Att tillverka och krydda leksaker själv: Projekt med gamla möbler och hushållsartiklar

gör leksaker själv måla ditt dockhus igen

Barn upptäcker världen på nytt varje dag – deras nyfikenhet har inga gränser. Ofta känner sig föräldrarna överväldigade av det – särskilt när det gäller leksakerna. Ensidiga leksaker blir tråkiga efter kort tid. Av denna anledning är de med vilka de små kan låta sin kreativitet gå fri och som möjliggör olika rollspel mycket värdefulla ur pedagogisk synvinkel. Barnfordon är också mycket populära, särskilt under sommarmånaderna. Även om leksakerna uppfyller alla kriterier behöver de små alltid variation. Hur som helst blir det snabbt för dyrt att hela tiden köpa nya saker – det är därför fler och fler föräldrar i USA bestämmer sig för att tillverka leksakerna själva. En bokhylla blir ett dockhus, en byrå blir ett barnkök och sidobordet blir en butik. Den gamla bobbybilen / åkbilen kan förvandlas till en Batmobile med lite färg.

Gör leksaker själv – handla i ett gammalt sidobord

göra leksaker själv handla gammalt sidobord

En lämplig leksak ska inte bara se vacker ut, den ska också vara mångsidig – olika skottkärror, affärer, skjutbilar erbjuder många lekalternativ. De bildar rätt rekvisita så att barnen kan sätta sig själva i en roll och också ge de små tillräckligt med frihet att styra spelet i önskad riktning. De är idealiska för barn från 2 år. Spädbarn under 2 år ska inte leka med det eftersom det kan orsaka skada.

Föräldrarna behöver inte spendera generöst på en plastaffär. I nästa projekt byggdes ett av hushållsartiklar. Följande material användes-gammalt sidobord i trä (eller serveringsvagn), två träpaneler, färg, garn i olika färger och två gamla CD-skivor för pom-poms, plastmuggar eller glaskoppar, glasögon, parasoll i glada sommarfärger, dekorativa kuddar i fruktformer.

Instruktioner – spraya sidobordet med färgspray och låt det torka. Om du vill kan du sedan lägga till sicksack, ränder eller prickade mönster. För pom-poms: linda de två CD-skivorna ordentligt med tråd, separera dem sedan lite och klipp ut tråden längs CD-kanten. I slutet, linda en bit tråd mellan CD -skivorna och bind den. Ta försiktigt bort CD -skivorna. komplett!

Ordna försiktigt glasen, kopparna, flaskorna och tillbehören i butiken. Fäst parasollet på sidobordsramen. Så barnen kan leka med det i trädgården och är skyddade från solens starka strålar.

Gör leksaker själv – gunghäst från torktumlare

gör leksaker själv gunghäst vintage

Att göra en gunghäst av en gammal torktumlare är inte för alla. Även om torktumlarens konstruktion förblir i stort sett densamma, uppstår frågan om den verkligen kommer att klara barnets vikt. Om du bestämmer dig för att göra detta, bör du testa mycket noga innan barnet eller barnet får svänga.

gör leksaker själv gungande häst

Material för gunghästen – torktumlare, trälister för sätet, färg, sittdynor, hästhuvud med handtag. Montera bara sätet och skruva fast det i trästrukturen. Måla sedan hästen i en mjuk pastellfärg, montera sittdynan och fäst hästhuvudet på framsidan. komplett!

Gunghästen kommer för övrigt från USA – där var leksakerna ursprungligen gjorda av dyr metall och var därför en statussymbol för rika familjer. Senare började massproduktionen av gunghästar av trä, vilket kostade betydligt mindre. Så arbetarklassfamiljerna hade också råd med leksakerna.

Den moderna versionen av leksaken främjar utvecklingen av motoriska färdigheter och en känsla av balans, övar att sitta och stå upprätt, stimulerar fantasin hos de små, möjliggör rollspel och stimulerar på så sätt socialt beteende. För övrigt är gunghästar ett populärt alternativ till bobbybilen med barn från 2 års ålder i dåligt väder.

