Vilken present till tjejer att börja skolan? Det här är de bästa idéerna!

Första skoldagen anses vara början på en spännande tid för varje barn. Både den lilla och deras föräldrar ser verkligen fram emot vad som kommer och delar ofta denna dag med vänner och släktingar. Oavsett om det är en stor fest eller skolstarten firas i en liten cirkel hemma, så ska gåvor inte saknas. Letar du för närvarande efter en lämplig present till tjejer för att börja skolan? Kolla in vår artikel där vi har listat de bästa idéerna.

Känslorna innan skolstarten är inte desamma för alla barn. Medan vissa barn ser enormt fram emot det, finns det också de som är ganska osäkra på det. En bra present för skolanskrivning kan hjälpa till att göra skolstarten ännu mer spännande för barnet.

Vad kan du ge en tjej för att börja skolan??

Vilka gåvor passar flickor första skoldagen

Står den första skoldagen i kalendern för din lilla flicka snart? Då kan farföräldrar, faddrar och vänner fråga vilken gåva de kan ge. Ofta funderar föräldrarna själva på vilken gåva som skulle göra deras barn lyckligt. En av de mest populära gåvorna för skolanmälan, lämplig för både tjejer och pojkar, är skolmaterialet de behöver för att börja skolan. Andra användbara presenter som böcker och pedagogiska leksaker ligger också högst upp på listan. Smycken är också lämpliga för tjejer, till exempel ett vackert armband som markerar den nya fasen i livet. Ett matchande kort på vilket du kan skriva ett fint ordspråk ska naturligtvis inte saknas med presenten.

Vem ger skolan kon?

Vem ger skolkonen för skolanskrivning

Både den allra första skoldagen och när de börjar skolan på gymnasieskolan eller gymnasiet får varje barn en skolkotte. Tidigare gav faddrarna skolan kon, men idag är det mer föräldrarna eller morföräldrarna som gör detta. Andra gäster på skolans inskrivningsfest kan också ta med en mindre väska för att komplettera presenten.

De bästa gåvorna för tjejer att börja skolan

De bästa idéerna för en present till tjejer att börja skolan

Funderar du på vad du ska ge barnet när det börjar skolan? Här är en översikt över de bästa presentidéerna. De flesta idéerna är vettiga gåvor för skolanskrivning som gör skolstarten ännu mer spännande. Låt dig inspireras och gör skolstartaren glad!

Användbart tips: Om mor- och farföräldrar, faddrar eller vänner vill ge användbara presenter till skolanmälan, bör de först fråga föräldrarna vilka skolredskap barnet redan har och vad de fortfarande behöver. På så sätt kan dåliga inköp undvikas.

1. Väskan för första klass

Idé för en present till skolanskrivning för tjejer från föräldrar eller farföräldrar

Om du letar efter meningsfulla presenter att börja skolan med kan du inte gå fel med skolmaterial. Skolväskan är det första och kanske viktigaste objektet som en skolstartare skulle behöva. Barnet får dock oftast detta i present från föräldrarna. Innan faddrar eller morföräldrar köper en väska måste de diskutera detta med sina föräldrar.

2. En söt väckarklocka som present till skolanskrivning

Skolanmälningsgåva för flickor väckarklocka med motiv

Du måste gå upp tidigt för skolan. Därför är en väckarklocka en praktisk gåva för skolanskrivning som också är tematisk. Även om föräldrarna initialt är ansvariga för att gå upp på morgonen känner barnet sig ännu mer vuxet med en väckarklocka på sängbordet. Du kan välja en söt design som passar bra till barnrumsinredningen.

3. Väggklocka som present till tjejer att börja skolan

Väggklocka som en present för skolanskrivning lära sig läsa klocka

Många barn lär sig bara läsa klockan i skolan. Därför kan en vacker väggklocka för barnkammaren vara den perfekta presenten. För tjejer kan klockan vara klassisk rosa med populära motiv som enhörningar och prinsessor. Men neutrala färger och motiv som är samordnade med inredningen i barnrummet är också idealiska.

4. Installation för skrivbordet

Användbara presenter för skolanskrivning Skrivbordsmöbler och tillbehör

Om du vill ge en riktigt användbar gåva, fråga bara föräldern i första klass vad hon behöver mer för sitt skrivbord. Oavsett om det är bordet själv, en bekväm barnvridbar stol eller en matchande skrivbordslampa – dessa presenter kommer att tjäna barnet väl i många år framöver.

5. Personlig matlåda

Anmälningsgåva för tjejer personlig matlåda

Gåvan för tjejer att börja skolan behöver inte vara något stort. Personliga presenter tas alltid väl emot och är också bra för skolan. På så sätt kan barnet inte blanda ihop sina föremål. Den personliga matlådan är ett bra sätt för tjejen att alltid komma ihåg dig när lunchpausen kommer. En sådan gåva kommer säkert att vara till nytta.

6. Pennfodral för tjejer

Personliga presenter till första klassarna Pennfodral för flickor

Precis som matlådan kan du också anpassa ett pennfodral. Men ett färgstarkt pennfodral som inte är personligt kan också vara en bra present. Se bara till att barn ofta får dessa tillbehör i en komplett väska.

7. Barnparaply med flickaktig design

Skolanskrivningspresent till flickbarnbarnparaplyet

Vad sägs om ett färgstarkt paraply till exempel? Detta kommer säkert att vara till nytta på regniga dagar på hösten och vintern. Välj en söt design för tjejer, men anpassa den också efter barnets preferenser.

