Bygg en loftsäng själv med Ikea -möbler – design av sängar med förvaringsutrymme

När man inreder små rum och lägenheter bör man alltid försöka maximera det lilla utrymmet. Om du vill skapa ett sovrum för att spara utrymme kan du sätta ihop sängen och byrån tillsammans och förvandla dem till ett Bygg en loftsäng själv. Här presenterar vi några Ikea -hack för möbler som du själv kan bädda en säng med förvaringsutrymme för att på så sätt få största möjliga nytta av det begränsade utrymmet.

Bygg en loftsäng själv från Ikea byråer

Bygg en loftsäng själv ikea-hack-nordli-byrå-vit-barnrum-blå

Varje sovrum behöver minst en säng, en byrå eller en garderob och eventuellt ett skrivbord med en stol. Men om det tillgängliga utrymmet inte räcker finns det några platsbesparande knep som kan användas för att få ut det mesta av det.

Bygg en säng av Ikea -skåp

Bygg själv en loftsäng, barnrum-inredning-förvaringsutrymme-nordli-byrå

Sängen med förvaringsutrymme är en bra möbelidé för ett mindre rum som barnrummet. Om du letar efter ett billigt alternativ kan du spara pengar och plats samtidigt med en loftsäng gjord av Ikea byråer och madrasser . Ikea Bekväm pall är perfekt som en trappa till loftsängen med förvaringsutrymme.

Ställ in barnrum – bygg en loftsäng själv

Bygg själv en loftsäng säng-förvaring-malm-byrå-blå-barnrum-pojke

Principen för detta Ikea -hack är väldigt enkel. Om du vill bygga en loftsäng själv är det första du behöver en vanlig Ikea byrå, till exempel från Malm -serien. En bekväm madrass och en sängram eller lamellram krävs också. Om så önskas kan du också installera ytterligare sängskenor och huvudändar för skydd.

Ikea -hackar och kreativa idéer för barnkammaren – 20 inspirationer

Krydda och redesigna Frosta -pallen från Ikea – 18 kreativa idéer

Konvertering av Ikea Mandal sänggavel – idéer att imitera

Ikea Malm byrå som sängram

Bygg en loftsäng själv ikea-hack-byrå-kullen-förvaringsutrymme-lådor

Förvaringsutrymmen och sovmöbler kombineras med förvaringsutrymmen och lådor under sängen. Sådana loftsängar är perfekta inte bara för ett barnrum, utan också för enrumslägenheter och studentrum. Byråer från Malm -serien från Ikea har handtagslådor och passar perfekt för sovrum med en ren design.

Bygg en loftsäng själv – Ikea -underskåp för köket som sängram

Bygg själv en loftsäng säng-förvaringsutrymme-köksskåp-barnrum-ikea-hack

Om du vill bygga loftsängen själv finns det även köksskåp som sängramar. De öppnar sig utåt och har tillräckligt med förvaringsutrymme för kläder, böcker, skolmaterial och många andra. Observera bara att du behöver lite djupare köksskåp så att ovansidan är tillräckligt bred för en säng.

Inrätta ett kreativt barnrum

Bygg-din-egen-loft-säng-kreativa-barnrum-skåp-dinosaur-handtag

Köksskåpen kan målas i valfri färg för att matcha resten av inredningen och väggfärgen. Om det är ett barnrum kan du fortfarande byta ut de tråkiga handtagen på garderoberna med små leksaker som dinosaurier. Så skapar du en kreativ design för barnrummet.

Säng med förvaringsutrymme för sovrummet

Bygg-din-egen-loft-säng-sovrum-säng-lagring-stolmen-byrå

En kombination av nytta och modern stil uppnås med en elegant säng med förvaringsutrymme. De flesta Ikea -möbler kännetecknas av justerade mönster och skapar en modern men ändå billig heminredning.

Bygg en loftsäng själv med extra förvaringsutrymme

Bygg-din-egen-loft-säng-ikea-hack-stuva-lagring-system-spjälsäng-idé

Om du vill bygga en loftsäng själv i barnrummet, bör du skaffa en trappstol för barn. Även mindre barn kan gå upp i sängen på kvällen och gå ut igen på morgonen. Fallskyddet skulle också vara nödvändigt för att garantera barns säkerhet under sömnen.

Kombinera loftsäng och byrå

Bygg-din-egen-loft-säng-ikea-nordli-byrå-hack-spjälsäng-trappor

Stegpallen är dock inte tillräcklig för högre byråer som loftsäng. I det här fallet kan du köpa en stege eller bygga den själv och bygga den i sängen. Detta ger också en lekmöjlighet för de små, eftersom de vanligtvis gillar klättringspel.

