Interaktiv konstinstallation – media och ljuskonst på elastan

Interaktiv konstinstallation lichtspiel aaron sherwood

Trots vad du kanske tror, ​​går fördelarna med elastan långt utöver dina pålitliga yogabyxor. Tror du inte på oss? Kolla in det här interaktiv konstinstallation från mediekonstnären Aaron Sherwood. I samarbete med Mike Allison skapade Sherwood “Firewall” – en installation som bygger på det elastiska materialet. Elastanen fungerar som ett membran och det reagerar vid beröring av betraktaren.

Interaktiv konstinstallation med medieteknik

aaron sherwood light art media installation

Sherwood inspirerades av hans arbete med ett annat stycke – en design för ett gästspel som en spinnande tiger (med Kiori Kawai i huvudrollen) med titeln Mizalu. de interaktiv konstinstallation  berättar om döden och verkligheten genom att skapa ett oförklarligt, obrytbart membran mellan de två nivåerna. Dansarna i föreställningen trycker in i elastan framför den motsatta sidan av publiken och imiterar de okända upplevelserna mellan liv och död.

Interaktiv konstinstallation av Aaron Sherwood

media installation light art brandvägg aaron sherwood

Brandväggen skapades med hjälp av medieteknik som Processing, Max / MSP, Arduino och Kinect -kamera. Beroende på djupet genereras motsvarande toner genom att verket reagerar på användarens beröring med visualisering och musik. Musiken saktar ner och påskyndar. de interaktiv konstinstallation har också förmågan att bli lugn eller aggressiv med bara en omkopplare.

   Interaktivt mediainstallationsmusikvisualiseringsdjupVisualisering beroende på djupetaaron sherwood brandväggsteknik