Enkla idéer som ser professionella ut, men som också kan kopieras av nybörjare

Målningsidéer med instruktioner för nybörjare med akryl och akvarell

Alla har säkert redan tänkt på att måla något vackert själva. Men många vågar inte ta sådana projekt och tror att de inte har talang för det och att det är en sak för sanna artister. En vacker bild behöver inte vara svår att måla. Raka motsatsen! Med hjälp av några verktyg, knep och idéer kan du skapa riktigt intressanta konstverk som du stolt kommer att hänga på väggen efteråt. Tror du fortfarande inte på oss? Läs sedan vidare så hittar du våra enkla målningsidéer med instruktioner som övertygar dig. Då återstår bara att skaffa duk, färger och alla andra nödvändiga tillbehör och hjälpmedel så kan du komma igång.

Kopiera enkelt idéer

Originalmålningsidéer och för att hänga upp bilderna med breda band

 • duk
 • Skumborste
 • Hantverksfärger

Tidsidéer för gamla dukbilder, redesigna med akryl och skapa en ny dekoration

En gammal dukbild gjordes om för denna idé. Men du kan också använda en ny duk. Det är bäst att välja olika nyanser av en färggrupp, eftersom dessa ser särskilt bra ut i kombination. I allmänhet är det lämpligt att inte kombinera färger som kan kollidera. Sprid flera fläckar färg på duken. Alternera tonerna.

Skapa akrylmålningar som målningsidéer med valfritt mönster och färgton tack vare enkla penseltekniker

Använd nu penseln för att stryka färgerna i vertikala riktningar. Detta skapar ränder som du kan se på bilden. Se till att duken är helt täckt med färgerna. Du kan lämna bilden som den är eller experimentera med olika rörelser. I exemplet har V-mönster utformats. Men sicksackmönster, cirklar, vågiga linjer och mycket mer är givetvis också tillåtet. Men borsta inte färgerna för ofta, för med tiden blandas de mer och mer. Du kan också lägga till nya färger efteråt om du känner att din bild kan använda dem.

Idéer för att måla blommor med instruktioner

Färgglada blommor som målningsidéer med en spatel och pensel på en duk av valfri storlek

 • duk
 • Färger
 • Texturfärg (tillval)
 • Svampborste
 • Måla spatel

Om du letar efter enkla målningsidéer kan du inte gå fel med blommor. Du behöver inte nödvändigtvis välja en viss typ av blommor, du kan hitta på blommans former och färger själv. Ändå kan en mall som du kan kopiera blommorna från vara till hjälp för nybörjare. Förbered först en färgpalett genom att blanda runt 5 till 6 olika färger enligt dina idéer. Du behöver olika färger för blommorna och cirka två till tre nyanser av grönt för bladen. Om du också lägger till texturfärg får dina färger textur och ser tredimensionella ut i bilden.

Enkla målningsidéer och instruktioner för bakgrunden i ljusa färger med en svampborste

Som i instruktionerna ovan, fördelar du nu olika klossar färg på duken för att skapa bakgrunden. Rita detta vertikalt över duken med en torr svampborste tills den är helt täckt med färg. Använd en spatel eller kniv för att plocka upp den första färgen på en blomma och använd den för att skapa blomblad var som helst på duken.

Tidsidéer för alla med akryl - gör blomsterbilder till väggen själv

Designa några blommor, lägg sedan till löv och fyll i mitten av blommorna. Dessa kan vara lite mer kumulativa för att komma till sin rätt. Slutligen fyller du i alla luckor mellan bladen och blommorna med prickar och mindre blad. På så sätt ser ditt konstverk mer ut som en frodig bukett blommor. Kom ihåg att alla våra målningsidéer är inspirerande och kan ändras som du vill.