Praktiskt inredda barnrum

Bygg-din-egen-loft-säng-barn-barnrum-ikea-möbler-låda-byrå-lagringsutrymme

Barnrummet för småbarn ska inte vara för stort, men det borde definitivt ha en lekplats. Loftsängen med förvaringsutrymme i barnrummet är en bra möbelidé för det mindre rummet, eftersom det lämnar tillräckligt med utrymme att leka och till och med erbjuder möjligheter att leka.

Ikea Hack – Bygg din egen säng med förvaringsutrymme

Bygg-din-egen-loft-säng-ikea-hacks-stolmen-byrå-sovrum

Om du vill bygga en loftsäng själv i studentrummet eller gästrummet, bör du välja det bästa stället för det så att det tar så lite plats som möjligt i rummet. Loftsängar med förvaringsutrymme placeras vanligtvis i hörnet av rummet eller i en alkov för att lämna resten av utrymmet ledigt.

Elegant säng med förvaringsutrymme

Bygg-din-egen-loft-säng-idé-våningssäng-förvaringsutrymme-trappor-elegant-interiör

Denna våningssäng är perfekt för små utrymmen eftersom den är byggd ovanpå en byrå med lådor och skåp och är avsedd för två personer samtidigt. Oavsett om det gäller ett elegant barnrum eller ett modernt studentrum, skapar sängen med förvaringsutrymme gjorda av Ikea -möbler ordning i alla rum.

Gör våningssängar med Ikea -möbler själv eller få dem installerade

Bygg-din-egen-loft-säng-lådor-lagringsutrymme-våningssäng-vit

Om du vill bygga en enkel loftsäng själv från Ikea -möbler, behöver du förmodligen inte hjälp av en hantverkare. Men om det är en våningssäng med en mer invecklad konstruktion, skulle det vara lämpligt att anlita hantverkaren för jobbet. På så sätt kan du garantera säkerheten för loftsängen och använda den bekymmerslöst.

Bygg loftsängar själv från köksskåp och hyllor

Bygg-dina-egna-idéer-sovrum-kök-skåp-trappor

Som redan nämnts kan du inte bara bygga en loftsäng själv från Ikea byråer, utan också från köksskåp och hyllor. Här visar vi två exempel på hur detta är möjligt. Sängen med förvaringsutrymme från Ikea köksskåp är byggd tillsammans med ett ledigt utrymme för ett sängbord och en trappa. Underskåpen öppnas utåt och erbjuder förvaringsutrymme för många olika föremål. Å andra sidan kan en loftsäng gjord av Ikea -hyllor fungera som bokhylla och förvaringsutrymme samtidigt. I de fria hyllorna kan du lägga förvaringskorgar från Ikea, som spelar rollen som lådor.

Gör om Ikea Nordli byrå i en säng med förvaringsutrymme

Bygg-din-egen-loft-säng-ikea-möbler-nordli-byrå-säng-flickor-rum

Ikea Nordli byrå är perfekt som sängram om du vill bygga en loftsäng själv. Den eleganta designen på möblerna passar in i vilken inredning som helst och kan dekoreras efter önskemål. Du kan lägga två byråer bredvid varandra för att göra sängen längre med förvaringsutrymme. En sängram krävs också, åtminstone på utsidan, för att hålla madrassen på plats.

Använd Ikea Expedit -hyllor som sängramar

Bygg-din-egen-loft-säng-kreativ-idé-sovrum-ikea-hack-expedit-hylla

Du kan använda gamla Ikea Expedit -hyllor och en enkel lamellram för att bygga en praktisk loftsäng med gott om förvaringsutrymme. Denna inredningstanke är särskilt avsedd för studentrum, eftersom designen är platsbesparande och ger tillräckligt med plats för alla läroböcker. Dessutom kan sängramen gjord av hyllor målas efter önskemål, kryddas och därmed utformas individuellt.

Ikea -hack – bygg en bäddsoffa eller loftsäng själv

Bygg-din-egen-loft-säng-ikea-möbler-vit byrå-madrass-kuddar-bäddsoffa

Om det inte är ett sovrum utan ett litet vardagsrum kan du byta ut soffan mot en platsbesparande bäddsoffa med förvaringsutrymme. Olika Ikea -möbler med förvaringsutrymme på vilka en madrass är placerad är lämpliga för detta. Med några soffkuddar på är bäddsoffan perfekt för att titta på TV eller för en liten tupplur på eftermiddagen.