Inslagning av gåvor – instruktioner och originalidéer för varje tillfälle

Rundformade presenter är en stor utmaning för alla som vill packa in dem fint för ett specifikt tillfälle. Som med allt finns det olika tips och tricks för presentförpackning av runda föremål som du bör överväga för ett bra resultat. I den här artikeln hittar du originalidéer och instruktioner om hur du gör det själv Slå in runda presenter och dekorera dem för ett specifikt tillfälle.

Runda gåvor omsluter jul-band-grå-glitter-julbollar

Inslagning av gåvor – med rätt material och teknik

Inslagning av runda presenter till barn-julklappar-matchande-inslagningspapper

Om du vill slå in en rund present till jul, födelsedag eller annat tillfälle, bör du ha rätt teknik och välja ett lämpligt omslagspapper. Du bör alltid vara försiktig med vanligt omslagspapper eftersom det lätt kan skadas av vikning och i slutändan kan ge en oönskad effekt. Istället kan du gå för crepe -papper, som är lättare att vika och ser lite skrynkligt ut hemma. En annan cool idé för materialet är att använda tyg.

Hur slår du in runda presenter? – Instruktioner med omslagspapper

Inslagning runt gåvor instruktioner-låda-inslagningspapper-vit-beige-tejp

Innan du börjar packa bör du välja lämpligt förpackningspapper och klippa det i storlek. Vid inslagning av runda gåvor bör pappersbredden vanligtvis vara densamma som presentens höjd eller den runda lådan plus dess diameter. Längden ska kunna rama in lådan eller burken och vara ca 2 centimeter extra. Sedan ska du rulla ihop presenten med papperet, klistra startkanten direkt på lådan och tejpa papprets ände med transparent tejp.

Packa in presenter på ett roligt sätt – 9 DIY -instruktioner och många fler idéer!

Inslagning av vinflaskor som julklappar

Hur du kan slå in fina presenter med och utan omslagspapper

Slå in presenter i en rund form korrekt

Inslagning runt gåvor instruktioner-inslagning-papper-nedre-sida-design

Därefter ska du linda in botten genom att vika omslagspapperet inåt. Vid utformning av undersidan bör vikningen inte nödvändigtvis vara perfekt, eftersom det vanligtvis går obemärkt förbi. Men om du vill ha perfekt presentförpackning bör du försiktigt vika både topp och botten.

Gör toppen av presenten vacker

Inslagning av gåvor Instruktioner-på-toppen-vacker-design-vik-lim

För att toppen och botten ska se snygg ut bör du göra veck av samma storlek med ena handen och hålla dem i mitten med den andra. Gör detta i tur och ordning tills resten av papperet viks. Stick sedan tillbaka papperet med den transparenta tejpen. När de två sidorna är klara kan du börja dekorera.

Slå in runda presenter och dekorera dem på lämpligt sätt

runda-gåvor-packning-lämpligt-dekorera-jul-bröllop-idéer

Beroende på tillfälle är olika rosetter och dekorationer lämpliga för presentförpackning. För att dölja fläckarna som du tejpade ihop med tejpen kan du använda en bredare tejp. Du kan använda den för att knyta en vacker presentbåge och dekorera den som du vill.

Videohandledning: inslagning av runda gåvor genom att vika

Slå in runda presenter med crepe -papper

rund-present-inslagning-crepe-papper-cellofan-present-inslagning-idé

Du kan använda samma metod för att göra presentförpackningar för runda föremål och burkar själv från krepppapper. Det är lättare att arbeta med än vanligt omslagspapper och ser lika bra ut. Crepepapper med mönster är dock mindre vanligt, så det är bara lämpligt för presenter med enkel förpackning.

Välj lämpligt omslagspapper för tillfället

Runda gåvor-förpackningar-födelsedag-inslagning-papper-mönster-hälsning-kort-dekoration

För vackert presentförpackning bör du samordna omslagspapperet och dekorationen med tillfället för att göra ett gott intryck. Till exempel, till julklappar, är det bäst att välja papper som har ett motsvarande mönster. För födelsedagar och personliga tillfällen är valet större och beror på mottagarens preferenser.

