Dekorera lyktor för sommaren – 6 idéer som kommer att få dig på ett sommarhumör

Lyktor, främst uppsatta i grupper, finns nu i alla inomhus- och utomhusområden. Inte konstigt, för de skapar inte bara en härlig atmosfär själva eller genom att dekorera dem med ljus. Du kan placera olika dekorationer i den och ta din utomhusdekoration till nästa nivå. Vi har sammanställt några idéer för att visa dig hur du kan dekorera en lykta. Så om du vill dekorera dina lyktor för sommaren kan du hitta precis det rätta i vårt galleri!

Dekorera lyktor med blommor för sommaren

Dekorera lyktor för sommaren med blommor i kruka

Vad sägs om att du dekorerar lyktan med blommor? Det är ett riktigt underbart sätt att ta sommaren till terrassen eller balkongen. Plantera helt enkelt blommorna eller växterna i en kruka som passar i lyktan och lägg den i den. För att förhindra att växten blir för varm i den är det lämpligt att lämna lyktdörren öppen. Alla blommor som du annars skulle plantera i dina blomkrukor är lämpliga. Men succulenter är också extremt populära och perfekta när man dekorerar lyktor för sommaren.

Arrangemang av blommor för insidan av lyktan eller utsidan

Om du har planerat en fest och vill dekorera lyktorna för sommaren kan du sätta ihop små arrangemang och fästa dem på lyktornas utsida eller helt enkelt placera dem i lyktan. Även buketter av blommor är bra för en tillfällig dekoration – lägg dem bara i ett glas vatten. Självklart kan alla blomsterdekorationer för lyktor också göras med konstgjorda blommor.

Blommor i en vas

Sommarblommor för att dekorera en lykta för sommarstil

Designa en stor lykta för utomhus med riktiga eller konstgjorda blommor

Vintage lykta med blomsterarrangemang av riktiga eller konstgjorda blommor

Suckulenter i grytan

Dekorera lyktor för sommaren med succulenter i en blomkruka

Glada solrosor för inomhus och utomhus

Dekorera lyktor för sommaren med solrosor

Citrusfrukter

Dekorera lyktor för sommaren med citroner eller andra frukter

Citrusfrukter har precis rätt färger för en bra sommardekoration och är därför perfekta om du dekorerar lyktor för sommaren. Lägg fruktskålen i skåpet och fyll istället lyktan med citroner och lime. Du kan också kombinera dessa med några blommor. Naturligtvis är andra sommarfrukter som aprikoser eller persikor också lämpliga.

Gypsophila i en vit lykta och citrusfrukter

Designa en maritim lykta

Designa nautiska lyktor i matchande färger och med sjöstjärnor

Lite sand, snäckskal från din senaste semester (eller köpt) och eventuellt ett ljus – det är allt du behöver när du ska dekorera marina lyktor för sommaren. Du kan fördela sand och skal direkt i lyktan som dekoration eller ordna dem i en masonburk och sedan placera dem i lyktan. Ett stort pelarljus, runt vilket du kan binda ett skal, en sjöstjärna, drivved, havsglas eller andra element från havet, ser också mycket trevligt ut.

Lyktdekoration med skillnad – skal istället för eller i kombination med ljus

Dekorera maritima lyktor för sommaren - kombinera ljus och skal

Eller lägg lyktan på ryggen, öppna dörren och fyll den helt med musslor. Lås dörren igen och placera den färdiga dekorationen på terrassen, balkongen, entrén eller någon annanstans.

Lyktdekoration på sommaren – få den där strandkänslan på terrassen

Modern lyktdekoration med pelarljus och skal i svart metall

Med rep

Dekorera en trälykta med rep för en maritim stil

Du kan också skapa en fantastisk maritim accent på lyktan med rep och nät. Byt bara ut metallhandtaget mot ett lämpligt rep så kan du sätta upp lyktan eller till och med hänga upp den. Enkelt, enkelt och snabbt!

Dekorera lyktor med tyg för sommaren

Dekorera lyktor för sommaren med tygbågar

Du kan använda lyktorna perfekt för att komplettera dina textilier utomhus eller inomhus. Använd helt enkelt tyger med samma mönster eller färger och gör rosetter av dem, med vilka du sedan enkelt kan dekorera lyktorna för sommaren. Du kan lika gärna täcka lyktorna med respektive tyg. Perfekt om du vill dekorera både små och stora lyktor.

Sommardekoration för terrass och balkong – lykta för utomhus som belysning

Upplyst lykta med LED -lampor för terrassen

Vill du använda lyktornas faktiska funktion, nämligen att belysa utsidan? Detta är naturligtvis möjligt med riktiga eller LED -ljus, men inte bara. Fairy lights är också mycket populära för detta ändamål. Det spelar ingen roll om du föredrar sol- eller batteridrivna modeller. Glödande lyktor ser väldigt vackra ut, särskilt i grupper. Du kan också dekorera en stor lykta på detta sätt för sommaren.