Använda vred och handtag för skåp på ett annat sätt – 16 bra idéer

handtag för skåp gardinstång-dekorera-vit-knopp

Knappar och Skåphandtag är känt för att finnas i en mängd olika former och färger. De har inte längre bara ett användbart syfte, utan bör också dekorera skåpet eller byrån. Men du kan också dekorera andra saker med dessa användbara dekorativa föremål. Vi skulle vilja visa dig vilka andra intressanta ändamål du kan använda skåphandtag. Skapa originaldekorationer utan större ansträngning och krydda din inredning på detta sätt!

Handtag för skåp som användbara hjälpare i korridoren

handtag för garderober hall-idé-nyckel-bifoga-post-prop-bokstäver

Krokar för nycklar är alltid användbara i korridoren. Så du kan designa en sådan tavla som inte bara används för att hänga upp nycklarna. Långa skåphandtag kan också användas för att hålla posten. Tidningen kan också förvaras tillfälligt på detta sätt. Moderna rostfria handtag användes här.

Knoppar och handtag för garderober som klädkrokar

handtag för garderober kappkrokar-idé-vägg-dekoration

Om de klassiska kappkrokarna för väggen är för tråkiga för dig, leta bara efter originalhandtag för garderober. Antika lådhandtag eller knoppar kommer att vara ett speciellt blickfång. Du kan matcha knapparna med väggfärgen, som visas här, så att de knappt märks eller tvärtom skapar vackra accenter på väggen.

Gör din egen bricka

handtag för skåp fack-gör-själv-lådhandtag i trä

Med en enkel träbräda och två handtag för byråer kan du skapa ett originalfack som du kan använda för att imponera på gäster eller använda det som en present. Du kan själv välja storlek på brickan. Du kan fixa de långa handtagen för skåp på de två kortare sidorna av brickan och du är klar. Du kan välja skåphandtag som är antika eller moderna efter behag.

Handtag som fötter

handtag-skåp-sängbord-diy-badrum-skåp-fötter-gör-dig-själv

Ett nattduksskåp som detta är riktigt bra som badrumsskåp, tycker du inte? Nackdelen är att den står precis på golvet och fukten i badrummet kan förstöra den snabbt. Du kan dock använda skåphandtag för att lyfta det, som man gjorde med ett Ikea -skåp i det här exemplet.

Förvara garnet och visa det

handtag-skåp-garn-stuv-idé-original-instruktioner-dekoration

Du kan använda garnets ljusa färger underbart för att skapa en original dekoration. Samtidigt får du också ett sätt att stuva ditt garn. Så om du vill göra något själv kan du använda följande instruktioner för att göra stativ för tråd genom att använda handtag för skåp.

Gör-det-själv-material

handtag-skåp-material-pyssla-nybörjare-möblering-design

Om du gillar att sy och sy ofta, har du säkert redan tillräckligt med trådrullar hemma. Om inte, kan du få några specifikt för det här projektet. Du behöver också en ljusstake för bordsljus, en träpinne med diametern för ljuset eller något mindre, samt runda handtag för skåp eller knappar. Det bästa sättet att fixa träpinnen är med hjälp av små magneter.

Tinker dekoration

handtag-skåp-ljusstakar-glas-remodel-inspiration

Det första du ska göra är att limma en av magneterna på träpinnen och den andra på ljusstaken. Så du kan vara säker på att träpinnen inte kommer att falla på stativet. När du sätter fast magneterna på plats, se till att du använder rätt sida, det vill säga de som lockar varandra. När du har placerat träpinnen i stativet kan du sätta spindeln på den.

Använd lådhandtagen dekorativt

handtag-skåp-trästång-instruktioner-tråd-stativ

Fixera sedan knappen på träpinnen. Nu när du vill använda garnet, separera bara de två magneterna från varandra. Du är välkommen att göra flera av dessa dekorationer samtidigt och skapa ett färgglatt syhörn i rummet som har en dekorativ effekt. Handtagen för skåp kan också skilja sig från varandra.

