Dopgåvor och förpackning själv – 20 idéer

dopet gynnar korsfrö-papper-flicka-pojke-kort

När du planerar dopfesten är du främst bekymrad över att hitta rätt dekoration och färg, fördela sätena, hitta lämpliga blommor och skapa den perfekta atmosfären. Man kan snabbt glömma mycket. Det är därför vi vill påminna dig om gästerna och att du också kan göra dem glada genom att inkludera små presenter till gästerna. Detta har också en annan fördel, eftersom presenterna också fungerar som bordsdekorationer för dopet, som ser väldigt fina ut mitt i de andra dekorationerna. Vi har sammanställt några idéer för gästgåvor till dopet som du också kan göra själv.

Om du bestämmer dig för att köpa presenter kan du åtminstone behöva intressant förpackning. På så sätt presenterar du små föremål eller godis på ett mer originellt sätt. Vi har också sammanställt några enkla instruktioner för detta. Oavsett vilken av idéerna du väljer kommer presentidéerna att vara av särskild betydelse och fungera som små minnesmärken för gästerna. Men mer om det nedan!

Gör dopgåvor själv

förmåner för dopet skyddsängel-tinker-trä-knappar-ving-tråd

Eftersom det är en kristen festival är det en fördel om varje gåva har ett lämpligt motiv. Detta kan vara ett kors, men stjärnfår, som symboliserar Betlehems stjärna, är också lämpliga. Detta är naturligtvis inte en skyldighet! Om du gillar andra idéer bättre är du naturligtvis fri att välja. Vi vill börja med några presentidéer och gå vidare till förpackningsidéer senare.

30 originalidéer för bröllopsfavörer

Dopgåvor och förpackning själv – 20 idéer

25 originella bröllopsdekorationer att göra själv

Favörer för dop i ett glas – små budskap

dopet gynnar glas-sand budskap i en flaska

Låt oss börja med denna idé om dopfavörer i ett glas. Det är en snabb och enkel idé, så den är också lämplig om du väntar många gäster. Du behöver:

 • små glasflaskor med korkar
 • vit, dekorativ sand
 • grovt glitter
 • Silkband i valfri färg
 • Jute garn
 • Papper för utskrift eller skrivning på
 • självhäftande strass
 • Går över
 • Het limpistol och varmt lim

dopet gynnar glitter kors gåva sidenband idé

 1. Att skriva på pappret tar mest tid. Du får dina meddelanden snabbare om du skriver dem på datorn och sedan skriver ut dem. Du har två alternativ att välja mellan, beroende på hur mycket tid och lust du har. Varje gäst kan ha samma budskap. Detta kan vara tack, grattis, ett citat och liknande. Beroende på tillfälle kan du också tilldela varje gäst ett annat citat och på så sätt skapa personliga gästfavörer för dopet.
 2. Pappersresterna rullas sedan ihop. Se till att göra rätt storlek så att rullen passar in i flaskan senare. Du kan använda en penna för att rulla ihop den. Medan papperet fortfarande lindas runt pennan, säkra rullen med en bit jutegarn.
 3. Fyll nu glasen med sanden, var och en med en rulle och lite glitter, och skär tillräckligt långa sidenband med små kors.
 4. Sätt på korken. Lägg lite varmt lim på flaskans hals. Det är här du börjar slå in garn. Efter några varv, lägg ytterligare en droppe på nacken och fixa änden på detta sätt också.
 5. Knyt silkesbandet runt flaskans hals på samma sätt. Forma en rosett och dekorera var och en med en strass. komplett!

gynnar-dop-kryddor-te-örter-provrör-dekorera tallrikar

Du behöver inte nödvändigtvis välja en flaskformad behållare för idén. Du kan också designa förmånerna för dopet med provrör eller någon annan behållare. Små syltburkar ser till exempel väldigt söta ut. I princip beror allt på vad du vill lägga i behållaren.

gynnar-dop-provrör-ätbara-kakao-smarties

Dekorationerna till inredningen kan variera efter behag. Ätbara ingredienser som kakao, smarties eller andra sötsaker och örter och kryddor som är lämpliga för att göra te är också lämpliga. Du är välkommen att lägga både söta presentidéer och de med örter på ett bord så att alla kan välja sin egen present. I så fall är det dock bättre att göra ett större antal så att det i slutändan inte finns något kvar för någon som de inte riktigt vill ha.