Träd som målaridéer med akvareller

Vacker bild med ombre -effekt tack vare akvareller i varma höstfärger

 • Papper för vattenfärger (t.ex. Strathmore)
 • flera penslar (helst mjuka och med spets)
 • tandborste
 • Akvareller
 • Palett eller gammal tallrik för blandning av färger
 • Mugg vatten

Akvareller är fantastiskt lätta att arbeta med, så dessa färger är perfekta för att måla idéer för nybörjare. Doppa borsten i vatten och plocka sedan upp lite av den färg du vill ha med den. Använd detta för att dutta på papperet för att skapa trädtoppen. Föreställ dig moln och skapa flera sådana moln på den övre halvan av arket. Innan dessa färger har torkat, använd penseln för att plocka upp lite mer av samma färg och använd den för att måla över det första färgskiktet. Om färgen redan är för torr kan du fukta arket med en ren borste och vatten.

Målningsidéer för nybörjare med akvareller för ett höstlövträd

Förutom den första färgen kan du också välja en andra och till och med en tredje. I exemplet användes gul, orange och olivgrön. Du kan få det senare genom att blanda gult, grönt och rött. Du kan använda olivgrönt för att designa en del av kronan, liksom stammen och grenarna som tittar fram här och där mellan kronbladen. För stammen är det också bäst att först använda en ljusare nyans och sedan en mörkare nyans.

DIY väggmålning med höstnyanser från vattenfärger

Lägg nu till några intressanta stänk av samma färger på trädtoppen med hjälp av tandborsten. Fukta dem och gnugga dem i respektive färg. Gnid sedan fingret över borsten igen så att färgen stänker. Börja med gult och fortsätt sedan till orange och sedan olivgrönt (eller vilken färg du väljer.

Skapa intressanta stänk för effekter med en tandborste och borste

Slutligen kan du använda en pensel för att lägga till ännu större stänk. För att göra detta, doppa en pensel i vatten och plocka sedan upp färg. Knacka på den på en annan pensel, penna eller trollstav. För pricken över i: et kan du nu skapa ett golv och mörka några av grenarna, om det behövs. Träd som målningsidéer kan utformas i en mängd olika färger.

Times idéer för kaktusar

Målningsidéer för kaktusar med instruktioner för fantastiska DIY -väggmålningar

När du väl har koll på det kan du testa vilket motiv som helst. Dessa kaktusar är till exempel mycket sympatiska, eftersom du enkelt kan implementera idéer som en målning. För säkerhets skull kan du använda instruktionerna nedan. I videon nedan kan du också se steg för steg hur du arbetar med akvareller för att få vackra nyanser.

Tredelad kaktus i blått och grönt med spikar gjorda av akvareller

Idén till en blå kaktus gjord av vattenfärger i enkla steg

Ibland idéer för nybörjare att ge bort eller för din egen dekoration

Vacker, grön kaktus med rosa blommor i en brun blomkruka

Vackra prästkragar målar med akvareller

Romantiska målningsidéer med prästkragar i nyanser av blått, grönt och gult

 • Papper för akvarell
 • Självhäftande tejp för att fixa papperet
 • Maskeringsvätska
 • pensel
 • tvål
 • Akvareller
 • salt-
 • penna

För blommor som den här, använd en penna för att skissa några prästkragar (eller andra vita blommor) på pappret. Fukta en tvål och gnid in den ordentligt i borstens borst innan du doppar den i maskeringsvätskan. Med denna vätska täcker du nu försiktigt alla blommor och stjälkar i blommorna. Du kommer sannolikt att behöva tvätta borsten igen och ta upp ny maskeringsvätska flera gånger. Låt nu vätskan torka ordentligt.

Målningsidé med maskeringsvätska och enkla tekniker för en blomsterbild

Välj färger för bakgrunden (i exemplet gula, blå, grå och gröna toner) och blanda dem på en palett. Fukta sedan allt papper. Applicera sedan grovt den första färgen, som ska vara den ljusaste av alla valda färger (gul i exemplet). En borste nummer 12 är bra för detta. Lägg sedan till de mörkare färgerna (här blått, grönt och ljusgrått) genom att flytta penseln nedifrån och upp. En gräsliknande bakgrund bör skapas.

Ta nu en pensel nummer 3 och lägg till några extra drag som imiterar grässtrån. Ett speciellt förtjockningsmedel för vattenfärger kan användas för att göra färgerna starkare. Lägg till både blå, grön, grå och gul streck. Innan det hela har torkat, strö lite salt över bilden. Detta suger upp vätskorna och skapar intressanta mönster. Men överdriv inte med mängden salt. Alternativt kan stänk också läggas till som beskrivs i instruktionerna för träden. Låt bilden torka ordentligt. Du kan påskynda processen med en hårtork.