8. Böcker för första gången läsare

Boka som en gåva för skolanskrivning för flickor sponsrade barn

För ABC -skyttar är böcker en underbar present för skolanskrivning. Många av de första klassarna blir inte bekanta med att läsa förrän de går i skolan och kan använda dessa böcker för att öva på det de har lärt sig hemma. Lita snarare på roliga berättelser som väcker de smås intresse.

9. Stor gåva för skolanskrivning: barnklot med belysning

Barnklot som en meningsfull gåva för skolanskrivning

Varje barn ska ha en jordglob. På så sätt kan den upptäcka kontinenterna och länderna på ett lekfullt sätt. Idag finns det så många olika modeller som gör världen ännu mer intressant för de små. En upplyst jordglob är till exempel inte bara ett pedagogiskt instrument för skolan, utan också ett vackert dekorativt element i barnrummet. Förutom länder, hav och hav visar och upplyser den upplysta världen också olika konstellationer när belysningen slås på.

10. Tavla med tillbehör

Krita tavla för första klassarna gåva idé

Krita tavlan i barnkammaren är populär bland barn i alla åldrar. Medan småbarn och dagisbarn målar färgglada bilder på dem, kan skolbarnen använda dem för att studera och öva. Om barnets föräldrar inte tillåter krita damm hemma kan du helt enkelt ge dem en whiteboardtavla och pennor som en present till skolanskrivning.

11. För skojs skull: skicka inlines i present

Bra presentidéer för inskrivning i skolan för flickor inlines

Bara för att ett barn börjar skolan betyder det inte att de inte kan ha roligt längre. Med en gåva till skolanskrivning avsedd för fritid, kommer du säkert att göra skolstartaren glad. Om du till exempel bestämmer dig för inlines eller klassiska rullskridskor, garanteras de roliga eftermiddagarna med mycket träning i frisk luft.

Gåva till gymnasieskolan för tjejer

Flickor anmälde sig till gymnasiet i femte klass

Om du letar efter en lämplig present för att börja gymnasiet finns det några andra alternativ utöver de idéer som redan nämnts. För att omskola till 5: e klassen behöver presenten inte alls vara stor. Även små skolartiklar eller något personligt kan glädja femteklassaren.

12. Användbara saker för skolan

Gåva för inskrivning i grundskolans elevkalender

Barn behöver många saker för skolan. Men tjejer är verkligen entusiastiska över vackra träningsböcker, klistermärken och pennfodral. Du kan sätta ihop en presentask med skolmaterial och fylla den med användbara saker. Det finns inga gränser. Vad sägs om en färgglad skolkalender, till exempel? Flickan kan använda den för att skriva ner allt viktigt om skolan. Pennor eller reservoarpennor med namngravering kan göra den här användbara presenten för omskolning mer personlig.

13. Fin armbandsur

Gåva till tjejer för skolanskrivning Armbandsur Smartwatch

Armbandsuret är en bra idé för en present till tjejer att börja skolan. I motsats till väggklockan är armbandsuret mer personligt och bärs alltid på handleden. En analog klocka är en klassiker, men i denna ålder är barn mer glada över en smartklocka.

14. Personliga smycken

Gåva till flickor som omskolar 5 klass halsband med gravyr

En stor gåva från mormor och morfar eller faddrar är det personliga halsbandet eller armbandet. En gravyr kan hänvisa till den nya fasen i livet eller helt enkelt innehålla barnets namn. Varje ung dam kommer säkert att vara glad över en sådan gåva.

15. Coolt telefonfodral

Färgglada mobiltelefonfodral som en present till tjejer att börja skolan på gymnasiet

Barn älskar bara färgglada telefonväskor. Och ändra dem så ofta du vill. Om du vill överlämna lite till skolanmälan i femte klass, fråga bara föräldrarna om mobiltelefonens märke och modell och överraska tjejen med ett mobiltelefonfodral med en fantastisk design.

16. Vänskapsbok som gåva för skolanskrivning

Söt gåva för tjejer att börja skolan i femte klassens vänskapsbok

En ny skola innebär vanligtvis nya vänskap. Vänskapsboken är en söt presentidé till tjejer efter grundskolan. Den här boken full av minnen kommer att ge ett leende till dig även år efter examen från gymnasiet.

Gör en present till skolan för flickor själv

Gör presenter till tillbaka till skolan själv pennhållare

Även om gåvorna för skolanmälan oftast handlar om nya saker, kan du göra en fin present själv med lite hantverk. Det finns otaliga idéer för detta. Från färgglada pennor till enkla bokmärken till en beräkningskedja. Dessa gåvor kan vara små, men de är unika och kommer från hjärtat. Några idéer för pyssel följer.

17. DIY pennhållare

Inskrivningspresent till tjejer gör pennhållare så att pappersrullar

Det finns många alternativ för att göra en pennhållare till skrivbordet själv. Du kan använda tomma kartongrör, gamla burkar, mjölkkartonger, murade burkar eller lerkrukor för detta. Dekorera dem med papper, glitter, stenar, washi-tejp eller vad du nu vill och den självgjorda presenten är klar.

18. Gör bokmärken som en gåva för skolanskrivning

Gåvor för skolanskrivning för tjejer gör bokmärken själv

Skolelever börjar bara vänja sig vid läsning. Du kan också ge ett bokmärke du gjort själv tillsammans med en bok som passar barnets ålder. I den här artikeln hittar du några idéer till inspiration som du enkelt kan skapa själv.

Detta är naturligtvis inte de enda alternativen för en hemlagad present. Låt din kreativitet gå fri och gör något bra för skolanskrivning.