Få liv i gamla lådor – 12 fantastiska DIY -idéer!

Gamla lådidéer vägghylla smyckeskrin DIY heminredning

Gamla möbler förvaras ofta länge i ett garagehörn eller på vinden och glöms helt enkelt bort. Även om hela möbeln har tappat sin skönhet kan delar av den fortfarande användas och förvandlas till något praktiskt och vackert. Har du en gammal garderob eller byrå hemma som du faktiskt vill dela med dig av? Släng aldrig allt helt – gamla lådor kan fortfarande vara mycket användbara även om du inte längre använder dem i sitt ursprungliga skick. I den här artikeln kommer vi att visa dig många lysande idéer om hur du kan göra praktiska och vackra hyllor, blomkrukor eller andra hemdekorationer av de gamla lådorna!

Använd gamla lådor som smyckeskrin

Gamla lådesmycken för att återanvända gamla möbler

Hur irriterande är de ögonblick när vi har bråttom att försöka hitta vårt favorithalsband. Men det här trasslar ihop med de andra 20 halsband vi äger? Nu är det slut på de ständigt knutna smyckena – gamla lådor är perfekta för små smyckeskrin. Lådknapparna är också särskilt användbara för att hänga upp dina smycken.

Gamla lådor som används som kosmetikhyllor

Gamla lådidéer DIY Badrumshylla Wohnunsdeko Garten Ideen

Fina gamla lådor är de perfekta dekorativa hyllorna för ditt badrum, där du kan placera dina sminkartiklar eller parfymer. För att skydda lådorna mot fukt bör du först avsluta dem med akryllack.

Gamla lådor som en byrå i lantlig stil

Gamla lådor Idéer Trämöbler DIY -instruktioner

Du kan alltid anpassa de inre funktionerna i dina gamla lådor efter behov och önskemål. Gillar du unika och ovanliga möbler i lantlig husstil, men är duktig för att köpa på grund av de vanligtvis höga priserna? Då kan du helt enkelt bygga en fantastisk vintage byrå själv från olika lådor och sätta upp den som en accent i ditt vardagsrum eller sovrum. Hitta olika gamla lådor på loppis eller i en möbelaffär för begagnade möbler och fundera på hur du skulle vilja ordna dem. Sedan bygger du ramen eller låter den tillverkas i en järnaffär.

Gamla lådor som ett originellt soffbord 

Återanvänd gamla lådidéer Sidobord gör idéer själv

Ett dekorativt soffbord är ibland mycket mer än bara en praktisk möbel. Det kan bli en accent som återspeglar ditt hems karaktär och förbättrar all inredning. Du behöver inte mycket för ditt individuella soffbord – antingen 1 stor eller 2 små gamla lådor, fyra möbelfötter och kanske en glasskiva och ditt bord ligger redan framför dig!

Gamla lådor som används som bokhyllor

Gamla lådor idéer bokhylla lägenhet dekoratör med gamla möbler

Ett mycket enkelt och praktiskt sätt att använda gamla lådor som bokhyllor är att ställa dem upprätt och fylla dem med dina favoritböcker och tidningar. Eller vad sägs om en bokhylla för barnrummet som erbjuder tillräckligt med plats för alla målar- och bilderböcker? Såg helt enkelt av den gamla lådans främre del och fäst den på väggen. Flera sådana fack skulle till och med låta dig sortera allt efter ämne och storlek. Från och med nu är det också mer ordning i barnrummet!

Gamla lådor som pall och bröst i ett

Gamla lådor använder pallar själv pysslar rustika möbler heminredning idéer

Kombinera förvaringsutrymme och en plats i ett? Använd gamla lådor för att bygga en unik och funktionell pall. Du får inte bara plats för dina tidskrifter och fjärrkontrollen, men du kan också bjuda in ytterligare en gäst till din nästa filmkväll!

Gamla lådor idé lampa gamla möbler återanvända heminredning idéer

För de mycket kreativa bland er kan staplade små gamla lådor användas som Lampfot att tjäna. Du kan tro att det är en designerbit och det ger lampan och din lägenhet ett särskilt vackert och rustikt utseende!

Gamla lådor som fack under sängen 

Gör gamla lådidéer själv under sängfacket Instruktioner för heminredning

Det finns inte mycket att förklara här. Skruva bara in valsarna under de gamla lådorna, fyll dem och skjut dem under sängen. Varje hörn av ditt hem används förnuftigt.

