Bygga en flotte – Praktiska instruktioner för ett spännande DIY -projekt med dina barn

bygga flotte diy projektguide guide raft ride äventyrstält baldakin lådor vatten

Att flyta på vattnet under sommarmånaderna är lycka, särskilt om du vill bygga en flotta själv. Du kan glida och lämna livets oro bakom ett tag. Utnyttja möjligheten att hålla dina barn upptagna med äventyrliga aktiviteter under de varma dagarna. Thor Heyerdahl gjorde det när han byggde Kon Tiki, och Huck Finn gjorde det när han flöt nerför Mississippi med Jim i The Adventures of Huckleberry Finn. Denna guide är för alla som vill skapa sitt eget sommaräventyr.

bygga flotte diy projekt instruktionsguide raft ride äventyr färdig plattform massor av fiskebarn baldakin

Så mycket av vårt dagliga liv har ingen påtaglig slutprodukt. Att titta på ett avsnitt av Game of Thrones kan vara ett roligt sätt att fördriva tiden. Men om du skulle bygga en flotta, å andra sidan, kan det leda till både en känsla av prestation och mycket skratt och bra vibbar. Och det finns alltid en möjlighet att träna simning när du är i vattnet. Hur konstigt det än låter är det svårt att inte avundas Tom Hanks som öbo medan han var tvungen att bygga en flotta i Castaway -filmen. Kanske inte hans exakta situation, men upplevelsen på det öppna havet.

Att bygga din egen flott – en riktig utmaning

bygga flotte DIY projektguide rafting äventyrsplattform fat fat plast

Att bygga en fungerande, flytande flott kräver både rudimentära färdigheter och sidotänkande. Om du vill bygga en flotta på din gård kommer det inte bara att återuppliva dina barn, utan också testa dina mycket berömda DIY-färdigheter i en fysisk och mental träningspass.

Utmaningen är att bygga en vattentät flotta med endast grundläggande behov och ditt initiativ. Även om detta är värt i sig, är det bättre att planera projektet i god tid med familj eller vänner först. Oavsett om du bygger en liten flott, eller föredrar en större modell med fat eller fat, kan du använda enkla material som spikar för att slutligen knyta ihop allt med ett rep. Faktum är att om du skurar YouTube kan du hitta båda online Amerikanska 10-minuters bygginstruktioner samt en Time lapse -video från Storbritannien som visar bildandet av ett lag för en årlig flottresa. Materialen ska inte kosta för mycket och du behöver bara enkla verktyg att bygga.

Plattformen

bygga flotte DIY projektguide flotta resa äventyrsplattform spanholz

Flotten kan bestå av tre huvuddelar: plattformen, rören (eller fat av plast) och däcket, som också är känt som “huset”. Dessutom finns det olika tillbehör som är nödvändiga för en rolig, säker och lyckad flottresa. Att bygga en flytande struktur kräver utrymme och vissa instrument.

Montera plattans översta lager

build raft diy projektinstruktioner guide raft ride äventyrsplattform spånskiva överstångsstagar fäst undersidan

Det första du behöver göra är att lägga ut huvuddelen av flottan. Du kan använda en plywoodskiva för detta, som du kommer att arbeta med först. Detta är den tyngsta delen av flottan och måste vara riktigt stabil för att klara vikten av några personer plus bagage när du åker vågor eller strömmar. Du kan börja med två lager av bultade paneler av plywood. Du kan lägga ut det nedre lagret på längden med de flesta brädorna och använda det för att sammanfoga det översta lagret horisontellt. Denna tvärriktade passform skapar större stabilitet, men du kan använda längre skruvar för att fästa de två lagren tillsammans. Detta betyder i princip att plattformen inte faller isär när du laddar flottan första gången. Detta innebär att du kan spara dig själv för eventuella reparationer vid ett senare tillfälle.

