Gör dina egna sensoriska flaskor för spädbarn och småbarn – instruktioner och idéer för fyllnadsmaterial

sensoriska flaskor för spädbarn och småbarn gör din egen pompoms färg vatten baby olja ris

Spädbarn och småbarn älskar att rensa ut kökslådorna och spendera timmar upptagen med de gömda skatterna. Senast då kommer unga föräldrar att inse att de inte alltid behöver vara dyra leksaker. I dagens inlägg vill vi presentera dig för en bra och enkel DIY -idé. Vi visar dig hur du gör kreativa leksaker till dina små som också stimulerar deras sensoriska utveckling. Få inspirerande idéer för sensoriska flaskor för spädbarn och småbarn och implementera dem direkt!

sensoriska flaskor bebisar gör sig själva till magiska flaskor fjäderleksaker

Du kan enkelt göra Sensorflaskorna själv hemma, för du har nog de flesta hantverksmaterialen klara ändå. De självtillverkade färgglada upptäckningsflaskorna, även kallade sensoriska flaskor, kommer säkert att väcka en speciell fascination för dina barn. Du kan också vara säker på att den här färgglada DIY -leksaken kommer att vara unik i sig.

plastflaska pompoms rosa lila fjärilar sensoriska flaskor leksaker

För denna spännande och lärorika aktivitet för dina små är små, rena PET -flaskor och fyllningsmaterial efter eget val nödvändiga. Sensorflaskorna måste vara små så att din baby kan hålla och rotera dem väl. Så att de magiska flaskorna tilltalar flera sinnen hos ditt barn, bör fyllningsmaterialet vara färgglatt, vackert glittrande, skallra och skramla.

sensoriska flaskor bebis småbarn paljetter paljetter glitter

Denna spännande aktivitet är för övrigt inspirerad av Montessoriskolan. Låt din kreativitet gå fri, se dig om efter föremål i ditt hem som stimulerar ditt barns hörsel- och visuella sinnen och trollar fram en unik sensorisk flaska. De små kommer sedan att förundras över de sensoriska flaskorna, vända dem och skaka dem för att göra buller. Du kommer att fascineras av de små elementens rörelse inuti.

sensoriska flaskor spädbarn småbarn att göra dig själv material plastflaskor majs googly ögon bokstäver

Innan vi tittar på hantverksinstruktionerna för de stora sensoriska flaskorna vill vi ge dig några användbara tips på vägen. Att säkra flaskan är viktigt för att ditt barn säkert och säkert kan använda den attraktiva leksaken. När du har fyllt plastflaskan, applicera lim på skruvlocket och skruva fast det ordentligt.

DIY idéer sensoriska flaskor bebis småbarn

Efter några timmar, se till att limmet är helt torrt. Dessutom måste den sensoriska flaskan vara hanterbar efter barnets ålder. Det ska inte vara tungt så att de små kan leka med det utan ansträngning. Om den sensoriska flaskan är avsedd för en bebis kan du till exempel bara fylla PET -flaskan till hälften med de små figurerna. För äldre barn skulle å andra sidan sensoriska flaskor fyllda med vätska vara en riktig höjdpunkt.

babyolja vatten färgglada pomponger plastflaska sensoriska flaskor spädbarn småbarn

Om du vill uppnå ytterligare färgeffekter kan du färga vattnet i flaskan med flytande mat eller akvarellfärger om du vill. Som nämnts tidigare skulle syftet med denna pedagogiska verksamhet vara att lära genom observation. Så se till att flaskan är ren i god tid och ta bort eventuella etiketter och rester om det behövs.

sensoriska flaskor bebis småbarn utveckling främja vatten bokstav kuber glitter

Vi rekommenderar att du lägger till babyolja, flytande tvål eller glycerin så att de små leksakerna, pompomsna, paljetterna och olika andra dige som har använt dem är tydligt synliga och flyter i dem. Deras närvaro bromsar rörelsen av de färgglada föremålen, vilket lockar ditt barns uppmärksamhet.

sensoriska flaskor leksaker spädbarn småbarn fyllnad perler pärlor

Tillverkningen av den magiska flaskan är mycket enkel. Lägg materialet i den genomskinliga fyllningsflaskan och fyll den med vatten och babyolja med hjälp av en tratt. Applicera nu universallim eller varmt lim på kanten av förslutningen och stäng locket. I exemplet ovan togs beslutet att använda färgade strykpärlor som flyter i flaskan när de skakas och virvlar i ljusa färger.

sensoriska flaskor spädbarn småbarn gör kanel pompoms glasstenar pärlor

Barn älskar allt som glittrar och glittrar. Så du kan fylla flaskan med vatten och massor av glitter. En effektiv kombination resulterar i fin glitter och större glitterflingor eller stjärnor. Valet av färg är naturligtvis helt upp till dig och ditt barns preferenser. Om du vill få en sensorisk flaska att se tematiskt ut som vattnet i havet, är glitter i blått och grönt perfekt. För en regnbågsslutflaska däremot behöver du så olika färger som möjligt.

diy sensoriska flaskor bebis småbarn limma mat risnudel mussla

En annan bra idé för att fylla de attraktiva, hemlagade sensoriska flaskorna skulle vara saker som finns i varje kök. Fyll flaskan med livsmedel som ris, pasta, linser, majs, bönor, kanelstänger eller kaffebönor. Detta är ett billigt, och viktigast av allt, snabbt DIY -projekt. Om du har valt ris till flaskfyllningen kan du färga det i en färg du väljer. Du behöver en blixtlåsväska för detta.

DIY idéer sensoriska flaskor bebis småbarn bokstäver färgknappar

Tillsätt nu 1 msk ättika och rör ner lite matfärg. Tillsätt riset, försegla påsen och skaka flera gånger så att färgen fördelas jämnt. Låt sedan riset torka över natten och fyll sedan flaskan. Glöm inte att limma på locket.

vackra sensoriska flaskor skapar idéer för barn folieknappar

Färgglada pomponger, fjäder, knappar, kuber, bokstäver, pappersrester, folie, rörrengöringsmedel och mycket mer ser också bra ut i flaskan och kan snurra runt fint. Om du har färgglada sugrör till hands kan du skära dem i mindre bitar och låta ditt barn fylla dem i plastflaskan. Denna aktivitet tränar de små motoriska färdigheterna hos de små.

gör färgglada flaskor själv sensoriska flaskor bebis fjäderpiprengörare

Dessutom har barnen väldigt roligt att delta i olika hantverksprojekt. Släpp fantasin och experimentera med valet av fyllmaterial. Ett bra sätt att utveckla ditt barn på ett lekfullt sätt, eller hur?