Gör din egen kreativa väggklocka – 9 enkla DIY -idéer med instruktioner

Gör din egen väggklocka, korglock-broderi floss urtavla

Om du alltid vill vara i tid och aldrig mer vara sen med ett möte, behöver du en snygg klocka för lägenheten. Istället för att köpa dem kan du få en kreativ Gör väggklocka själv och använd den för att dekorera vilken vägg som helst hemma eller på kontoret. I den här artikeln hittar du många idéer för moderna och intressanta väggklockdesigner som du enkelt kan göra själv.

Gör väggklocka själv och dekorera lägenheten

Gör väggklockan själv trä-tvåfärgad-minimalistisk-diy

Urtavla, urverk och händer – komponenterna i en väggklocka är enkla och lätta att få tag på. Om du vill ha en väggklocka enligt din egen smak och anpassa den till interiören, kan du pilla klockan själv. För detta behöver du en urtavla som du kan göra själv, liksom urverket med händerna som du kan hitta i varje elektronikbutik. Kreativa idéer för en DIY väggklocka hittar du nedan.

Gör en kreativ väggklocka själv av cykeldelar

Gör väggklocka själv cykelfälg-eker-vägg-tavla färg

Gamla cyklar är perfekta som en kreativ dekoration för ditt hem. Cykelfälgen är perfekt som en kreativ urtavla för DIY -väggklockan. Du kommer också att behöva ett urverk för stora händer och en måttstock för detta projekt. Istället för att designa ekrarna med siffror kan du fästa den kreativa klockan på en svart tavla och måla siffrorna på väggen med krita.

DIY väggklocka gjord av serveringsplatta

Gör väggklocka själv träskiva-minimalistisk-klocka-diy

En mängd olika föremål kan användas för att skapa kreativa väggklockor. Väggklockor gjorda av köksobjekt ser riktigt kreativa ut. En serveringsplatta i trä kan till exempel förvandlas till en urtavla på ett ögonblick genom att borra ett hål i mitten och sätta in ett urverk.

Designa urtavlan med klistermärken

Gör din egen väggklocka träplatta-klistermärken-urtavla

Du kan enkelt designa väggklockan själv med alla klistermärken för urtavlan. Du kan använda siffror, streck eller andra tecken för detta. Väggklockor med bilder och foton av familj eller vänner i stället för siffrorna ser riktigt bra ut.

Gör en enkel väggklocka själv – material

väggklocka-gör-det-själv-material-korg-urverk-broderi-tandtrådspekare

Om du vill göra en enkel men vacker väggklocka själv kan du göra en platt korgskål till en klocka. För detta DIY -projekt behöver du också ett urverk med händer, kontrasterande broderi och en nål.

Designa urtavlan med broderitråd

väggklocka-gör-det-själv-enkla-material-korg-broderi-tandtråd

Beroende på hur stora hålen i korgen är, kanske du inte ens behöver göra ett hål för urverket. När du är klar bör du nu utforma karaktärerna för timmarna. Med broderitråden och en nål kan små linjer i korgen enkelt broderas som symboler.

Gör en minimalistisk väggklocka själv

väggklocka-gör-det-själv-minimalistisk-design-lätt-DIY

Tror du att DIY -hemtillbehör inte passar i en modern lägenhet, kolla in det här projektet. Denna väggklocka med minimalistisk design är mycket lätt att efterlikna och är det perfekta tillägget till en modern lägenhet.

Bygg en träväggklocka själv

Väggklocka-gör-det-själv-klocka-bygg-trä-borrhål

Om du vill göra denna väggklocka själv behöver du en rund träplatta, en läderlist och ett urverk. Först och främst bör du bestämma plattans mitt och göra ett hål i den med borren.

Tinker läderhängare

väggklocka-gör-det-själv-läder-hängare-tinker

I nästa steg är galgen gjord av läder. Mät upp önskad längd och klipp en lämplig bit läderremsa. Stansa sedan ett hål i bandets båda ändar med en tång och skruva fast hängaren på träplattan.

