Efterlikna bara idéer för uppbrott – 30 bra idéer för hem och trädgård

upcycling-idéer-enkel-dekoration-dörr-krans-vattenslang-trädgård-slang-blommor-tulpaner

”Gör nytt ur gammalt”, är det som man säger. Och i linje med detta ordspråk har vi sammanställt några idéer som du kan använda alla onödiga saker som står med dig för användbara ändamål. När allt kommer omkring är det vårstädning snart och du kommer säkert att stöta på några föremål som du annars inte riktigt skulle veta vad du ska göra med. Men vad kan du pyssla med? Vi har också tillhandahållit några förklaringar och instruktioner för dig så att du kan använda Enkelt att förnya idéer kan imitera. Ha kul med hantverk!

Gör upcycling idéer själv snabbt och enkelt

upcycling idéer enkel studie-skrivbord-dekoration-linjal-trä-anslagstavla-klädnypor

Det finns massor av bra upcycling -idéer för hemmet och det gäller även föremålen du kan använda till dem. En gammal trälinjal kan till exempel användas som ett alternativ för en anslagstavla genom att fästa klädnypor på den. Om du letar efter upcycling -idéer för bilder kan du också använda den här varianten. Du kan också använda klädnyporna för att hänga eller klämma foton på väggen.

Upcycling idéer förklaras helt enkelt

upcycling-idéer-enkel-gjutning-vägg-sko-hållare-original-diy-inredning

Om du vill göra kreativt hantverk och samtidigt skapa något användbart, överväg sådana hållare för skor. Om du inte längre vet vad du ska göra med alla dessa skor, kan dekorativa remsor visa sig vara användbara, vilket du nu kan supercykla. För sådana uppstickande idéer kan du bara krydda gamla remsor eller köpa nya och sedan fästa dem på väggen med starkt, dubbelsidigt tejp.

Gör idéer som gör det själv

upcycling idéer helt enkelt rivjärn-rivjärn-örhängen-stuva-stuva-lack-vackra

Om du vill göra praktiska och vackra saker själv kan du använda alla slags hushållsartiklar. Även ett till synes värdelöst föremål som ett slitet rivjärn kan snabbt bli användbart igen efter att du har nymålat det. Du kan helt enkelt använda hålen på rivjärnet för att hänga upp örhängen för sådana idéer.

Kreativa idéer med en gammal rake

upcycling idéer helt enkelt smycke hållare-rake-kedjor-vägghängande

Du kan också organisera smycken på detta sätt. För sådana idéer om cykling, fäst helt enkelt raken på väggen utan handtaget och använd sedan tapparna för att hänga upp den. Använd raken som den är för ett rustikt utseende, eller måla metallen vilken färg som helst som matchar resten av inredningen i rummet.

Kreativa idéer för nybörjare

upcycling idéer helt enkelt kök-kratta-trä sked-kruka hållare-krok

Här är ett annat sätt att använda en rake. Det kan vara ett intressant blickfång i köket och samtidigt praktiskt taget användas för att hänga upp olika köksredskap så att du alltid har dem till hands. Fäst helt enkelt dessa uppstickande idéer direkt på väggen eller häng dem på en bräda.

Tvålbehållare för köket

upcycling idéer helt enkelt mason jar-original-gör-själv-tvål dispenser

Att göra en kökssåpdispenser är lika enkelt med en vacker murad burk. Locket är försett med en pump som du kan ta från en gammal tvålbehållare eller så kan du helt enkelt köpa en. I allmänhet kan du enkelt implementera många idéer från masonburkar och använda dem i vardagen.

Upcycling idéer med kartong

upcycling idéer helt enkelt kartong-papper-toalettpapper-rulle-koppar-lackpennhållare

Idéer med upcycling av papper eller kartong kan också vara användbara. Här är ett exempel på en pennhållare som du kan göra av toalettrullar och en kartongbit. För dessa idéer om cykling, limma bara rullarna på kartong och spraya dem sedan med eventuell sprayfärg ute i det fria. Utrusta nu skrivbordet med detta tillbehör.

Återvinningsidéer – broderieringar som klockor

upcycling idéer helt enkelt broderiram-idé-hushåll-vägg-dekoration-väggklocka-tinker

Om du letar efter enkla DIY -idéer för att dekorera kan du överväga dessa väggklockor. Dekorationen är gjord av runda broderramar som kan täckas med valfritt tyg. Vinkelramar är dock också lämpliga. Du gör den attraktiva väggdekorationen genom att helt enkelt köpa ett urverk för var och en av de uppväxande idéerna. En trevlig hantverksidé som även nybörjare enkelt kan imitera.

Idé för trägitter

upcycling idéer helt enkelt cot-recycle-grid-holder-magazine-lagringsutrymme

Om ditt barn har vuxit ur spjälsängen behöver du inte slänga sängen direkt. Du kan göra en bänk av den liggande ytan och gallret kan användas för att hänga upp olika saker. För idéer om upcycling kan du helt enkelt hänga tidningar över trappstegen eller använda dem som en öppen garderob och hänga klädhängare på dem.

