Grottbyggnad för barn och vuxna – DIY -projekt med filtar och lakan

drömlika grottbarn bygger av sängkläder

Byggde du som barn grottor av filtar och soffkuddar med dina syskon, kusiner eller vänner och gömde dig i dem? Om så är fallet vet du precis hur kul det är. Även om barngrottor inte är nya är de lika populära idag som då. Och inte bara med barn. Du kan välja mellan en klassisk grotta gjord av stolar och lakan eller en modern variant för ett lektält som tipi. I det här inlägget hittar du en stor mängd inspirerande bilder och idéer om hur du själv kan bygga en grotta. Vare sig för barnen eller för dig själv – det finns en lämplig idé för alla i vårt galleri.

Hur kan du bygga en grotta?

bygga en grotta under bordet DIY lek tält barn

Det finns ingen enda metod för att bygga en grotta. Varianterna är många och beror på vilken utrustning som finns. Lite kreativitet och skicklighet krävs fortfarande för att göra projektet till verklighet. I det följande sammanfattar vi några av de mest kända varianterna för en barngrotta och ger många coola idéer som inspiration för varje metod.

Bygg en barngrotta med stolar och filtar

lätt barn grotta bygga stolar filt

Särskilt på vintern, när det är dåligt väder, behöver barnen en plats i huset eller lägenheten där de kan gömma sig. Och kul garanteras i en grotta av filtar. Där kan de små släppa ut ånga, leka med sina favoritleksaker eller bjuda in sina vänner på besök. Grottor är också en bra idé för fest över natten för barn och tonåringar. Med dessa projekt är det dock viktigt att du deltar både i planeringen och i byggandet av grottan. Detta uppmuntrar inte bara kreativitet, det får dem också att känna att de skapat något själva.

enkla grotta bygga stolar kuddar färgglada filtar

Att använda stolar och filtar eller lakan är ett snabbt och enkelt sätt att bygga en grotta. Vad du behöver för detta är minst två stolar som en ram och flera filtar. Sprid detta över stolarna och skapa ett slags tält. Taket ska inte nå från ena sidan till golvet, så att grottan får en entré. Du kan markera detta med ett par soffkuddar. Om grottan är lite större, dra sedan upp matbordet och skapa utrymmet nedan.

barn grottan flicka spela tält fairy lights

Eftersom det kan bli väldigt mörkt i barnkulan bör du tänka på lämplig belysning. Med en rad ljus i grottan blir atmosfären genast trevligare. Du kan välja mellan vita, gula eller färgade lampor. Alternativt kan barnet ta med en ficklampa.

Bygg en grotta i vardagsrummet

material grotta vardagsrum bygg själv

Barngrottan ska inte nödvändigtvis vara i barnrummet. Vardagsrummet erbjuder den perfekta platsen att bygga en grotta, eftersom många av materialen redan finns där. Du kan använda soffan och / eller soffkuddarna som en ram och designa ett hörn i vardagsrummet som en reträtt för ditt barn.

instruktioner grottbyggnad för barn vardagsrum lakan

Om grottan har något högre tak kan du bygga den som ett tält. Förutom lakan eller överkast behöver du bara en lång snöre och klädnypor. Hitta först rätt ställe där du kan binda strängen och sträcka den över rummet. En spik på fönstret eller på väggen, ramen på en vägglampa eller dörrgångjärnet är perfekta.

grotta bygga vardagsrum hörn ark sladd

Om sladden redan är spänd, bestäm den exakta platsen för grottan och sprid lakan över den. Fixa med klädpinnarna och dekorera med girlander och sagoljus efter önskemål. Den svala barngrottan är klar.

Bygg ett lektält för barn i förskolan

grotta för barn bygger idé om barnkammare

Om du vill göra något speciellt för ditt barn kan du också ta en titt på de senaste livsstilstrenderna för föräldrar. Där kan du hitta trenderna för 2018 när det gäller leksaker, liksom många häftiga idéer för inredning av baby- och barnrum.