Gamla lådor som växtbehållare för din balkong eller trädgård

Gamla lådidéer gamla möbler Wohnunsdeko trädgårdsidéer

Vem säger att du bara kan plantera dina blommor och växter i konventionella blomkrukor? Att använda några ganska gamla lådor, till exempel, kommer definitivt att få din trädgårdsinredning att se mycket mer intressant ut. Dessa kan användas specifikt som accenter och ger det vissa något. Måla dina gamla möbler med en färg som är lämplig för utomhusbruk så att du kan skydda dem från väder och vind. Och självklart ska du också borra några hål i golven för vattendräneringen.

Hundbädd gjord av gamla lådor för din lurviga vän

Återanvänd gamla lådor Hundbädd från gamla möbelidéer instruktioner DIY

Glöm inte din lilla fyrbenta vän heller – lägg en kudde i en gammal låda och det nya mysiga hörnet till din vän är klart gratis!

Förvandla gamla lådor till ett sött dockhus

Gamla lådidéer DIY Dollhouse Wohnunsdeko Garden Ideas

Ett sött dockhus för dina barn kan byggas mycket enkelt och snabbt av gamla lådor. Allt du behöver för detta är 2 eller 3 lådor. Låt din fantasi springa iväg för att måla och dekorera huset med många olika färger. Dina barn kommer definitivt att älska det!

Gamla lådor som hyllor – DIY -instruktioner

Gammal lådväggshylla själv gör heminredning idéer gul stol

Om en byrå inte längre är användbar eller trasig hamnar ofta de tillhörande lådorna i det skrymmande avfallet. Men nästa gång ska du behålla den – du kan göra många vackra och intressanta möbler av den, som kan hitta en plats var som helst i din lägenhet. Ett alternativ skulle vara att konvertera gamla lådor till en dekorativ hylla. För att det inte ska se monotont och tråkigt ut kan du också använda lådor i olika färger och storlekar.

Gamla lådor dekorera idéer liten hylla vintage rustika inredning idéer

Vägghylla gjord av gamla lådverktyg:

  • Sladdlös skruvmejsel
  • Träskruvar
  • Murbor
  • Kontursåg
  • Lim pistol

Om du vill bygga en stor hylla bör du först koppla ihop två gamla lådor och skruva fast dem på väggen. De binder grunden för din vägghylla – så att du inte behöver borra hål i väggen för varje låda.

Bygg dina egna gamla lådor som vägghyllor Instruktioner Idéer Heminredning idéer

  • En låda sågas igenom i mitten.
  • Två lådor placeras bredvid varandra så att de bildar en linje och sedan skruvas ihop. Så att de andra lådorna kan placeras på den, ska vredet peka utåt eller nedåt.
  • Förborra hål så att du kan hänga dem på väggen.

Gamla lådor som en vägghylla rustika inredningsidéer inspirationer

  • Använd en murad borr för att fästa de två ihopskruvade lådorna på väggen. Lägg resten på toppen och skruva ihop dem.
  • För dekoration kan du använda lite motivpapper på insidan eller färga lådorna med en ogenomskinlig lack och akrylfärg. Om du bestämmer dig för att måla rekommenderar vi att du slipar den målade ytan tills den känns lite grov så att den nya färgen fastnar bra.

Gamla lådidéer DIY serveringsbricka Wohnunsdeko trädgårdsidéer

Gamla lådidéer, rustika möbler, inspirationer

Återanvänd gamla lådor Idéer Heminredning Inspirationer

Gamla lådor idéer lägenhet dekorera inspirationer DIY

Gamla lådor planter gamla möbler återanvända trädgårdsdekor

Gammal lådhylla idéer lägenhet som dekorerar DIY inspirationer

Gamla lådvägghyllor gör gamla möbeldekorationer själv

Gamla lådidéer Vägghylla DIY Inspirationer

Gamla lådidéer vägghylla kök tinker själv rustik inredning-001

Gamla lådor idéer kaffebricka trä lägenhet dekorera inspirationer bordsdekorationer-001

Tinker gamla lådidéer planterar heminredning själv

Gamla lådor trädgård dekoration planter Återanvänd gamla möbler

Gamla lådidéer återanvänder gamla trämöbler

Gamla lådidéer trädgårdsdekorationer planterar blommor DIY

Bygg gamla lådor vägghylla själv instruktioner lägenhet däck idéer blå vägg