Gör väggdekorationer av trä själv – 17 inredningsidéer

Väggdekoration av träpinne som klibbar väggmålning modern fåtölj

Komfort är särskilt viktigt i alla rum. Och en sådan atmosfär är särskilt bra när man använder trä. Förutom möblerna kan du också använda en Väggdekoration av trä Välj. För detta ändamål har vi sammanställt några intressanta inspirationer som du enkelt kan återskapa. Förvandla ditt interiör till en riktig oas av välbefinnande.

Väggdekoration av trä – original bildramidé

väggdekoration av trä tavelram vintage växter skänk mörk

En tavelram av trä som väggdekoration är egentligen inget nytt. Men denna idé är långt ifrån vanlig. Det är bäst att välja en ram i vintage-stil. Den här sticker ut bättre. I slutändan beror det dock på din inredningsstil. När du har fäst ramen på väggen kan du fästa valfri annan dekoration på den. En växt används för detta i exemplet. Men du kan också hitta på något för denna träväggdekoration själv.

Användbar väggdekoration av trä

väggdekoration trä rustikt vinställ idé byrå ljusglas

Dekorationer är särskilt trevliga om de förutom sin estetik också har en annan användbar egenskap i sig. Så är det också med det här ursprungliga vinstället. Du behöver bara brädor och metallringar och du kan designa en vinkällare som en väggdekoration av trä i alla rum utan att behöva ett separat rum.

Honeycomb -mönster som väggdekoration

väggdekoration trä remsor barnrum honungskaka mönster färgglada färger moderna

Du kan skapa intressanta figurer med trälister. Exemplet ovan bevisar det. Forma till exempel ett sådant bikakemönster. Med färgglada accenter är väggdekorationen av trä också mycket bra i barnrummet.

Träskivor 

väggdekoration träskivor idégrenar skuren lack väggkonst

På din nästa promenad, samla grenar. Du skär dem sedan i skivor för att skapa så intressanta bilder som väggdekorationer av trä. Om du vill kan du också måla enskilda rutor i färg.

Tinker med träskivor

väggdekoration träskivor lackpilar form guld mörk

Denna väggdekoration av trä ser elegant och modern och rustik ut på samma gång. Allt du behöver för detta är brädor och eventuellt lack. Brädorna formas och spikas eller skruvas ihop enligt bilden.

Shabby väggdekoration

väggdekoration av trä rumsdelare idé metall smidesjärn sidobord

En gammal rumsavdelare kan fungera som en underbar väggdekoration. Och det kräver inte mycket ansträngning. Detta gäller särskilt om du är ute efter Shabby -stilen, för då är inga reparationer nödvändiga. Se hur rummet uppgraderas med denna träväggdekoration.

Återvinn för väggdekoration

väggdekoration träfönster shabby rustik byrå idé grenar vas

Om du fortfarande inte tror att mycket kan göras med gamla saker, kan denna träväggdekoration övertyga dig. Det gamla fönstret ser väldigt attraktivt ut tillsammans med grenarna och belyser eldstaden.

Träbrädor

väggdekoration av träskivor design vas modern look

Se till att lämna ett litet hål i mitten när du fäster ihop träskivorna. Där kan du sätta in riktiga eller konstgjorda blommor, kvistar eller annat som extra dekoration. Ett annat exempel på hur lätt en DIY träväggdekor kan vara.

väggbeklädnad

väggdekoration trä väggbeklädnad sovrum fiskbensmönster grå

Den moderna väggbeklädnaden av trä imponerar med ett intressant fiskbensmönster och färgen grå. Resultatet är en intressant accentvägg och ett riktigt blickfång utan större ansträngning.

Sliten trädörr

väggdekoration dörrluckor hängande korg sidobord

Den här dörren med romantiska prydnader ser fantastiskt vacker ut och det trots eller förmodligen på grund av dess slitna stil. Sådana gamla föremål kan också underbart renoveras genom att ge dem en ny färg eller målning.

Väggdekoration av paddlar

väggdekoration trä paddel design hörn soffa växt matta

Denna väggdekoration av trä är enkel och ändå original. Har du några paddlar som du inte längre behöver? Då har du nu hittat en ny användning. Naturligtvis kan du också köpa några.

 Träbjälkar som hylla

väggdekoration trä balk hylla vägg nisch bygga rustikt

Fäst träbjälkar i en väggnisch och använd den som en öppen hylla. Balkarna kan ha en sliten medelhavsstil, eller de kan vara snygga och moderna. Allt beror på din smak.

Trä väggmålning

väggdekoration trä accent vägg dörr träskivor sovrum design säng

Använd en gammal trädörr som en väggmålning av annat slag. Denna rustika och samtidigt moderna väggdekoration av trä ser särskilt bra ut ovanför en säng eller soffa.

 3D väggdekoration av trä

väggdekoration trä accent vägg idé ursprungliga trä rutor 3d optik

Denna träväggdekoration är gjord på ett liknande sätt som varianten med träskivorna. Den enda skillnaden är form och tjocklek. Den här gången behöver du fyrkantiga skivor, som du också skär i olika tjocklekar för att kunna skapa denna ursprungliga 3D -design.

Patchwork design

väggdekoration-gjord-av-trä-remsor-lapptäcke-idé-väggmålning

Trälister i olika nyanser kan sättas ihop för att skapa en sådan bild. Träväggdekorationen har ett attraktivt randigt utseende.

Fågelhus på väggen

väggdekoration av träfågelhus-design-färgglada-brädor-ram

Med gamla ramar, träskivor och färgglada fågelholkar kan du göra en så original träväggdekoration. Stilen kan väljas rustikt med återvunnet trä. Men du kan också uppnå en modern design. Använd bara nya träskivor för detta.