22 DIY -idéer för hemmet – använd hyllfästen annorlunda

DIY idéer skåp-delar-dekorativa-svart-metall

Letar du efter något ovanligt igen DIY idéer, som också är billiga, har du kommit till rätt ställe. Vi har sammanställt olika kreativa idéer för gör-det-själv, för vilka du behöver enkla hyllfästen som grund. Med din hjälp kan du inte bara bygga möbler själv utan också ställa in dekorativa accenter genom att använda dem för att hänga blommor eller lampor. Prova våra inspirationer direkt och designa din interiör individuellt och unikt.

DIY -idéer för rummet

diy-idéer-vintage-shabby-romantisk-järn-utsmyckad

Det fina med hyllfästen är att de finns i en mängd olika former. På så sätt kan du välja den perfekta designen för din inredningsstil. Du kompletterar vintage eller shabby chic -stilen underbart med sådana utsmyckade järnfästen, för den rustika stilen, till exempel, välj trä, den moderna stilen tolererar enkel design. Dessutom kan du måla hyllfästena som du vill för alla DIY -idéer.

DIY -idéer för studien

diy idéer bar stol-hörn skrivbord-modern-inspiration-bilder-dekorarion

Ett snyggt skrivbord är särskilt viktigt i studien. När allt kommer omkring vill du känna dig bekväm när du arbetar. Du kan skapa en flytande skrivbordsdesign med hyllfästen. Dessutom behöver du bara matchande bordsskivor i önskad färg. Med hjälp av hyllfästena kan du montera skrivbordet i vilken höjd som helst. Vad tycker du om stående skrivbord som extraordinära DIY -idéer?

Gör det själv möbler

DIY idéer stående-skrivbord-bygga-flytande-effekt-matta-färgglada

Stående skrivbord som DIY -idéer kan, som namnet antyder, användas både stående och sittande. Om du vill sitta då och då kan du enkelt få barstolar. Denna typ av skrivbord är ett riktigt blickfång och kan användas på många sätt.

Bygg en konsol

diy idéer ikea-ekby-skrivbord-konsol-modern-inspiration

Ikea har några fantastiska möbler som du kan kombinera med hyllfästen för olika billiga DIY -idéer. Inklusive denna skrivbordskonsol, som kan fästas på väggen med enkla hyllfästen för att skapa en flytande design. Var noga med att använda hyllfästen som kan hålla vikten.

Enkla DIY idéer möbler

DIY idéer möbler-gör-det-själv-bord-ben-skrivbord-flottör

Du kan göra många DIY -idéer själv som ser komplicerade ut vid första anblicken. Det lilla bordet består till exempel av hyllfästen som fungerar som bordsfötter och fäster bordsskivan på bordsbenet. Verkligen inget särskilt svårt, eller hur? Skrivbordet bredvid var fäst på väggen med hyllfästen, men har också två ben för att göra det mer stabilt.

Inredningsidéer som ett DIY -projekt

DIY idéer flytande-sängbord-ihåligt-bord-topp-plug-in-hylla fäste

Om du vill ha ett flytande bord där det är absolut omöjligt att säga hur det var fäst, använd det här enkla tricket för DIY -idéer. Detta sängbord är i princip ihåligt. Detta ger möjlighet att gömma hyllfästena i bordsskivan. Idén är dock lämplig för bord som inte kommer att bära någon tung vikt. Sidobord eller sängbord är perfekta.

Byt ut garderoben

diy-idéer-kappkrokar-hyllhållare-galgar-garderob-ersättnings-moderna

För att spara utrymme utelämnas ofta en garderob i små sovrum. Vi har redan presenterat intressanta sätt att förvara dina kläder i en annan artikel. Men vi skulle också vilja visa dig denna variant av våra DIY -idéer, där klädhängarna är fästa i hyllfästen. Du kan också använda idén för insidan av garderober.

