Sällsynt stolprototyp av Hans J. Wegner kommer att tillverkas om 2014

Stolprototyp Hans J Wegner 2014 beige

Det danska familjeföretaget PP Mobler kommer att presentera sin senaste version av “Tub Chair”, en sällsynt version Stolprototyp, som Hans J. Wegner först utvecklade på 1950 -talet. För att fira Wegners 100 -årsjubileum satte de stolen i produktion och debuterar exklusivt i Milano på Salone del Mobile 2014.

Wegner har alltid varit en pionjär när det gäller att experimentera med tekniker och material och badkarstolen är inget undantag. Designen presenterar den resulterande gjutna plywoodtekniken av Wagner med traditionellt trä- och klädarbete. Han lade också till en justeringsmekanism på ryggen så att man kan justera stolen efter individuella behov. Komplexiteten i designen är ett lysande exempel på de djärva och banbrytande experiment som Wegner har utfört under sin karriär.

Prototypstol av Hans J. Wegner, designad på 1950 -talet

Stolprototyp Hans J Wegners 2014 pp mobler justerbar träbas

På Hans Wegners 100 -årsjubileum kommer PP Mobler att börja tillverka tre exklusiva stolar som en hyllning till den legendariska möbelarkitekten. ”Dessa stolar är viktiga eftersom de inte bara är utmärkta och unika exempel på Wegners arbete, utan också exempel på bra design i allmänhet. De erbjuder inspiration för framtidsinriktade koncept ”, förklarar Kasper Pedersen Holst från PP Mobler.

Stolprototyp sattes i produktion igen

Stolprototyp Hans J Wegners sidovy av pp pp 2014   designer stol prototyp Hans J Wegners tillverkad 2014