Steg för steg, implementera idéer för nybörjare och dekorera lägenheten

Ta slutligen bort maskeringsvätskan med ett finger eller ett suddgummi. Var försiktig så att du inte gnuggar papperet. Använd nu en pensel nummer 2 och den gula färgen för att skapa pollen från prästkragarna. För att göra detta, fukta först mitten med lite vatten och lägg sedan till en gul cirkel. Lägg till en liten brun linje i cirkelns nedre kant för att få en nyans. Fukta och måla en blomma i taget, inte allt på en gång.

Kanter som inte överlappar jämnt kan spåras med lite klart vatten så att de blir suddiga. Nu är allt du behöver göra att visuellt separera kronbladen genom att lägga till nyanser. För detta ändamål bör varje gult centrum torkas väl. Kör med samma pensel och lite vatten längs de områden där kronbladet överlappar varandra. Du börjar med den blågröna bakgrunden så att den här färgen plockas upp av penseln. Använd inte en ny färg! Detta skulle vara för starkt. Det ska bara finnas en antydan till färg. Bilden är klar och du kan använda den som inspiration för många liknande idéer.

Målningsidéer för nybörjare – marmorbilder utan målning

Kombinera färger med olja och skapa bilder som ser ut som naturliga och ädelstenar

Sådana bilder ser komplicerade ut, men de är superenkla och kan imiteras av absolut vem som helst. Även om du aldrig har arbetat med penslar, färg och duk tidigare, kommer du att kunna implementera idéer som detta framgångsrikt. Det fina är att ingen bild är som den andra och du får en verkligt unik bit varje gång. Det är också den perfekta presentidén!

Du behöver:

 • Akrylfärger i valfri färg (en av dem ska vara vit)
 • Canvas av alla storlekar (mindre räcker också för nybörjare och för träning)
 • Floetrol
 • Hår olja
 • Papperskoppar och plastskedar
 • Vaxat papper, gammal tidning eller någon annan typ av papper

Målningsidé utan att måla med akrylfärger som smälter på duken

Bekläda ditt arbetsområde med en matta. Lägg först lite av varje färg i en separat mugg. Blanda sedan dessa med Floetrol. Ett förhållande på 2: 1 är bäst för detta projekt, till exempel 30 g Floetrol och 15 g färg. Rör om allt väl och tillsätt 4 till 5 droppar olja till varje kopp, varefter du blandar allt igen. I slutändan ska färgerna vara tjocka, men ändå lämpliga att hälla (som honung).

Nybörjaridé för dukmålningar med akryl och olja för vackra mönster

Ta nu en ren mugg och häll omväxlande alla färger i den. Detta bör skapa lager som inte blandas med varandra. Nu måste färgerna överföras till duken, eftersom idéer faktiskt inte målas för den här tiden. Placera istället duken i mitten av muggen. Vänd nu försiktigt båda. Se till att du trycker muggen ordentligt på duken och att ingen färg rinner ut från sidorna. Låt muggen stå upp och ner på duken ett tag. Du kan också knacka på botten av muggen för att ge färgen en liten knuff.

Snygg marmoreffekt i valfri färg med superenkla instruktioner

Om du nu lyfter koppen börjar färgen rinna iväg. Detta skapar en vacker marmoreffekt, medan oljan skapar intressanta celler i färgen. Vrid duken fram och tillbaka över ytan för att fördela färgerna jämnt och låt den färdiga bilden torka. Marmoreffekter som målningsidéer kan också användas för bilder som ska fungera som en present i sista minuten.

Måla bara vackra vallmo

Återskapa blå vallmo steg för steg med videoinstruktioner

Dessa vallmo är våra idéer för sista gången. De blå färgerna kommer verkligen till sin rätt på den neutrala bakgrunden. Naturligtvis kan du också leka med färgerna och experimentera med denna idé. För detaljerade instruktioner, se videon nedan.