Dekorativa blomsterbollar

förmåner för dopdekoration-blommor-papper-punch-frigolit-boll-design

Bollarna är den perfekta dekorationen för bordet, som de närvarande också kan använda för sitt hem efteråt. Du behöver:

 • Frigolitbollar av valfri storlek
 • ett slag för blommotiv
 • Nålar med ett vackert huvud
 • Papper i valfri färg

Målet är att täcka hela bollen med blommor. För att göra detta, slå ut många blommor. Med hjälp av tapparna fästs dessa sedan på frigolitkulan. Se till att de enskilda blommorna överlappar varandra så att själva bollen inte längre syns i slutet. Du kan välja rosa för flickor och blå för pojkar för papperet. Om du har använt en viss huvudfärg för hela festdekorationen kan bollarna också matchas till den.

Att göra fröpapper

förmåner för dopet får-frö-papper-äggkartong-inspiration-diy-enkelt

Fröpapper är en intressant sak och underbar om du vill göra dina egna dopfavörer. Det är papper som innehåller blomsterfrön och senare kan planteras i trädgården eller i en blomkruka, beroende på blommans typ. Det är bäst att välja små frön, eftersom dessa kan integreras bättre i papperet.

Du kan använda pappersavfall till papperet. Endast glansigt papper är inte lämpligt. Äggkartonger är också ett underbart alternativ, särskilt om du väljer färgade. I princip ska papperet du använder kunna suga upp fukt. Annars behöver du vatten, en sil, blomsterfrön, en kakskärare med motiv och en badhandduk eller blöjinsats för projektet.

förmåner för dopknappar-dekoration-låda-tinker-färgat-fröpapper

 1. Strimla papperet i en skål och tillsätt vatten. Låt papperet dra i några timmar (helst över natten).
 2. Du kan sedan använda en mixer för att bearbeta pappersvattnet till en sorts puré.
 3. Rör sedan i fröna och lägg sedan ut silen.
 4. Lägg kakskäraren i silen och fyll den med papperet för att få den form du vill ha. Vattnet droppar också av automatiskt.
 5. Tryck ner papperet igen för att pressa ut resterande vatten.
 6. Ta nu bort kakskäraren (se till att fröpappret inte faller ut) och lägg fröpappret på en yta som kan suga upp mer vatten (handduk eller blöjfoder). Nu är kakskäraren ledig igen för nästa motiv.
 7. De färdiga fröpappermotiven måste torka helt. Observera att direkt solljus kan få färgat papper att blekna lite för att torka det.

Gästgåvor till dopet – gör tvål av lavendel själv

gynnar-dop-recept-idé-tvål-lavendel-ger-gäster

De närvarande kommer säkert att vara minst lika glada över den doftande tvålen. Du kan köpa dessa, men den här presenten blir mycket billigare och naturligtvis mer original om du gör den själv. Ingredienserna räcker till en mycket stor tvålstång, som du antingen skär i mindre bitar i slutet eller så häller du vätskan i flera formar samtidigt. Det är bäst att prova receptet först för att kunna uppskatta hur mycket du behöver för alla gäster. Tvålen behöver inte nödvändigtvis vara för stor för en present. Förutom gjutformar behöver du:

 • 500 g kokosolja
 • 600 g rapsolja
 • 500 g olivolja
 • 520 ml destillerat vatten
 • 220 g natriumhydroxid
 • 50 ml lavendelolja
 • 2 nävar lavendel eller mindre
 • två stålkrukor eller skålar för uppvärmning
 • Träslev
 • Kökstermometer

gynnar-dop-lavendel-tvål-gör-själv-hjärtan-silikonform

 1. Var uppmärksam på beställningen under förberedelse! Värm de tre första oljorna till 60 grader.
 2. Under tiden, häll vattnet i en skål och tillsätt natriumhydroxid för en lut. Detta skapar gaser som du inte ska andas.
 3. Tillsätt luten till oljorna och rör tills vätskan blir tjock.
 4. Rör till sist i lavendelolja och blommor, häll i formar och låt stelna.

