Designa blomkrukor själv – 20 idéer med servetteknik och tyg

Blomkrukor designa dina egna idéer tyg färgstark vår

Blommor ger en färgstark förändring i huset, särskilt på våren när allt blommar. Men inte bara blommorna, utan även deras blomkrukor kan vara vackra och färgglada. Om du vill dekorera fönsterbrädan, balkongen eller trädgården atmosfäriskt, så kan du Designa dina egna blomkrukor och dekorera. Det finns flera sätt att göra detta, men decoupage -tekniken är kanske den enklaste. Vi kommer att visa dig tekniken med tyg och några idéer om hur du kan designa dina blomkrukor individuellt.

Designa dina egna blomkrukor – bildinstruktioner

Designa dina egna blomkrukor idéer tyg servett teknik instruktioner

Blomkrukorna av lera och terrakotta är bäst för dessa DIY -projekt. På grund av deras grova ytor fäster lim och färg bättre. Så du behöver blomkrukor, rester av tyg med vackra, färgglada motiv och lim. För att få en trevlig, vårliknande atmosfär in i huset, välj vårblommor som motiv. Applicera limet på utsidan av blomkrukan och lim tyget genom att sträcka det något för att undvika rynkor. När de dekorerade blomkrukorna har torkat, spraya dem med klart lack för väderbeständighet. På det sättet ska inte fukt komma in.

Designa och dekorera blomkrukor själv

Gör blomkrukor själv idéer tyg rosor motiv

Om du bara täcker krukans botten med tyg kan du måla överkanten med akrylfärg. Knyt ett raffiaband, limma små knappar eller pärlor för att göra dina blomkrukor ännu vackrare. Du måste dock notera att blomkrukorna dekorerade med servettekniken endast är lämpliga som planteringsplanter. Om jorden och växten kommer i kontakt med krukans vägg, sprider sig vatten inifrån och ut och motivet kan skala av med tiden. Det är därför lämpligt att inte plantera dessa blomkrukor direkt.

färgglada krukor för dina örter

Blomkrukor dekorerar själv idéer tyg färgglada örter

Med servettekniken kan du designa färgglada blomkrukor själv och plantera dem med vackra krukväxter eller örter. De stämningsfulla motiven sätter genast din örtträdgård i rampljuset och är perfekta som en stor accent i köket. Du kan harmonisera färgerna och mönstren med väggdesignen i köket samtidigt som du skapar en dekorativ effekt.

ljusa färger och vackra mönster

Designa blomkrukor själv servetteknik idéer motiv

Dekorerade planteringar kan inte bara dekorera interiören, utan också balkongen eller terrassen. Med ljusa färger och vackra motiv får de omedelbart ögat och sätter en lekfull accent på alla områden. Om du planerar att sätta en blommande växt i planteringen kan du anpassa inredningen på tygservetterna till blommornas färg.

dekorera bara botten av grytan

dekorera lerkruka tyg decoupage palmträd

Kanten på lergrytan är vanligtvis svårare att hålla fast med tyg än den nedre delen, varför den ofta lämnas utan dekoration. Visuellt ser detta beslut lika bra ut, eftersom kanten harmoniserar med dalbanan på detta sätt. Ändå kan du måla blomkrukans kant med valfri färg eller dekorera den med en annan teknik.

försköna med band

blomkrukor lerdesignidéer tygtejp

Här är en bra idé för att dekorera kanten på blomkrukan. För detta används färgad tygtejp som sitter fast på kanten. Tygbandet bör vara lite bredare än kanten för att kunna täcka det helt. Det finns dock inga gränser för valet av färger och mönster. Det viktigaste är att planteringen ser vacker ut och smälter harmoniskt in i interiören.

även lämplig för glasflaskor

blomkrukor glasflaskor tygdesignidéer

Med servetteknik och tyg kan du inte bara designa blomkrukor själv utan också krydda enkla glasflaskor. Dessa är sedan perfekta som vackra blomvaser som framgångsrikt sätter dina snittblommor i rampljuset. För detta ändamål kan rester av tyg och servetter användas och limmas på glaset med lim och klart lack. Med samma tyg för glasflaskorna och blomkrukorna kan du till och med designa en hel uppsättning för krukväxterna själv.

dekorera med rester av tyg i naturliga färger

Gör dina egna blomkrukor klä upp tyg

Om du vill trolla fram en naturlig dekoration för lägenheten, kan krukorna för inomhusväxterna dekoreras med tyger i naturliga färger. Gröna och bruna toner hänvisar till naturen och skapar en verklig känsla av välbefinnande inomhus.

Täck krukor helt med tyg

dekorera blomkrukor själv servetteknik tygidéer

Om du vill kan du naturligtvis dekorera hela blomkrukorna med servettekniken. Detta kräver lite mer material och lite skicklighet. Glöm inte att dessa krukor endast är lämpliga som täckkrukor och inte bör planteras direkt.

Designa dina egna blomkrukor med tidning

blomkrukor designidéer tidning decoupage fjärilar

Med Découpage kan enkla lerkrukor snabbt och enkelt förvandlas till kreativa blomkrukor för inomhusväxter. Förutom rester av tyg, pappersservetter och tygservetter kan andra dekorativa papper också användas för detta. Med till exempel tidningar kan du uppnå en lekfull vintage -effekt som passar perfekt med en romantisk trädgård. Olika vårmotiv, som fjärilar och blommor av papper, är lämpliga som extra dekoration för detta.

Designa en planteringsstol med blomkrukor

Designa dina egna blomkrukor idéer tyg stol decoupage

Vill du designa vackra blomkrukor själv och göra en planteringsstol själv, då är en dekoration med servetteknik perfekt. På så sätt kan mycket speciella mönster skapas och en underbar dekoration för balkongen eller terrassen trollas fram. Du kan dekorera inte bara krukor, utan också växtstolen med vackra mönster. Det bästa är att använda motiv som passar bra med varandra och skapar en harmonisk helhetsbild.

blomkrukor designidéer tygdekorationslim

Med servettekniken kan du designa stora och små blomkrukor själv och skapa en stämningsfull dekoration för huset och trädgården. Låt dig inspireras av våra idéer och skapa originella planteringar för dina växter och krukväxter!

Designa dina egna blomkrukor dekoration tyg idéer

blomkrukor dekorera idéer tygknappar

blomkrukor dekorera idéer tyg lim lerkruka

Gör blomkrukor själv dekorera idéer rospärlor

blomkrukor dekorera idéer blommönster blåvitt

Gör blomkrukor själv dekorera idéer blommotiv

blomkrukor designidéer tygklädsel blommönster