Vackra handtag för skåp – tinker smycken står

handtag-skåp-antika-smycken-stå-örhängen-idé

Använd skåpdörrhandtag för att hänga upp dina smycken. För ett sådant smyckestativ behöver du en bräda av valfri storlek, som du täcker med tyg. Du kan häfta eller limma tyget på baksidan. Sedan kan du skruva ner olika typer av skåpknappar och handtag för att hänga örhängen, halsband och armband.

Förläng väggar med svart tavelfärg

handtag-skåp-tavla-färg-vägg-förvaringsutrymme-krita-metall

Många målar några av sina väggar med svarta tavlor. Det ser modernt ut och är väldigt praktiskt. Barn kan rita på denna vägg och föräldrar kan anteckna. Skulle det inte vara användbart om du alltid hade krita till hands och inte behövde titta i en låda eller skåp först? Använd skåphandtag för att stoppa krita direkt på väggen.

Handtag för skåp för att bygga leksaker

handtag-skåp-leksaker-gör-det-själv-knoppar-byrå-figurer

Vare sig som dekorativa figurer eller som leksaker för barn – dessa figurer ser roliga ut och gör dig på gott humör. Träringar, knoppar och handtag för garderober kan användas för att bygga anpassade hanar. De kan målas som du vill och är också mycket lämpliga som present till ett speciellt tillfälle.

Handtag för lock

handtag-skåp-låda-dekorera-lock-diy-idé-enkelt

Smyckeskartonger och lådor av andra slag får ett särskilt intressant utseende om locken är utrustade med en ratt eller handtag. Handtagen för skåp kan väljas efter din smak. Antika skåphandtag är särskilt lämpliga för smyckeskrin eller de på fotot som är gjorda av en halvädelsten.

Dekorera flaskor

handtag-skåp-hus-bar-dekorera-lock-kork-dekoration

Du kan också markera din lilla bar i huset genom att stänga flaskorna med omdesignade korkar. Återigen används vred eller handtag för skåp. Du behöver inte ens specialverktyg som borrar för att genomföra denna idé, eftersom kork är ett mycket mjukt material som är lätt att pyssla med.

Färgglad minibar

handtag-skåp-flaska-kork-stängning-dekorativa

Handtagen för skåp pressas helt enkelt in i korken. Detta är lättare med roterande rörelser. Om du letar efter en original presentidé för en vän som unnar sig en drink då och då kan du använda denna idé underbart. För detta ändamål är det bäst att utforma flera förslutningar samtidigt, som mottagaren kan kombinera med varandra.

kaffe och tårta

handtag-skåp-kakor-klockor-dekorera-bord-dekorationer-röda-vita-rätter-kaffekakor

Familjen samlas gärna för kaffe och tårta på eftermiddagen. Dekorera bordet med ett hemlagat tillbehör! För att hålla kakan färsk är det bäst att täcka den med en tårtklocka och du kan anpassa detta igen med hjälp av handtag för skåp. I de flesta fall kan huvens ursprungliga handtag helt enkelt skruvas loss och sedan bytas ut mot den nya knappen.

Att hänga upp bilder

handtag-skåp-vägg-bilder-galgar-knauf-istället-nagel

Skåphandtag kan till och med användas för att hänga upp dina bilder eller konstverk. Detta är definitivt mer original än den klassiska spiken och ser mycket mer dekorativ ut. Olika tekniker kan användas för upphängning, till exempel här med en krok eller med en enkel snöre. Kom gärna på något själv.

Dessertställ

handtag-skåp-dessert-stå-idé-vintage-tallrikar

Du kan se en fin idé i vintage-stil här. Det är ett dessertställ som sattes ihop av två tallrikar, en träpinne och en dörrknapp. Med denna bit kan du servera dina kex, kakor, muffins eller muffins på ett speciellt sätt. En riktigt bra variant av att använda handtagen för skåp.

Utrusta garderober

handtag-skåp-kapp-krokar-garderob-idé-modern-stål

Du kan till och med reparera garderoben med möbelhandtag av rostfritt stål eller annat material och ge mer förvaringsutrymme. Om de är fästa på undersidan av en hylla eller bräda kan kläder hängas på dem med klädhängare. Om du ens bygger din egen garderob kan du överväga denna idé och köpa handtag för garderober.