Användbart tillbehör

upcycling idéer helt enkelt diy-mint-candy-jar-box-tinker-hörlurar

De trassliga kablarna som följer oss i vardagen kan vara riktigt irriterande. Men vi har en uppfattning om hur du åtminstone kan bli av med det ur fickan genom att stuva undan hörlurar på ett praktiskt sätt. För detta använder du helt enkelt upcycling -idéer från burkar. En godisburk som visas ovan är exempelvis väl lämpad. För idéerna om upcycling, dekorera bara burken som du vill och utrusta den sedan med en nyckelring och krok för att fästa den på eller i påsen.

Stow bobby pins

upcycling idéer gör helt enkelt om bobby pins-hårnålar-stuva bort-kan-tictac

Olika doser är lämpliga för olika ändamål. En tic-tac-förpackning som denna kan i sin tur snyggt förvara mindre saker som hårspännen eller hårband och är sedan alltid redo att lämna till hands. För idéer om upcycling, design helt enkelt burken som du vill. Sprayfärg fungerar till exempel bra. Organisera ditt toalettbord!

Tinker upcycling idéer enkelt – gör din egen verktygshållare

upcycling idéer helt enkelt bilnummer-amerikansk-hållare-verktygsborste

Registreringsskyltar är ganska lätta att böja så att du kan forma dem till en sådan behållare. Behållaren kan sedan användas på skrivbordet för pennor eller i verkstaden för verktyg och andra tillbehör. Du kan enkelt implementera upcycling -idéer med lite fantasi. Innan du bara slänger dem, tänk på vad du kan göra med föremål.

Dekorationsidéer från DIY -projekt

upcycling-idéer-enkel-rum-avdelare-gardin-urban-nummer-plattor-färgglada-terrass

Nummerplåtar kan också användas för att implementera andra häftiga idéer, till exempel den här ursprungliga rumsavdelaren, som är lämplig för inomhus och utomhus. Amerikanska registreringsskyltar ser särskilt elegant ut här, eftersom de har olika färger beroende på tillstånd. Men sådana uppstickande idéer kan också lätt efterliknas med andra tecken.

Upcycling idéer för trädgården

upcycling-idéer-enkla-väskor-idé-trädgård-dekoration-blommor-lådor-metall-spaljé

Du kan göra originaldekorationer själv med en påse. I trädgården är damtillbehören lämpliga, till exempel för att designa blomlådor. Och varför inte kombinera flera påsar samtidigt. Du har säkert nog av dem tillgängliga. För idéerna om upcycling, fyll helt enkelt fickorna med jord och plantera dem. Du är välkommen att använda dessa idéer för balkonger och terrasser. Eller har din trädgårdsslang några hål? Släng den inte heller. Du kan använda en bit av den för att designa olika dörrkransar som på vår omslagsbild. För idéerna om upcycling, linda bara in slangen och dekorera den sedan med eventuella dekorationer. Äkta och konstgjorda blommor är lämpliga, men också andra dekorativa element. Dessa DIY -idéer gjorda av jeans är också mycket kreativa.

Upcycling för DIY -bänk

upcycling-idéer-enkel-betong-block-förslag-bänk-trädgård-balk-kuddar

Med hjälp av upcycling -idéer kan du göra möbler lika enkelt. Du kan ha några block av betong så här efter lite renovering eller konstruktion. Sedan kan du använda dem för att bygga en bekväm bänk. Och för det behöver du inte ens någon speciell erfarenhet av byggnadsarbete. För sådana idéer för cykling, lägg helt enkelt blocken ovanpå varandra och förse dem med stänger för sätet.

Idéer för inomhus och utomhus

upcycling-idéer-lättmatad-plats-fåglar-rätter-gardinhållare-gaffel

En sådan matplats för fåglar, som kan dekorera trädgården, kan tillverkas av rätter. Borra försiktigt hål genom selen, fäst sedan rep, en metall- eller plaststav och träbitar för att hålla allt på plats. Gardinhållaren gjord av en gaffel är lika original. För dessa idéer för uppbyggnad, använd helt enkelt hushållsartiklar som inte längre behövs.

Gamla lådor

upcycling-idéer-helt enkelt-återvinna-gamla-lådor-tapeter-vägg-hylla

Om du vill slänga ett gammalt skåp kan du åtminstone fortfarande använda lådorna för att skapa intressanta väggdekorationer. För idéer om upcycling, dekorera helt enkelt insidan av facken med tapeter och häng dem på väggen. Nu kan de användas som hyllor och visa dina dekorationer.

Upcycling idéer med trä

upcycling-idéer-lätt-målning-kniv-block-vax kritor-färgade pennor-barn

Speciellt i barnkammaren är det ofta mycket oordning på grund av de många leksakerna och hantverksartiklarna. Kritor, filtpennor och vaxkritor är inget undantag. Här är ett praktiskt sätt att organisera pennor. För dessa idéer om cykling, gör helt enkelt ett knivblock med hål. Du kan använda en borrmaskin för detta. Måla knivblocket vilken färg som helst och stuva sedan pennorna.