Gör väggklocka själv – sätt in urverk

Väggklocka-gör-det-själv-urverk-insats-hål-trä

Hålet i mitten av träplattan ska vara tillräckligt stort för att urverket ska passa in i det. Du bör nu distribuera mekanismen genom att följa instruktionerna i guiden. Slutligen, häng väggklockan på valfri vägg och det eleganta DIY -hemtillbehöret är klart.

Material för DIY väggklockor gjorda av korkunderlägg

väggklocka-gör-det-själv-diy-vägg-klockor-kork-underlägg-material

Om du vill sätta en lekfull accent i interiören är nästa projekt perfekt för dig. Dessa DIY väggklockor är gjorda av korkunderlägg och kan utformas helt efter din egen smak. För en väggklocka behöver du:

  • Korkunderlägg i valfri storlek
  • urverk
  • Valfri akrylfärg
  • Maskeringstejp
  • borra
  • Pensel

Designa dina egna kreativa väggklockor

väggklocka-gör-det-själv-rund-tallrik-kork-dekorera

Först och främst bör du komma med en design. Med målarens tejp kan du trolla fram vackra geometriska mönster. Innan du gör detta kan du borra hålet för urverket i mitten för att inte skada designen efteråt. Limma sedan bara tejpen enligt designen och förbered de valda akrylfärgerna.

Måla underlägg och skapa din egen väggklocka

Väggklocka-gör-det-själv-måla-färg-färgstark

Nästa steg är att måla designen med färg. Under tiden målar du de olika formerna i olika färger för att skapa en kreativ urtavla. Varje färg ska bara nå så långt som målarens tejp så att tydliga linjer visas efter borttagning.

Montera väggklockor

Väggklocka-gör-det-själv-kork-färg-urverk-pekare-diy

När klockan är torr, skala långsamt målarens tejp av korkfarten. Du kan använda penseln för att röra upp designen om du vill. Sätt nu in klockan och montera händerna. Så du kan göra en färgglad väggklocka själv från enkla korkunderlägg.

Gör kreativa väggdekorationer själv med väggklockor

Väggklocka-gör-det-själv-färgglada-kork-klockor-diy-väggdekoration

Oavsett om det är i vardagsrummet, kontoret eller barnrummet – den färdiga DIY -väggklockan är perfekt som en kreativ väggdekoration. Du kan anpassa färgvalet till inredningen och krydda rummet fint.

Gör mönstrade väggklockor

Väggklocka-gör-det-själv-pyssel-idéer-klocka-trä-mönster

Med tekniken med målartejp kan du göra en snygg väggklocka själv och trolla fram en individuell design. Olika mönster som prickar, ränder eller rhombuses är populära idéer för en modern lägenhet.

Kreativ väggklocka med en lekfull design

Väggklocka-gör-det-själv-rolig-munk-klocka-trä-diy

Du kan göra en rolig väggklocka själv från en rund träplatta genom att designa urtavlan som en munk. En sådan väggklocka är mycket populär bland barn och är perfekt för barnrummet. För att göra detta behöver du matchande färger att måla på och en sticksåg för att klippa ut en bit av munken. För en ännu mer kreativ effekt kan du använda ett urverk med överdimensionerade händer.

Gör en munkväggklocka själv

Väggklocka-gör-det-själv-klipp-trä-klockfärg

Först ska du skära ut en liten kaka från träplattan. Var noga med att använda skyddsglasögon. Borra sedan hålet för urverket och måla urtavlan som en munk. Slutligen sätter du in ett lämpligt urverk igen och vägguret är klart.

Gör en väggklocka och dekorera den med washi -tejp

Väggklocka-gör-det-själv-färgglada-washi-tejp-dekoration-barnrum

En annan idé för att skapa vackra väggklockor är Washi Tape. Detta gör att kreativa mönster kan trollas fram på urtavlan och en individuell väggklocka kan göras själv. Låt din kreativitet gå fri och gör en fantastisk klocka själv.