Slå in runda presenter med tyg

rund-present-inslagning-tyg-rosett-band-rund-låda-sax-instruktioner

Om du snabbt vill slå in runda gåvor utan att behöva bry dig med omslagspapper kan du linda in presenten kreativt med en vacker trasa. Det bästa sättet att göra detta är att använda ett rektangulärt tyg som är ogenomskinligt och har ett vackert mönster, till exempel. Placera presenten i mitten, knyt två motsatta hörn och upprepa sedan samma sak med de andra två. Bind slutligen hörnen med ett fint band och presentförpackningen är klar. Du kan också använda denna metod för presenter i ovanliga former.

Originalidéer för presentförpackning

runda gåvor-inslagning-tyg-kombinera-två-färger-original-idéer

Med handdukar av bomull eller siden i olika färger kan du ge dina presenter en individuell touch. Det finns inga gränser för kreativitet och du kan prova olika färgkombinationer och tekniker. Dessutom kan du spara papper med presentförpackning av tyg och det hela tar bara några minuter.

Vira bollen med tyll

rund-present-inslagning-idéer-nät-band-rosett-satin-grå-present-inslagning

En bra idé för inslagning av runda presenter är att använda tyll. Förpacka först presenten med en silkesduk eller silkespapper och använd tyllen som ett andra lager. Knyt det återstående tyget med ett satinband och skapa eleganta presentförpackningar som är perfekta för presenter till bröllop, födelsedagar eller mors dag.

Packa runt saker

runda-gåvor-förpackningar-jul-jul-dekorationer-stjärna-glittrande

Letar du efter en enkel teknik för inslagning av runda presenter? Placera presenten i mitten av ett helt paketpapper, dra upp pappershörnen och fäst med en snöre eller lämpligt band. Knyt en rosett, dekorera med en julboll så har du den perfekta förpackningen för en rund julklapp.

Slå in cylindriska gåvor

Packa-runt-gåvor-avlånga-burkar-packa-själv-metod-instruktioner

Vissa runda gåvor är avlånga eller i en avlång låda, till exempel världskartor. Istället för att lägga burken i en för stor presentpåse kan du göra en vacker presentlåda av elegant omslagspapper.

Förpackning avlånga, runda burkar – instruktioner

rund-present-förpackning-instruktioner-avlång-tenn-förpackning-inslag-papper-dekoration

Om du packar in runda presenter som finns i en burk kan du använda samma teknik som för plattare presenter. Om det finns lite omslagspapper kvar när du viker toppen kan du antingen klippa ut det eller vika det igen. Om du inte vill ha några synliga tejpremsor på förpackningen kan du använda dubbelsidig tejp istället.

Slå in en cylindrisk gåva som godis

rund-present-inslagning-inslagning-papper-vit-färg-pensel-present-godis

Här visar vi hur du kan använda billiga material för att slå in runda presenter och skapa en glad stämning på festen. Klipp först ut en lämplig bit vitt omslagspapper och måla alla mönster eller motiv på den. Vik sedan papperet runt burken och tejp ytterkanten med tydlig tejp. Tryck sedan försiktigt ihop de tomma hörnen som visas på bilden och knyt en knut med band vid varje. Du kan slå in runda presenter som godis själv.

Förpackning av burkar som gåvor

Rund-present-förpackning-flaska-present-inslagning-papper-mini-pompon-band

Om du har köpt en rund flaska eller burk i present och vill packa in den snyggt, så har vi en söt idé för dig. Använd enfärgat och mönstrat tyg (crepe-papper är också bra) och ett fint dekorativt band, till exempel med pomponger istället för en rosett. På så sätt kan du slå in både små och stora presenter (till exempel ljus, vaser, blomkrukor, korvlådor osv.) Du kan läsa här hur du slår in en present i folie.