Gör shabby chic själv – redesigna effektivt dina möbler

Gör shabby chic själv vit-liten-byrå-slitna-ornament-orkidé

Om du äger ett gammalt skåp eller stolar som inte ser särskilt bra ut i sig, men är för bra för att slängas eftersom de är arvegods, kan du använda några enkla tekniker för att fräscha upp dem samtidigt som du behåller sitt antika utseende. Men du kan också få en relativt ny möbel att se sliten ut och uppnå en stor effekt. Denna look kallas shabby chic. Det är för närvarande väldigt trendigt, varför möbler med detta utseende också säljs mycket dyrt. Men nu lär du dig hur du enkelt kan göra det Gör shabby chic själv burk. Vi önskar dig också mycket nöje och framgång med att testa!

Gör shabby chic själv – det typiska shabby chic -utseendet

Shabby chic gör din egen byrå-grå-vintage-stol-färgstark-klädsel

För att göra shabby chic själv bör du först och främst förbereda den valda möbeln. För att göra detta bör du rengöra ytan väl. Du kan ta bort lack- och färgrester med en lut. Slutligen slipa den goda biten ordentligt så att den nya färgen också kan fästa bra.

Du behöver nu vilken färg som helst. Möbeln har också en stor effekt om du målar två eller flera färger ovanpå varandra. Dessa skimrar igenom på slutet. För ett romantiskt utseende kan du till exempel använda rosa och vitt. Men i princip finns det inga gränser för din fantasi. Efter att du har applicerat önskad lack krävs tålamod. Innan du kan fortsätta måste det torka ordentligt.

Gör shabby chic själv – idéer för en romantisk look

Shabby chic gör din egen matsal-idé-stol-matbord-rustik

Som ni vet slits en lackerad möbel vanligtvis bara ut i hörnen och kanterna. Så du bör sikta på denna effekt också med din möbel. Du behöver ett fint sandpapper eller en stålborste, beroende på vad du föredrar. Om du vill kan du också arbeta på andra områden med sandpapper. Nu kommer du att märka att de andra färgerna också kommer ut. Utöver detta kan du också förstärka effekten med gamla dörrhandtag eller handtag.

Tips för att göra shabby chic själv: Du kan också applicera en vit färg efter den ljusa färgen. Detta ger dig den så kallade patinaeffekten. Efter torkning, slipa möblerna igen. Se till att träet kan skimra igenom på vissa ställen. Ett romantiskt utseende skapas igen.

Gör shabby chic själv – sprucken färg

Shabby-chic-do-it-yourself-skänk-flytande-effekt-wadn-bild-dekorationer

En annan bra idé för att göra shabby chic själv är att redigera möbeln så att det ser ut som att färgen skalar av. Detta kräver det som kallas sprakande, vilket i sin tur kräver speciellt lack.

Välj först en mörk akrylfärg som du vill ha som yta. Detta kommer att synas senare. Låt dem torka väl efter applicering. Naturligtvis kan du också låta träets naturliga färg skimra igenom, i så fall behöver du inte en primer i form av akrylfärg. Den speciella lacken som är nästa i kön kallas tårlack. Denna lack bör också torka väl efter att du har applicerat den överallt eller bara på vissa ställen. Finishen är en ljus akrylfärg. Under torkningsprocessen visas de önskade konstgjorda sprickorna i färgen.

Vintage shabby möbler med en touch av nostalgi

Shabby-chic-gör-det-själv-sovrum-garderob-grön-fåtölj-ljus-matta

Spegel- eller tavelramar, liksom vägglampor med en utsmyckad design är perfekta för att omforma och göra shabby chic själv. Du hittar dem på loppis eller på Ebay. Bara att leta. Om du vill ha några fler idéer och inspiration för val av möbler och naturligtvis för val av färg, kan du ta en titt på följande imponerande exempel på att göra shabby chic själv. Du kan också implementera detta med din egen möbel.

Hylla för köket

vintage-shabby-chic-kök-möbler-gör-det-själv-instruktioner

Bygg en vägghylla i shabby chic stil själv från tavelramar – 14 idéer

Shabby spegel med en utsmyckad design

dekorationer-shabby-chic-hall-sidobord-spegel-ram-blomstrar

Sidobord i shabby look

diy-möbler-shabby-optik-sidobord-för-terrass-lack-vit

Ett sminkbord med en speciell karisma

Sminkbord-pall-prydnadsdekorationer-shabby-chic-gör-det-själv

Terrassdesign i stil med shabby chic

shabby-chic-möbler-terrass-mysiga-gestaten-diy-idéer

En gör-det-själv dekorationsidé

shabby-chic-gör-det-själv-dekorationer-idéer-färg

vintage-shabby-chic-back-wall-sovrum-trä lameller

ovanlig-dekorationer-shabby-stil-star-chipped-färg

shabby-chic-table-white-curved-legs-paint-skalade av

shabby-chic-fåtölj-stoppad-flisad-färg-byrå-grön

shabby-mirror-frame-white-lack-gör-det-själv-instruktioner

shabby-chic-gör-det-själv-hem-tillbehör-spegelramar