Inslagning och design av godis som presenter – kreativa hantverksidéer till jul

Godis som gåvor, idéer, hantverk, julinstruktioner, förpackningar

Om du fortfarande undrar vad du kan få dem till jul med några av dina släktingar eller vänner och du inte kan tänka på någonting, så kan vi ha rätt för dig. Och du kan bara ge bort godis, för vem älskar inte godis? Om idén verkar lite tråkig för dig först, ta en titt på presentidéerna nedan. Vi menar inte att bara ge bort godisarna. Istället finns det kreativa sätt på vilka du kan slå in godiset som presenter så att det ser allt annat än tråkigt ut. Dessutom kan du köpa godis eller göra dem själv. Hemlagade julkakor eller choklad är en bra idé, tycker du inte? Kom igång direkt och förbered dina julklappar!

Förpackning av godis i form av Rudolph och jultomten

Godis som gåvor murverkburkar dekorerar julrenens jultomte

Förpackning av godis som gåvor är särskilt snabbt och enkelt om du använder murade burkar. Om du inte vill att innehållet ska synas direkt kan du använda en ogenomskinlig låda eller täcka glaset helt. Annars är det bara att dekorera murverkskruven med sådana originaletiketter. Det behöver inte nödvändigtvis vara dessa julfigurer heller om du kan tänka dig något annat. Du gör etiketterna av byggpapper. De röda näsorna är särskilt original. Dessa består av enkelt rött tuggummi som limmas på glaset med varmt lim. Du kan sedan märka presentlappen som du vill.

Gör godisgåvor själv – fyll alla glasögon

Godis julklappar vas fyllning godis choklad färger lager gör det själv

I allmänhet är glasögon bra att använda som förpackning. För att innehållet ska se attraktivt ut bör godiset ordnas enligt ett visst system. Annars kommer gåvan att verka kaotisk och osympatisk. Om du förpackar godiset som presenter är lager till exempel mycket lämpliga. Skapa först ett lager i en färg eller från samma motiv och fortsätt sedan med nästa. Resultatet ska se ut ungefär som det här exemplet. För att få glaset att se ut som en present kan du dekorera det med en rosett. Eftersom detta troligen kommer att glida av glaset är det lämpligt att limma fast det. En punkt med varmt lim bör räcka.

Hemlagad godis som gåvor

Godis som gåvor pepparkakor godisrör ger bort julen

Här är en idé om hur man använder hemlagat godis som en present. Det är en pepparkaksman vars armar är placerade framför kroppen före bakning. Se till att det finns en öppning så att en godisrör eller annat godis kan sättas in efter bakning, som om pepparkaksmannen höll i det själv. Du är välkommen att använda ett eldfast föremål som stöd för bakning. När pepparkakorna har svalnat dekoreras de med glasyr eller glasyr och är utrustade med godisburkarna. Glöm inte etiketten med ett meddelande eller en hälsning om du gör godis som presenter.

Gör originella godis själv som gåvor

Godis som gåvor marshmallows rudolph ren choklad DIY

Om du inte är så intresserad av att baka, gör det lättare för dig själv och använd färdiga godis som presenter. På så sätt kan du till exempel göra sådana renar. Smält mjölkchoklad i en dubbelpanna, spett marshmallows och doppa dem i chokladen tills de är täckta överallt. Så länge chokladen fortfarande är rinnande bör du också lägga till smarties. När chokladen har stelnat igen fastnar den inte. Du får hornen från små kringlor som du skär i hälften och sticker i marshmallowsna. Det är bäst att använda transparent film för förpackning, liksom det används för buketter. Vik den försiktigt runt renen ovanifrån och knyt den med ett vackert band under marshmallowen. Du kan också använda söta presentidéer som dessa som en extra accent eller som dekoration för större presenter.

Att göra godisgåvor – ätbara träddekorationer

Godisgåvor julgransdekorationer får dig att ge bort chokladgranar

Du kan se en kombination av naturmaterial och läckra praliner här. Först pysslas en julgran med enkla kvistar. Fördela sedan chokladen på de horisontella grenarna på ett jämnt avstånd från varandra. Du kan dekorera toppen med en stjärna, som också kan vara en julkaka. Glöm inte ett snöre som kan användas för att hänga godiset. Det är bäst att använda varmt lim som lim.

Söta presenter i glödlampor

Godis julklappar glödlampor vintage strö färgglada färger

Godisarna behöver inte nödvändigtvis vara färdiga att äta. Detta gäller bland annat smulor eller färgat socker, som det används i detta exempel. Gamla glödlampor fungerar som originalförpackning för presenten av godis. Idén är utmärkt som ett komplement om du planerar att ge bort bakblandningar. Alternativt kan de vackra glödlamporna med godis också användas som en trädprydnad som gåvor och först efteråt kan de knapra. Sprinkles finns i en mängd olika former och färger, så att de definitivt kommer att göra ett intressant intryck.

Kreativa sötsaker som presenter – en idé för en färgglad bukett

Godis julklappar bukett tuggummi fruktgummi konstgjorda grenar bordsdekorationer

Använd olika godis och sätt ihop dem till en intressant bukett. Om de har julfärger eller former förstärks effekten till och med. Fruktgummis godis, slickepinnar och godisrör är lämpliga. Du kan också använda andra element och dekorationer när du sätter ihop buketten. Här användes till exempel konstgjorda grenar med bär för att göra den söta buketten fylligare. Det är bäst att använda en klar vas eller glas så att insidan också syns.

Hemmagjord godislåda i form av en ren

Godisgåvor julren klädnypor bobble pipe cleaner

Denna idé kan också användas för hantverk med godis. Använd M för detta&M’s eller andra godis som du slår in i genomskinlig folie. Se till att du inte överfyller paketet och att de valda godisarna kan skjutas lite åt sidan. I mitten av förpackningen klämmer du fast en klädnypa i trä, som du målar brun i förväg. Lägg till googlyögon, en röd pomponsnos och gevir gjorda av rörstädare. Denna idé för presenter att göra dig själv med godis är redan klar!

Ätbara gåvor gjorda av godis

Godisgåvor julskålgåvaidé pepparmintor

Detta är också en mycket original idé för godis som gåvor. Det här är skålar gjorda av julpepparmint. Och projektet är inte svårt alls! Klä en bakplåt med bakplåtspapper eller en silikonmatta för bakning. Lägg det första godiset på toppen för mitten och sprid sex till runt det. Skapa sedan en tredje rad. Lägg nu bakplåten i den förvärmda ugnen och förbered en ugnssäker skål. Du ska inte ta bort ögonen från godiset. Målet är att de ska börja smälta mycket lätt så att kanterna håller ihop. Om massan blir för flytande fungerar inte det hela.

Ta sedan ut plåten ur ugnen, lägg skålen ovanpå godisarna och vänd på det hela för att forma godisarna enligt skålen. Var försiktig så att du inte blir bränd i processen! Låt nu den söta skålen svalna. Du kan sedan fylla dem med godis eller andra presenter innan du ger bort dem.