Gör dekorativa mosaiksteg själv med hjälp av en ugnsform

Gör-det-själv-stenar med mosaikfärdig produkt

Kolla in denna underbara idé för Mosaikstegstenar att göra det själv. Du kan enkelt och relativt snabbt göra underbara dekorativa stegstenar med mosaikmönster för trädgårdsvägen eller helt enkelt som dekoration. Idén kan genomföras med hjälp av en ugnsform. Läs de enskilda stegen och försök att skapa vackra och unika stegstenar med en rund form för trädgården.

Gör-det-själv-mosaikstegsten-material för användning

mosaiksteg för att göra dig en porslinsplatta

Så att du får Mosaikstegstenar För att kunna göra hantverk framgångsrikt behöver du följande material: rund bakform som inte fastnar, vaselin, självhäftande film, gamla porslinsplattor, dekorativa stenar av glas, betong, topplack, metalltråd, skyddsglasögon, gummi handskar, ansiktsmask mot damm, hammare, hink, spatel och vatten.

Få de dekorativa elementen för mosaikstegstenarna

Gör-det-själv-stegstenar med mosaikhammare

Gör-det-själv-stenar med mosaikbrust porslin

Så att du får mosaikpartiklarna för Mosaikstegstenar använd en hammare för att skära gamla porslinsplattor och koppar i bitar. Var noga med att undvika nedskärningar.

Bestäm den runda formen

DIY mosaikstegstenar ritar en rund form

Ta den runda bakformen och lägg den på självhäftande film. Rita sedan runt formen på formen med en penna så att du har den exakta storleken tryckt på folien. Skär sedan av cirkeln och lägg den längst ner på ugnsformen.

Ordna mosaikmönstret

Stegstenar med mosaik för att göra gör-det-själv-ordna bakform

Gör-det-själv-stegstenar med mosaiklim på plast

När du har lagt folien i bakformen med den klibbiga sidan uppåt, ordna de små dekorativa partiklarna på den i ett specifikt mönster som du vill. Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme mellan varje bit. Det är särskilt viktigt så att Mosaikstegstenar har ett riktigt fint mönster till slut.

Blanda betongmassan

Gör-det-själv-stegstenar med mosaikbetongblandning

Stegstenar med mosaik för att få dig själv att blanda

Nästa steg är att röra betongblandningen enligt instruktionerna. Följ anvisningarna på förpackningen exakt och använd skopor och handskar.

Lägg till en stabil struktur

Gör-det-själv-stenar med mosaikavskuret metallnät

Skär en rektangulär bit av metalltråden. Detta kommer senare att fungera som en stabil struktur för betongblandningen.

Fyll bakformen

Gör-det-själv-mosaik täcker stegstenar med mosaik

Gör-det-själv-stegstenar med mosaik gör ytan rak

Gör-det-själv-stegstenar med avtryck av mosaikmetallgaller

Gör-det-själv-stegstenar med mosaik, fyll i ugnsformen

Smörj lite vaselin på bakformen innan du börjar fylla så att betongen lättare kommer ut senare. Fyll sedan in insidan av formuläret med betongblandningen med hjälp av spatel och handskar. Bred ut ett lager och lägg den rektangulära metalltråden där. Täck sedan med ytterligare ett lager betong. Jämna ut ytan med spateln. Låt betongen torka i två dagar.

Slutför den sista finpussningen

DIY mosaikstegstenar tar bort toppskiktet      Täck stegstenar med mosaik för att göra det själv lack

Efter att betongblandningen har torkat får du vända bakformen. Innehållet ska komma ut väldigt lätt. Ta försiktigt bort skyddsfilmen och täck med ett lager lack som önskas.