Gör det själv dekoration

diy-idéer-shabby-chic-hylla-hållare-blomkruka-stå-vägg-design

Är du intresserad av det rustika utseendet på naturmaterial, välj DIY -idéer av trä för att krydda ditt hem. Dessa gamla hyllhållare bildar tillsammans en hylla för blomkrukor. Den skalande färgen gör denna hylla ännu mer personlig och perfekt för den shabby stilen. Naturligtvis kan denna DIY -dekoration också implementeras med nya fästen.

Ovanliga gör-det-själv-idéer för väggen

diy-idéer-hylla-montera-ovan-glödlampa-lampa-kabel-tyg

Du kan se fler DIY -idéer för att bo här. Vi finner idén där hyllfästena helt enkelt är omvända, det vill säga ovanför brädet, mycket original. Hyllfästen är också lämpliga för att fästa de trendiga lamporna, som bara består av en glödlampa och en kabel. Du kan ta reda på hur du kan göra sådana lampor själv i en av våra artiklar.

Hängande blomkrukor

diy-idéer-hyllhållare-blomkruka-hängande-ormbunkar-väggdekoration

Du kan också hänga en blomkruka på väggen på samma sätt som lampan. Med lite fantasi kan du komma på en mängd olika DIY -idéer med hyllfästen. Faktum är att dessa element är mer praktiska än du tidigare trott. Vad sägs om till exempel om du hänger en klocka eller ett vindspel på detta sätt?

Förvaringsutrymme i lägenheten

diy-idéer-cykel-hängande-montera-vägg-bygga-lagringsutrymme

Älskar du att cykla, men din lojala följeslagare stör dig i lägenheten? Häng cykeln på väggen. Hur exakt kan du redan gissa. Bara två hyllfästen räcker för att förvåna cykeln på väggen så att den inte längre är i vägen. Lim kork eller annat mjukt material på hållarna så att färgen på cykelramen inte repas.

DIY -idéer för ditt hem – att leva i vintagestil

diy-idéer-fönster-dekorera-hylla-fäste-trä-hörn-diskbänk

Vill du inte ha några gardiner i köket, men å andra sidan tycker du att fönstret är för bart? Romantiska vintage hyllfästen i trä kan lösa ditt problem. De dekorerar hörnen på skåpen framför fönstret. Lantkök kan vara perfekt utrustade med sådana DIY -idéer.

Dekorera kök

diy-idéer-kök-dekorera-barstol-vit-country-house-vintage

Det finns verkligen många DIY -idéer för köket. Denna hyllfäste är särskilt enkel och kräver inga speciella färdigheter. Det enda viktiga är att du hittar samma färg för hållarna som för köket. Denna idé är otroligt enkel och lämplig för nybörjare, men har fortfarande en imponerande inverkan på köket.

Original hyllfästen för konsoler

diy-idéer-hylla-hållare-strand-stil-korall-dekoration

Du kan göra den klassiska konsolhyllan till väggen mer intressant med mer iögonfallande hyllfästen. Du kan till och med göra om dessa själv. Till DIY -idéerna kan du till exempel använda träpluggar som läggs på hållaren. Det ger hyllan ett mer intressant utseende.

Hylla som pappersdispenser

diy-idéer-hylla-papper-rulle-atelier-skrivbord-modern-blå-väggfärg

Här kan du se en vanlig vägghylla som är utrustad med en stång. Denna stav läggs genom en pappersrulle (som toalettpapper i badrummet) och fungerar sedan som en pappersdispenser. Du kan också använda idén till köksrullen i köket eller var den än kan vara så användbar. Gör ditt hem praktiskt!

Pimp ditt hem

DIY idéer kök-sittgrupp-lamphållare-blomkruka-hylla

Så som du kan se krävs det inte mycket för att skapa praktiska tillbehör och dekorationer i ditt hem. Beroende på vad du behöver kan du implementera en mängd olika DIY -idéer med hyllfästen och anpassa installationen efter dina behov. Låt din fantasi springa iväg och hitta på olika saker som du sedan bara kan testa.