Fäst stödbenen på plattformens undersida

build raft diy projektinstruktioner guide raft ride äventyr plattform spånskiva guide skenor fäst undersidan

Först fäster du tio 2 x 4 cm tjocka trälister, som du inte ska fästa på den breda sidan, utan borra genom den smala kanten och skruva in igen med långa skruvar över plattformens bredd.

Sedan är det dags att fästa styrskenorna i botten. Ett problem som kan uppstå är att rören skjuts till sidan av flottan genom att vattnet rinner under. Detta kan leda till instabilitet i mitten och dra i plattformen. För att förhindra att detta händer kan du skapa styrskenor på undersidan av huvuddelen där du skruvar brädorna längs flottens längd till en andra skena cirka 50 cm från den. Rören, respektive tunnorna eller tunnorna, skulle sitta i detta område, medan rälsen också ger dig mycket bättre fästpunkter för remmarna. Du kan bli förvånad över hur väl detta system faktiskt kan fungera.

Säkra motorn

Bygg en flott DIY projekt instruktionsguide flotta äventyr barn familj hus yttre motor

Naturligtvis, om du bygger en enkel och liten flott, kan du paddla runt i vattnet. Men den större versionen kommer sannolikt att kräva en kraftfullare maskin som kan ta dig till de destinationer du vill ha på längre flotte -resor. Du kommer att behöva förstärka baksidan av flottan i det här fallet, eftersom detta skulle stödja utombordsmotorns vikt och kraft. En platta på 10 x 10 cm kan fästas på plattformens ovansida. Du klämmer fast motorn på den. Under plattformen förstärker du området med några rejäla träbitar och några mycket långa skruvar.

bygga flott DIY projektinstruktioner guide rafting äventyr färdig plattform spanholz

Avrunda toppen med en uppsättning 2 x 4 cm breda lameller. Du kan skruva den här plattan runt plattformens kant och därmed säkerställa ytterligare förstärkning för att fästa klossarna. Detta är viktigt om du vill ta upp din flotte någonstans och vill behålla dina tillhörigheter ombord. Så du har mer eller mindre slutfört plattformen.

Håll flottan på ytan

bygga flotta DIY projekt instruktionsguide raft ride äventyr färdig plattform massor av paddelyta

Om du vill bygga en flotta behöver du något som håller den ovanför vattnet. Ett vanligt alternativ är att använda förseglade fat eller fat av plast. För en professionell version kan du köpa två nya eller begagnade gummislangar. När dessa är nya kan varje rör rymma 1,8 ton innan det är helt nedsänkt. Det betyder att även om rören är några år gamla kan de ge mer än tillräckligt flyt för dina ändamål.

Uppblåsning av gummislangarna

bygga flotte DIY projektguide raft ride äventyr blåsa upp gummislangar

Rören har vanligtvis tre inre kammare som kan blåses upp separat. Det betyder att om en punktering inträffar kommer det hela inte att kollapsa omedelbart. Påstås att Titanic var baserat på en liknande princip och vi vet alla vad som hände med det, så beslutet är ditt. Om du avbroderar rören kan de packas i för transport, även om de fortfarande kommer att vara tunga. Således är rören utfällda och redo för förvaring.

build raft diy projektinstruktioner guide raft ride adventure gummislangar vikta butik

Du kan fästa varje rör med spännremmar genom att styra remmarna i olika riktningar för att dra rören rakt framåt och bakåt istället för uppåt. Detta ger dig ett mycket bättre grepp och fixerar rören på ett mer stabilt sätt.