Ge bort godis

gynnar-dop-kex-cross-cupcakes-baka-ge-bort-förslag

Om du vill ge något sött i present finns det också många olika varianter. Hembakad mat är givetvis att föredra framför det som köps. Om kakor som du designar och märker med fondant eller hemlagade praliner spelar ingen roll. Du kan använda en godislåda till dopgåvorna, som du kan göra själv av papper. Muffins kan också dekoreras med kors, änglavingar och liknande för att matcha tillfället. Det bästa sättet att packa sötsakerna är i någon av förpackningsidéerna nedan eller så kan du hitta på något själv. Till muffins finns däremot vackra muffinsfodral som du kan använda som presenter.

tårta poppar

gynnar-dop-tårta-poppar-baka-tårta-pinnar-efterrätt

Så kallade cake pops är mycket populära, vilket också gör dem till den perfekta presentidén. De är gjorda av färdig tårtbotten. Vi har till och med några läckra recept för dig här. Du bestämmer själv hur du erbjuder tårtpopparna som gästgåvor till dopet. Antingen får varje gäst en tårta på en pinne på sin plats eller så skapar du en bukett av dessa tårta på ett bord bredvid dem (t.ex. dessertbordet) , varifrån alla kan ta en tillåten. När du förpackar och designar dem kan du gå tillbaka till att använda band, foton, taggar eller etiketter med meddelanden på.

Ytterligare idéer

förmåner för dopidéer-ljus-foto-nyckelringar-rosenkrans-damer

Annars kan du fortfarande göra en mängd olika armband och kedjor för kvinnor och nyckelringar för män. Ljuset är också underbart lämpligt som gästfavörer för dopet, som kan utformas individuellt med hjälp av decoupage -tekniken. Klistermärken och hängen är också väl lämpade för utformningen av ljusen och kan förses med ett foto av det döpta barnet för gästgåvor till dopet. Du kan lika gärna köpa färdiga lyktor och sedan dekorera dem också.

Förpackning för gästgåvan

gynnar-dop-choklad-rocher-papper-stansning

Gästfavörer för dopet med choklad, godis eller andra småsaker packas bäst i självgjorda lådor eller andra idéer. Hantverkspapper och kartong är bra material och kan utformas mycket snyggt med stansar eller tandade saxar. Du kan också sätta små etiketter på förpackningen som antingen namnet på gästen eller det döpta barnet, samt datum, tack och grattis skrivs på.

gynnar-dop-cupcakes-papper-tinkering-instruktioner-förpackning-box

Dessa små lådor som du också kan använda för att ge bort muffins är väldigt söta. Men naturligtvis kan andra föremål också förvaras i den. Hur man gör denna cupcake -låda kan ses i instruktionerna ovan. En bred pappersremsa limmas på en papperscirkel för att hålla lådan. Denna uppgift är lättast om du klistrar cirkeln på ett armband, snöre eller något liknande och sedan lägger in pappersremsan inuti.

För locket, använd en kompass för att rita en cirkel på papper som du delar upp i 15 segment. Mät ca 5 mm från kanten i varje segment och markera dessa platser. Nu kan du designa den vågiga kanten. Efter det, som visas, skär av tre av segmenten och lägg till en flik att limma på. Kurvorna är fortfarande vikta, varefter du kan limma luckan till den andra kanten. Detta skapar formen av en pyramid. Du kan också designa spetsen.

gynnar-dop-förpackning-papper-koppar-original-snitt-godis

Du kan till och med använda en enkel papperskopp för att göra intressanta förpackningar för dina dopfavörer. Det är bäst att välja en färgad mugg. Gör åtta jämnt fördelade snitt, vilket gör snittets längd lika med koppens övre radie. De sålunda erhållna flikarna viks sedan inåt. Innan du stänger muggen fyller du den med gåvor du väljer.

DIY bomboniere box vikningsinstruktioner

Sådana klassiska lådor tillverkas också mycket snabbt och enkelt. Det första du behöver är en stencil som du ritar på vanligt papper med ett par kompasser. Du får en form som består av två skärande cirklar. Du kan också spela in de platser där papperet senare ska vikas. Du överför sedan denna figur till färgat konstruktionspapper, varefter du viker papperet. Du kan anpassa presentförpackningen med band, snöre och andra dekorationer.

gynnar-dop-säck-linne-tallrik-perforerad-korsmotiv

Om du vill sy förpackningar till dopets förmåner kan du använda valfritt tyg för detta ändamål. Fina väskor kan också göras med spets- eller linnetyg. Naturligtvis kan sådana väskor också köpas färdiga, men när allt kommer omkring vill du designa något väldigt individuellt. I slutet fylls och stängs de små påsarna med ett fint band. Tejpen kan sedan användas samtidigt för att fästa en etikett.