Kom bara på idéer själv – stuva sömnadsredskap

upcycling-idéer-helt enkelt-design-kniv-block-grönt-garn-spol-stuv

På samma sätt kan du också organisera dina trådspindlar, som annars bara ligger i en rörig låda eller sylåda. Ge helt enkelt de borrade hålen för upcyclingidéerna med träpinnar, som du också kan limma på plats. Lägg sedan spindlarna på stavarna. Du har dem alltid till hands och du behöver inte spendera evigheter med att leta efter rätt färg.

Sy nya kläder av gamla kläder

upcycling-idéer-lätt-kläder-tröja-hatt-gör-dig-nybörjare

Om du är sugen på DIY -kläder, gräva sedan några gamla kläder ur garderoben och använd dem för att skapa nya saker. En tröja kan till exempel användas för att sy en varm hatt. Och nybörjare behöver inte bli chockade när de hör ordet “sy”. Idén är så enkel att även nybörjare enkelt kan efterlikna idéerna som håller på att cykla.

Idé från jeans

upcycling-idéer-enkla-jeans-coasters-spiral-tyg

Kläder av denim kan i sin tur användas till en mängd olika saker. En remsa är till exempel lämplig för sådana underlägg för koppar och glasögon. Om du skapar en större spiral istället kan du också använda resultatet som en tapp och dekorera bordet på ett originellt sätt. Som du kan se är det bara att bilda en spiral för dessa uppstickande idéer.

DIY bordsdekorationer

upcycling-idéer-helt enkelt-plats-mattor-bestick-väska-jeans-kläder

Så att cykla kläder behöver inte betyda att göra nya kläder av gamla kläder. Delar av kläderna kan istället användas för vardagliga saker som bordsmattor. Så kombinera coasters ovan med hemlagade doilies. Du kan också lägga till en bestickficka genom att helt enkelt sy fast byxfickan på doilen för idéer för uppringning.

Tinker upcycling idéer enkelt – användbara väskor och dekoration

upcycling-idéer-enkla-pocket-jeans-vägg-dekoration-krans-öglor

Du kan också se fantastiska upcycling -idéer för jeans här. Använd byxfickor för att förvara olika saker som pennor och andra redskap runt skrivbordet. Men du kan också göra en original krans av dina byxfickor. För idéerna om upcycling, varva bara påsarna med band och dekorera rummet.

Armband tillverkat av återvunnet material

upcycling-idéer-lätt-toalett-rull-dekorera-armband-washi-tejp-färgglada-barn-inspiration

Tro det eller ej, detta barns armband är tillverkat av en toalettrulle. Klipp ut en ring av valfri bredd och sätt sedan på washi -tejp i ljusa färger på den. Du kan också använda sådana ringar som servettringar och designa dem för att passa alla tillfällen. Ytterligare en möjlighet att helt enkelt återskapa en av de många upcycling -idéerna.

Bokhyllor eller hyllor av böcker?

upcycling-idéer-lätt-böcker-bokhylla-idé-vägg-dekoration

Egentligen fungerar bara den nedre boken som en hylla. Den fästs med hjälp av en L-fäste, som limmas mitt på insidan av bakstycket. Sedan kan boken skruvas fast på väggen och användas som hylla för andra böcker eller för dekorationer. Så du kan enkelt efterlikna original upcycling idéer.

Lampstativ som ett bord

upcycling-idéer-helt enkelt-sida-bord-lampa-stativ-lackering-bords-möbler

Använd ett gammalt lampstativ eller en stor ljusstak för ett nytt sidobord. Du kan måla stativet i förväg och sedan använda en tallrik för att göra en bordsskiva. Du kan också enkelt göra sådana uppstickande idéer själv med en träplatta som du klistrar på stativet. Se till att stativet har en bred fot så att den kan stå stadigt.

Uppskattande idéer för barn

upcycling-idéer-helt enkelt-vaxkritor-smält-dekoration-gör-själv-hjärtan

Dessa hjärtan är inte bara mycket personliga, utan görs också mycket snabbt. De består bara av smälta kritor. Du kan göra sådana dekorationer och upcyclingidéer enkelt och i valfri färg och form. I exemplet användes två färger för att representera trasiga hjärtan.

Upcycling idéer – instruktioner för DIY dekoration hjärtan

upcycling-idéer-enkla-instruktioner-hjärtan-vaxkritor-dekoration

Du behöver en enkel ugnsform i silikon med vilken form du vill. Lägg sedan kritorna i dessa formar. För de ursprungliga idéerna för cykling, placera helt enkelt bakformen i den förvärmda ugnen tills vaxet har smält. Ta formen ur ugnen och låt vätskan svalna tills den stelnar igen. Nu kan du ta ut figurerna ur ugnsformen.

Hantverk med korkar – 30 kreativa återvinningsidéer för vardagen & som dekoration

15 kreativa idéer för hemmet – använd klädnypor annorlunda

Återvinning av hantverk med gamla böcker – 17 fantastiska idéer