Krydda leksakerna – måla om dockornas ansikten

gör leksaker själv Barbie målar idéer själv

De så kallade Bratz-dockorna presenterades först i England och USA som ett alternativ till Barbies. En stolt 140 miljoner bitar av Barbie -konkurrenter såldes bakom havet. Men inte alla var nöjda med slutprodukten – den överdrivna sminken fick dockans ansikte att se onaturligt ut, enligt vissa föräldrar. Några av dem har bestämt sig för att designa dockan enligt sina egna idéer om skönhet. I slutändan, särskilt i denna ålder, leker tjejer och pojkar ofta tillsammans med dockor, utövar socialt beteende och hanterar sina föräldrars värld. Desto viktigare eftersom modedockorna ofta är en förebild för de små. Du kan nu ta reda på hur Bratz -dockorna befriades från sitt rykte för glamourtjejer.

göra leksaker själv måla om Barbie ansikte

Sminket tas bort med nagellackborttagare. Sedan målas det nya ansiktet med akrylfärger – men framför allt krävs skicklighet här, eftersom akrylfärger vanligtvis bara kan tas bort om de är ny applicerade. Alternativt kan bläck också användas, men dessa färger är naturligtvis mindre hållbara jämfört med akrylnyanser. Felter och kulspetspennor är ganska olämpliga för projektet – de drar in i plastytan och springer.

Gör leksaker själv – lekstuga i skandinavisk stil

gör leksaker själv lekstuga måla om vit skandinavisk

På sommaren gillar hela familjen att vara utomhus – naturligtvis är leksakerna i barnrummet glömda. Nu är det rätt tid att överraska de små med ett lekhus utformat efter deras individuella önskemål. Det är svårt att tro, men det är sant – designen som visas ovan är inte en skräddarsydd produkt. Den faktiska modellen (på bilden nedan) är massproducerad och tillverkad av trä. Den gamla färgen slipades helt enkelt bort, fönstren och ovansidan av ytterdörren togs bort. Därefter målades huset vitt, och tavlan och fönsterkarmarna målade i brons satte subtila accenter. Den himmelblå ytterdörren ger designen en vintage touch. Tillsammans med en papperskrans med stjärnor och tygbollar i pastellfärger visar huset sig vara en snygg skönhet.

gör leksaker själv lekstuga måla om idé

Så här såg originalet ut – trähus har fördelen att de kan omformas lättare än plast. Alla kan välja rätt färgschema och sätta lekstugan i rampljuset. Det kan förvandlas till ett slott eller ett marknadsstånd – det finns inga gränser för fantasin. I det här fallet gäller den gyllene regeln – ju enklare och mer neutral, desto bättre. Lekstugor kan alltid göras om.

Gör leksaker själv – poolen blir en lounge

gör leksaker själv pool uppblåsbar lounge trädgård

Barn gillar att leka med vatten – men om vädret inte tillåter det kan plaskdammet fungera som en mysig lounge. Lägg helt enkelt en mysig filt på golvet och ordna den med mjuka dekorativa kuddar. Så ingenting står i vägen för avslappnade eftermiddagar med skolkamrater! De små kommer att ha desto roligare när en sommarbio anordnas i utomhusområdet. Också perfekt som ersättning för lekstugan i trädgården. Vem skulle tro att plaskdammet kommer att visa sig vara en allroundare?

Den gamla diskbänken blir ett sandlekbord

gör leksaker själv diskbänk sandlåda idéer

Barn gillar också att leka med sand – spelen tillåter kreativ frihet, främjar finmotorik och är roliga för barn upp till tio år. Hur som helst, om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme för en sandlåda i trädgården, eller om installationen är för stor för föräldrarna, används sandlekbordet. Designen på bilden ovan byggdes av en gammal diskbänk. Köksskåpets dörrar och sidor demonterades, resten av konstruktionen målades gul. De två diskbänken förseglades med silikon och fylldes sedan med sand.

Biltvätt i trädgården garanterar ett optimalt utomhuskul

gör leksaker själv PVC -rör trädgård vatten kul

Biltvätten på bilden ovan är byggd av PVC -rör, tygkransar och skumstolpar. Det speciella med projektet är att en direktanslutning till vattenledningen förvandlar tvättsystemet till en kreativ vattenfunktion i trädgården. En bra idé att svalka sig under de varma sommardagarna. Dessutom är det säkrare än barnpoolen – barnen kan leka ute utan uppsikt. Det roliga är garanterat!

