkla DIY -idéer för att dekorera trädgårdsfesten på sommaren

Gör färgglada dekorationer till en sommarfest i trädgården själv

Även om sommarfesten inte har ett specifikt tema behöver du inte klara dig utan dekoration. Tvärtom – i det här fallet har du mycket utrymme och kan designa dekorationen efter dina önskemål.

Planerar du en grillfest med utsökt mat till sommarfesten? På grillfesten finns det ingen bättre dukning än tallrikar fulla av grillspecialiteter. Om du fortfarande letar efter dekorationsidéer för grillen hittar du det i den här artikeln.

Vattenmelonunderlägg som en stämningsfull bordsdekoration

Deco för sommarfestivalen själv gör trädskivor underlägg med vattenmeloner

Vattenmelonen är en av de mest populära sommarfrukterna av en anledning. Det smakar inte bara gott, det ser också väldigt dekorativt ut. Vi kommer nu att visa dig hur du kan göra en cool bordsdekoration för sommarfesten med dessa färgglada underlägg av träskivor som är inspirerade av den saftiga sommarfrukten.

Vad du behöver:

 • Trädgallerunderlägg
 • Akrylfärger i rosa eller rött, svart, grönt och vitt
 • pensel
 • penna
 • Glitter
 • Klar akrylfärg
 • Bomullspinne (tillval)

Instruktioner för att göra bordsdekorationer för sommarfester vattenmelonunderlägg

Börja med att använda din penna för att spåra konturen för vattenmelonen. Eftersom trädskivorna inte är helt runda är det lättare att dra linjerna på fri hand. Så rita två tunna lager mot berg- och dalbanans ytterkant. Använd en tunn pensel och grön färg för att måla vattenmelonhuden. Det är bäst att applicera två skikt av varje färg (det andra skiktet först efter att det första torkat) så att träet inte syns igenom. Gör samma process med den vita färgen för nästa lager. Applicera sedan den rosa eller röda färgen i mitten av vattenmelonen. Strö lite glitter på mitten medan färgen fortfarande är våt.

Måla nu fröna. Det enklaste sättet att göra detta är med en bomullspinne och en tunn borste. När du är klar, försegla färgen med en akrylspray eller finish.

Ett tips: Prova att måla andra sommarfrukter som jordgubbar, apelsiner eller citroner på träskivorna. Detta gör bordsdekorationen mer lekfull.

Gör bordsdekorationer till trädgårdsfester själv: DIY glasvaser

Gör din egen dekoration för trädgårdsfesten på sommaren av glasögon med washi -tejp

Om sommarfesten inte har ett specifikt tema kan du inte gå fel med blommor som bordsdekoration. Ett stort blomsterarrangemang är inte så lätt att designa själv, så vi rekommenderar att du använder flera små vaser med snittblommor. Du har inte tillräckligt med eller inga matchande vaser? Sedan är det bara att göra lite själv.

Vad du behöver:

 • Tomma genomskinliga glasögon i olika storlekar
 • färgglada washi -tejp

För att göra några färgglada vaser av gamla glasögon själv måste du först rengöra glasögonen. Ta bort eventuella klistermärken och limrester, skölj glasen och låt dem torka helt. Limma sedan remsor av washi -tejp med alla motiv runt glasögonen för att dekorera dem. Det är allt! Fyll sedan vaserna med vatten och blommor efter eget val.