Sy ett lapptäcke – enkla instruktioner för nybörjare

Sy en lapptäcke-nybörjare-gör-det-själv-picknickfilt

Patchwork är en populär textilteknik som alltid kombineras med skickligt handarbete. Underbara, lekfulla mönster skapas som alltid ser väldigt individuella och speciella ut. I grund och botten sys bitar av samma storlek gjorda av olika tyger, särskilt rester av tyg, ihop. Gamla textilier, inklusive sängkläder och dukar, kan återanvändas eller återvinnas. Olika mönster och komplicerade motiv kan skapas enligt modulprincipen, men för nybörjare skulle det vara en bra start om de har en enkel Sy en lapptäcke.

Sy en lapptäcke – som överkast eller för barnrum

Sy en lapptäcke-nybörjare-gör-det-själv-barn-mönster

En lapptäcke är underbart lämplig som överkast eller soffkast, men en är riktigt populär i barnrummet. De mönstrade tygerna som utgör en filt av denna typ passar underbart i barnens värld och gläds åt sin brokiga form. Om du kan sy och ha en symaskin, sätt dig ner för att arbeta och behärska ett quiltat täcke med hjälp av de två lättanvända guiderna som vi har valt åt dig.

Sy ett lapptäcke – enkla instruktioner

Sy en lapptäcke -instruktioner-nybörjare-tyg-utklipp-kvadrat

Först behöver du lämpliga tyger eller rester av tyg för lapptäcken. Ta hänsyn till typ av fiber och naturligtvis färgschemat. Alla material som kan användas bör ha samma struktur, vara färgstarka, men samtidigt kunna kombineras med varandra. Var uppmärksam på innehållet i tyget – olika tyger ger olika egenskaper, vissa krymper när de tvättas.

Sy ett U -häfteomslag – enkla instruktioner och bra DIY -idéer

Sy kimono – det trendiga klädesplagget på 30 minuter

Gör skyddsänglar själv – 6 DIY -idéer att ge bort med instruktioner

Sy en lapptäcke – välj rätt tyger

Sy en lapptäcke -instruktioner-nybörjare-mönster-tyger-rosa-rutor

Du bestämmer själv hur ljust och färgstarkt ditt lapptäcke kommer att vara, och följaktligen var du ska använda det senare. Att hitta rätt tyger kan ta tid, men se till att du har samma mängd av varje för att slutresultatet ska se bra ut.

Sy ett lapptäcke – sy ihop rutorna

lapptäcke-filt-nära-instruktioner-nybörjare-mönster-tyg-turkos-rosa

Dela de utvalda tygerna i geometriska figurer av samma storlek. För nybörjare är det lämpligt att välja torg. Storleken på hela taket är lätt att beräkna och kommer att göra ditt arbete enklare. Gör en plan för hur det hela ska se ut och var du ska placera vilket tyg. Ordna elementen på ett varierat sätt – varje rad ska innehålla samma rutor, men ordnas om och placeras olika.

Sy en lapptäcke – kant och säkerhetssöm

lapptäcke-täcke-sy-instruktioner-nybörjare-kant-säkerhet-söm-överlock

Glöm inte säkerhetssömmen när du har sytt ihop alla rutorna som en helhet. Det vore bäst om du har en överlockningsmaskin. Detta förhindrar att tygbitarna sliter.

Sy en lapptäcke – påslakan

lapptäcke-filt-nära-instruktioner-nybörjare-tryckknappar-överkast-rosa-färgat-tyg

Om du vill att lapptäcket ska fungera som ett påslakan, bör du designa det som en slags väska. Patchwork -sidan sitter kvar ovanpå och en nedre del av sängkläder sys på den. För att sätta in en filt lämnas en öppning i det nedre området och det enklaste sättet är att stänga den med snäpp när det behövs.

Anslut de två sidorna och sy ihop lapptäcket

lapptäcke-filt-nära-instruktioner-nybörjare-överkast-rosa-blå-mönster-tyg

När du syr ett lapptäcke kan det vara bra att vara medveten om standardstorlekarna på sängkläder och överdrag. På så sätt kan du beräkna hur stora de enskilda elementen ska vara. Till exempel: med en total storlek på 200 x 200 cm krävs 400 bitar 10 x 10 cm, 20 bitar per sida. Du bör också tänka på att det behövs några centimeter till för sömmarna. I vårt exempel är det lämpligt att antingen skära elementen 11 x 11 cm eller i stället för 20 x 20 bitar på varje sida av taket, expandera dem med en annan (21 x 21 rutor var 10 x 10 cm).

Sy själv påslakan med lapptäcke

lapptäcke-täcke-nära-instruktioner-nybörjare-överkast-barn-sängkläder

Om du har beräknat och planerat allt väl, är det framgångsrika slutresultatet säkert. Om du har ett framgångsrikt första lapptäcke kan du uppgradera till ett som består av olika eller olika geometriska figurer.

Sy ett lapptäcke – instruktioner för nybörjare

lapptäcke-täcke-nära-instruktioner-nybörjare-rutor-tygbindning

Här erbjuder vi en mer detaljerad översikt över hur lapptäcken sys i detalj. Första gången du försöker, börja med något mindre så att du vänjer dig vid den specifika sömnadstekniken.

Sy ett lapptäcke – kopplar ihop fyrkantiga element

lapptäcke-täcke-nära-instruktioner-nybörjare-rutor-anslut-tyg

Du kan först sy ihop rutorna i rader. Försök att behålla den förplanerade kanten (ca 5 mm) så att elementen i slutändan får samma storlek. Det kan vara bra om du stryker tygbitarna i förväg.

Sy en lapptäcke – välj färgade, glada mönstrade tyger

lapptäcke-filt-nära-instruktioner-nybörjare-

Sätt sedan ihop raderna i en hel lapptäcke -produkt. Du kan omge kanten med en säkerhetssöm eller, om den här funktionen inte är tillgänglig, helt enkelt omsluta den med tejp. Textiltejp klippna av samma material eller speciella som undertrycker slitage är lämpliga för detta.

Sy en lapptäcke – glöm inte säkerhetssömmen

lapptäcke-täcke-sy-instruktioner-nybörjare-kant-säkerhet-söm-överlock

Om du vill sy en lapptäcke som inte används som påslakan behöver du bomullsfleece av vilken tjocklek som helst. Detta sys på lapptappens undersida. Dekorsömmar över elementen kommer att bidra till det dekorativa utseendet.

Sy löpare eller små lapptäcken

lapptäcke-täcke-nära-instruktioner-nybörjare-löpare-kant-gör-själv

Undersidan är slutligen täckt med ett lämpligt tyg och färdig dekorativt i kanterna. Försök först att skapa mindre produkter med hjälp av lapptekniken, så att du kan öva dina färdigheter med ett riktigt lapptäcke.

* Instruktioner för påslakan med lapptäcke mönster av DIY -mamman

* Instruktioner för små lapptäcke löpare från Mamma ler