Gör leksaker själv – en vintagebil blir till ett flygplan

gör leksaker själv glidbil

En vintagebil, som fick stor popularitet i USA på 1960-talet, modifieras allt oftare. I nästa projekt förvandlas den populära designen till ett flygplan med hjälp av vingar och träroder och hissar.

gör leksaker själv glid bil flygplan

Tio år efter att basmodellen kom ut på marknaden har Radio Flyer -företaget utvecklat en serie glidbilar för barn under varumärket med samma namn. Designen är gjord av trä, plast eller tyg och kan alltid iscensättas på nytt. I detta fall installerades en träkonstruktion fram och bak, vilket förvandlade åkbilen till en dubbeldäckare.

Måla om pedalbilen i plast

gör leksaker själv på cowboy

En annan klassiker från USA – Cozy Coupe -pedalbilarna har tillverkats i mer än 30 år. Den praktiska designen och den enkla konstruktionen, den låga vikten jämfört med träleksaker och den lättskötta plastytan är bara några av anledningarna till att Cozy Coupe är en av de mest sålda åkarna genom tiderna. Men även universalleksaken blir tråkig någon gång – det är just då som föräldrarna bestämmer sig för att ge sin favoritbil ett nytt utseende.

gör leksaker själv skjut bil ommåla batman

Till skillnad från trä utgör plast en stor utmaning när det gäller målning. Främst för att inte alla typer av plast kan målas – särskilt med mjukare plast finns det ofta vidhäftningsproblem. Problemen kan undvikas med en rostskyddande primer. Först avlägsnas den gamla färgen försiktigt med sandpapper, sedan rengörs ytan noggrant. Det första skiktet med sprayfärg appliceras sedan på den rena och torra ytan. Om designen kryddas med ränder, sicksackmönster eller prickar, bör en mall förberedas i förväg. Det andra skiktet med kontrastfärg appliceras sedan med en pensel. Dessutom kan bilen dekoreras med olika klistermärken.

gör leksaker själv rida minnie mouse gör dig själv

Gör leksaker själv – designa Ikea barnkök individuellt

gör leksaker själv barnkök ikea färg

Barnköket från Ikea fascinerar med en enkel estetik i skandinavisk stil. Men barn älskar färgglada leksaker – i detta fall överlämnas dekorationen till föräldrarnas kreativitet. Projektet som visas ovan dekorerades med färg och naturmaterial. Köket målades grått, metalldelarna som ben, dörrhandtag och handfat sprayades med bronsfärg. En lapptäcke gjord av rester av tyg fungerar som kökets bakvägg. Vägghyllorna lyser i azurblått. Många krukor, koppar och glas gör designen finare. Det nya barnköket utstrålar vintagecharm och ser lekfullt ut.

Gör leksaker själv – barnkök av en gammal garderob

gör leksaker själv barns köksskåp ikea

Med lite kreativitet och rätt tillbehör kan ett barnkök också monteras av gamla garderober och byråer. I exemplet ovan – Ikea barnkök byggdes in i en gammal garderob. Färgschemat – vitt – gör att de vackra koppardetaljerna kan komma till sin rätt. Bakväggen av tapetskrot fungerar som en accent.

Gör leksaker själv – en byrå blir en butik

göra leksaker själv vägghylla idéer

En gammal byrå blev en butik – i det här fallet kommer dekorationen och matchande tillbehör fram. Det betyder inte att du måste spendera stora pengar på det – gamla färgburkar, verktygslådor och förvaringskorgar blir leksaker och erbjuder ett prisvärt alternativ till plastmat.

Gammalt köksskåp blir en arbetsbänk

gör leksaker själv arbetsbänk gammalt skåp

Planerar du en köksrenovering? Släng inte de gamla köksskåpen – dessa kan till exempel förvandlas till en arbetsbänk. Barnleksakerna presenteras vackert, nu kan de små leka med dem och lära känna de olika verktygen som används i hushållet bättre.

I fotogalleriet nedan hittar du fler spännande DIY -projekt – låt dig inspireras! Visst är det dubbelt så kul när barnen får hjälpa till att dekorera. Så ni kan tillsammans diskutera i detalj vad ni föreställer er att slutresultatet ska bli. Hantverksidéerna erbjuder familjen möjlighet att träffas och låta sin kreativitet gå fri. Alternativt kan du överraska de små för deras födelsedag med en hemlagad leksak. Du kommer definitivt att se fram emot det.

Gamla leksaker blir planteringar

gör leksaker själv dinosaurieplanter

Skapa kreativa barnrum och möblera dem åldersmässigt

göra leksaker själv dockhus vägghylla idéer

Gör leksaker själv – bygg ett barnkök av ett gammalt skåp

göra leksaker själv barns köks byrå tinker