En av årets största trender är tälttälten, som förvandlas till mysig läsning och mysiga hörn i barnrummet. Allt du behöver är några träpinnar och ett lämpligt tyg som sträcks över dem. Men om tipi inte är ett måste kan du designa lektältet i vilken form du vill. Du hittar inspiration i bildgalleriet nedan.

DIY grotta för barn träskivor lakensladd

När du har byggt lektältet, tänk på en lämplig anläggning för det. Å ena sidan ska det finnas en mjuk yta på golvet, till exempel en matta eller ett par mjuka sittdynor. Å andra sidan är olika gosleksaker, leksaker och barnböcker ett bra komplement till inredningen i (tipi) tältet.

Bygg en grotta för vuxna

grotta bygga från filtar matta kuddar fairy lights kamera stativ

Vem sa att filtgrottor bara är för barn? Vuxna kan också bygga en mysig grotta och designa vardagsrummet som en personlig oas av välbefinnande. Oavsett om du läser böcker, tittar på filmer eller bara kopplar av, är allt mycket roligare på din egen reträtt. Var kreativ och utforma ett avskilt hörn i vardagsrummet för dig själv.

grottbyggnad från filtar kuddar som tänder sagoljus

Som en överraskning för alla hjärtans dag eller årsdagen är en romantisk grotta helt underbar. Dekorera dem med rosenblad, ta med ett litet bord för vin eller champagne och ha en underbar fest med din partner.

Coola idéer och DIY -projekt som inspiration

barngrotta bygga vardagsrum kudde lakan lektält

Har du bestämt dig för att bygga en grotta, men du har fortfarande inte rätt idé? Ta en titt i vårt bildgalleri och bläddra igenom en mängd olika idéer för unga och gamla. Vi hoppas att du hittar den rätta och bygger en drömlik grotta.

Ha kul och lycka till!

instruktioner grotta byggnad vardagsrum tie string vägglampa soffa fot

barn grotta bygga vardagsrum soffa fåtölj lock

kudde slott grotta barn vardagsrum spel inomhus

inomhus spel för barn kudde slott bygga soffkuddar

inomhus barnspel bygger ett kuddslott av filtar

DIY grotta för barn vardagsrum material instruktion

grotta byggmaterial tips instruktion

populära spel barn inomhus grotta bygga under bordet

enkel grotta bygga vardagsrum stolar sofföverdrag

grotta i vardagsrummet barn vuxna bygger roligt

grotta bygga vardagsrum färgglada filtar lakan kuddar

stor grotta bygg vardagsrum lakan DIY idé

Vuxna bygger kuddar av lakan

stor grotta bygga vardagsrum tak sträcka

original barngrotta bygga teepee barnrumsmattor sittdynor

mini grotta bygg barn lek tält tipi indiska motiv

barngrotta teepee tält bygg barnrum roliga spel

grotta bygg barn barnrum tipi lek tält mysigt hörn

barnrumsidéer spela grottlekstält

litet tipi lek tält barn förskolemöbler

barnrums teepee bygga fairy lights rampinnar

Bygg en grotta för barn av lakan, sittdynor, mattor

små barngrotta bygga barnrumsidéer lektält

söt grotta bygg barnrum lek tält mysigt hörn

lek tält barn bygga dagisflicka rosa

barngrottans läshörna gör hula hoop -puffar själv

romantisk grotta bygga baldakin tofs krans kuddar

grotta bygga över säng himmelsäng DIY

bygga en grottak hänga dekorera göra tofs själv

grotta ställa upp rosa kudde madrass

grotta bygga tonåringar färgglada lakan pompoms fairy lights

grotta bygga över sängöverdrag himmelsäng DIY

grotta bygga säng tonåring idé DIY

gör sänggrottan själv ur lakan sagoljus

cool idéer grotta barn vuxen lakan mönster lampor

diy grotta barn vuxna över sängen återvinna gamla lakan

grotta över säng bygga från lakan DIY idé