Gör din egen dopgodisförpackning

Dopgåvor - gör din egen dopgodisförpackning

Vi känner alla till kexen, som är mycket populära i Storbritannien, särskilt på nyårsafton. Deras tilltalande utseende är också mycket lämplig för dopgåvor. Och det bästa med den här idén är att du enkelt kan göra den själv. I det följande kommer vi att visa dig enkla instruktioner som du kan anpassa efter dina behov. Använd bara färger för papperet som matchar dem i din planerade dekoration. Du kan dölja vad som helst inuti: godis, små badbomber, taggar som en påminnelse om denna stora dag eller vad du än tänker på. Du kan göra en dopgodisförpackning själv:

 • Vävnadspapper eller omslagspapper
 • Toalettpappersrullar (eller från hushållspapper för större godis)
 • linje
 • eventuella dekorationer som klistermärken, strass, band etc..
 • små presenter för att fylla dopgodisarna
 • Lim

Gör DIY -doppgodisar själv som gästfavörer - enkla instruktioner med en toalettrulle

För denna typ av dopfavörer, använd mjukpapper för att skära rutor som är tillräckligt stora för att täcka öppningarna i rullen. Täta ena sidan av toalettrullen med en av rutorna. Sedan kan du fylla den, varefter du också stänger den andra sidan. Skär sedan ut en stor fyrkant antingen från omslagspapper eller från silkespapper, med vilken du lindar rullen helt och klistrar fast papperet. Detta stycke bör därför vara lite längre än rullens omkrets och också betydligt längre så att du kan knyta ihop ändarna i slutet för att få det typiska utseendet på kakorna. Använd snöre för att knyta ihop den, som du sedan kan dölja med ett fint band. Efter att du själv har gjort dopgodisförpackningen kan du dekorera det som du vill, fästa en etikett eller annat.

Dopgodis av tyg som gästgåvor till dopet

Gör kex som doppresenter till gästerna med tyg

Naturligtvis är inte bara papper lämpligt för inslagning. Om du vill att gästgåvorna för dopet ska se särskilt eleganta och romantiska ut kan du också göra dopgodisförpackningen själv med vackra tyger. Vävnadsdukar eller rester av tyg från dina senaste sömprojekt är perfekta för detta. Men om dessa inte stämmer överens med temat för dekorationen kan du naturligtvis också köpa nya tyger. Linjer är särskilt lämpliga här. För att göra hantverk, fortsätt precis som om du arbetade med papper. Textil sax skulle vara en fördel, men vanliga hantverk sax kan göra det om det behövs.

Gör geometriska dopgodisar själv för ett modernt dop

Favörer för dop - dopgodis utan toalettpappersrulle med mall

Om du vill göra tinkeringen ännu enklare kan du använda en mall. Vi har två sådana mallar för detta geometriska dopgodis – en i normal storlek och en i litet format för mindre modeller. Allt du behöver göra är att skriva ut mallen på vilket papper du vill och sedan klippa ut den längs de fasta linjerna. Det enklaste och renaste sättet att klippa ur diamanterna är med en fräs. Vik sedan varje godis längs de streckade linjerna, fyll dem och bind ihop dem.

Skriv ut mallen och klipp ut den

Instruktioner för tillverkning med en mall för DIY -kex

Om den svartvita versionen ser för modern ut för dig kan du naturligtvis också använda motivpapper som uppfyller dina krav. Numera finns papper med en mängd olika mönster, inklusive blommönster för ett mer romantiskt utseende. Var kreativ om du gör dopgodisförpackningen själv för dopfavörer.

Vik formen

Klipp ut och vik mallen för ett julgodis som presentförpackning

Mall för godis i normal storlek.

mall för miniformat.

Bra idé gjord av crepe -papper

Gör din egen dopgodisförpackning av crepe -papper

Gör själv genomskinliga dopgodisförpackningar

Transparenta dopgodisar för en cool presentidé

Romantisk med rosor, kantig eller enkel i neutrala färger

Idéer att ge bort till gästerna - godis med rosor, fyrkantiga och runda

Dekorera dopgodisarna snyggt

Coola presenter till dopfesten för att göra dig själv av papper eller textil