Bygg flotten

byggnadsflotta diy projektinstruktioner guide rafting äventyr takdäck veranda spånskivor sidofack

Huvudsyftet med detta element är att tjäna som skydd mot solen eller regnet. Med små tweaks kan du skapa en veranda på flottan för att få ut det mesta av resan. Kanske kommer detta inte att stoppa en storm, men om det inte händer för ofta kan en sådan ytterligare konstruktion vara till nytta. Denna struktur är i huvudsak ramen på de fem sidorna av en kub som du kan fästa på basen med metallfästen och diagonala hängslen. Dessutom kan du lägga till fler fjäderben på baksidan, vilket avsevärt förbättrar stabiliteten i konstruktionen som helhet. Sidorna kan tillverkas av spånskiva. Du kan skära dem i halva längden och skruva fast dem på de diagonala stagen för att förhindra att dina saker faller överbord. Det hela kan förses med sidoväggar och fack.

build raft diy projektguide guide raft ride äventyrstält kapell besättning klädstreck

Du kan täcka taket med en vanlig presenning som du fäster på ramen. I detta exempel har ungefär hälften av flottan omvandlats till ett rullande parasoll med ytterligare två träbitar och några remmar, som täcker större delen av flottan om det behövs. Detta låter dig också förlänga taket helt.

Användbara tips när du bygger en flotta

building raft diy projektinstruktioner guide rafting äventyr barn familj taklampa bagage

Om du vill bygga en väderbeständig flott rekommenderar vi att du har ett lågt, sluttande tak och ett alternativ för döljning. Men du måste också komma ihåg att operatören hela tiden behöver en fri 360 ° -vy, för att inte tala om tillgång till motorn på flottans baksida.

Notera om flottresor

bygga flotte DIY projektguide rafting äventyr luft yta fat remmar seglar presenning

I några av de största floderna i Europa är en idyllisk flotttur inte möjlig. På grund av den tunga flodtrafiken med stora lastfartyg, kryssningsfartyg och många små motorbåtar är det nödvändigt att utrusta alla fartyg som är större än en kanot med en motor. På delar av Donau mot Wien kan antalet båtar minska och du kan tillbringa lång tid i underbar tystnad. Om du vill åka på ett icke-motoriserat flottäventyr måste du göra det på en mycket mindre, lugnare flod. I Tyskland finns det tillräckligt med reseerbjudanden för detta, till och med möjligt som teambuilding eller företagsutflykt.

Bagageutrymme

bygga flotte DIY projektinstruktioner guide rafting äventyr barn familj baldakin tält förvara bagage

En annan sak som du sannolikt kommer att inse mycket snabbt är det begränsade bagageutrymmet på plattformen. Ju fler passagerare det är, desto mindre plats finns det för personliga föremål på flottan. Förutom stora och små ryggsäckar och väskor för värdesaker kan du också ta med matlagnings- och campingutrustning, samt mat och vatten för vissa människor. På långa flottresor finns det ett antal föremål som du måste ha ombord, till exempel flytvästar, brandsläckare, livräddare, första hjälpen -kit, rep, paddlar etc. När du passerar gränsen, kommer myndigheterna i varje land kommer att kontrollera att du har dem Ha med dig nödvändig utrustning och papper för resan.

Det är förvånande hur snabbt alla dessa redskap kan blandas ihop trots dina bästa ansträngningar för att hålla allt i ordning. Av den anledningen kan du läsa några fler tips på de närmaste raderna.

  • Ta med lådor – alla köksredskap och matvaror kan förvaras i en stor plastlåda med lock. Vi rekommenderar också att du tar med dig två andra gångjärnslådor för allmän utrustning som måste hålla sig torr. Som ett alternativ kan du använda en spånskiva för att skapa fack där du kan förvara tält, små väskor och andra föremål.
  • En bra idé i detta fall skulle också vara ett förvaringsnät som du kan hänga från taket och förvara små föremål som solglasögon, solskyddsmedel, kameror, handdukar etc. för snabb åtkomst.
  • Krokar och klädstreck – Från att hänga tvätt för att säkra duschdraperiet kan du använda remmar och krokar som hjälp.

bygga flotte diy projekt instruktionsguide raft ride äventyr barn familj hängmatta

Om du vill bygga en flotta som denna kan det vara en svår uppgift. Så vi hoppas att du har hittat användbar information om hur du gör detta i den här guiden. Planera din nästa resa på en hemgjord flott för ett oförglömligt sommarlov.