Interaktiv designlampa – Injicera olika färger med sprutor

interaktiv led rgb lampa splash bläck röd blå grön

“Färginjektor” är en interaktiv designlampa, som består av Arduino -komponenter. Deras färg styrs med tre sprutor fyllda med olika bläck. Sprutor tillåter människor att ändra lampans färg på okonventionella sätt. Sprutor är fyllda med rött, grönt och blått bläck.

Flerfärgad interaktiv designlampa

interaktiv lampa taras sgibnev olika färger spray

Den ryska designern Taras Sgibnev utvecklat denna interaktiva produkt som ett fysiskt uttryck för hur rött, grönt och blått ljus används i digitala gränssnitt för att skapa ett brett spektrum av olika nyanser av färger. Projektet introducerar processen för analog digital konvertering av färger. Vilken färg som helst kan skapas av RGB -blandningssystemet.

Interaktiv designlampa – injicera färgat bläck

designlampa RGB led bar reflekterande cylinderbläckrör

Sprutor hänger under lampan och är anslutna till en annan uppsättning inuti lampkroppen. Transparenta rör används för att bläckets färg och rörelse ska kunna identifieras. Sprutor inuti lampan är anslutna med skjutreglage till en Arduino -mikroprocessor som styr färgutmatningen.

lampans komponenter

interaktiv designlampa arduino komponenter rgb

LED -lamporna är fästa på en reflekterande cylinder så att även ljus tränger in i den genomskinliga plastskärmen. Lampskärmen är placerad mellan träfoten och locket. Lampan kan monteras i taket med sprutorna nedåt eller vända upp och ner på ett bord.

RGB -blandningssystem och Arduino -mikroprocessor

rgb lampa bläck stänk konstruktion komponenter taras sgibnev  interaktivt hängande ljus splash rgb bläck färger stänk

interaktiv lampa med olika färgstänk

interaktiv designlampa taras sgibnev designer