Sy söta gosedjur ur strumpor eller tinker utan nål och tråd

gosedjur gjorda av strumpor strumpa apa instruktioner sy själv uppstoppade djur

Vill du ge ditt barn eller en annan person en mycket speciell behandling och ge dem en söt gosleksak? Även om ditt projekt låter som mycket arbete kan du sy ett sött gosedjur med lite material och tid eller till och med göra hantverk utan nål och tråd. Vad tycker du om att göra kärleksfulla leksaker av strumpor? I dagens inlägg har vi sammanställt bra idéer, förslag och instruktioner för dig om hur du själv kan göra söta strumpdjur av gamla eller partnerlösa strumpor.

Gosedjur gjorda av strumpor – söt strumpa att göra själv

strumpa apa sy din egen gos leksaker tyg

För att du ska kunna göra en så söt apa hemma behöver du lite fantasi, ledig tid, samt följande material och verktyg:

Ett par strumpor

Lite fyllmedel

Nål och tråd i valfri färg

sax

Knappar eller plastögon

Gör själv strumpor apa syinstruktioner

Vänd först båda strumporna ut och in. Den ena strumpan används för att göra apans kropp, medan den andra används för armar, öron, svans och nos. Först är benen formade. Klipp strumpan ner i mitten till hälen. Runda botten av strumpan, dvs. de två fötterna, något av. Från den andra strumpan, skär bitarna av tyg som kommer att fungera som armar, öron, nosparti och svans. Steg-för-steg-instruktionerna visar vilken del av strumpan som används till vad. Du kan sedan sy ihop de två benen med en öglesöm och lämna en liten öppning öppen för polyfyllningen. Vänd kroppen till höger ut igen. Bestäm nu ögonens position och fäst dem. Fyll kroppen med fyllmaterialet och sy fast den.

Strumpa syr gosleksaker av strumpa

Nu måste du vända tådelen av den andra strumpan till en nos. Lägg tillfälligt i en del av fyllningen för att få en uppfattning om hur den kommer att se ut. Sy toppen av nospartiet på insidan av kroppen och gör två näsborrar och ett stort leende genom nosen. Stoppa bomull i munnen och sy ihop den helt.

Gör gosedjur av strumpor apa själv sy själv mjuka leksaker

Sedan måste du sy och fylla öronen, armarna och svansen och till sist sy dem på kroppen. Din handgjorda, söta apa är nu klar!

Sy gosleksaker själv – gör kaniner av strumpor

Hur man gör kanin av strumpor själv instruktioner

Små, bedårande kaniner är inte bara en populär dekoration för påsk. Har du små strumpor från ditt redan vuxna barn som fortfarande ligger någonstans? Som du redan har sett kan du ganska snabbt göra snygga leksaker av strumpor. Och när de uppstoppade djuren är gjorda i miniformat ser de bara söta ut.

Material:

Strumpor för nyfödda eller spädbarn av bomull (du behöver en strumpa per kanin)

Sytråd

nål

sax

Svart tråd

Rosa filtpenna eller akvarell

Pompons, band eller annan dekoration

Fiberfill

gosedjur gjorda av strumpor instruktioner strumpdjur

För kaninen gjord av strumpor, vänd först strumpan på fel sida och skär den i mitten, från tårna, nästan till hälen. Forma spetsen på båda öronen till en triangel och sy insidan av öronen. Fyll sedan kroppen med bomull (vänligen lämna öronen) och forma den till en oval. Sträck strumpan lite runt fyllningen och klipp av överflödigt tyg. Sy ihop strumpkaninens öppning enligt anvisningarna. Vik kanterna inåt för att helt täcka hålen.

tinker kanin av strumpor gör bara gosar själv

Sy nu kaninöronen ihop med några stygn vid basen så att de får den typiska formen. Nu kan du ge den lilla kaninen av strumpor ett ansikte med svarta ögon och en korsformad näsa. Rita röda kinder med en rosa akvarell eller en filtpenna. Sist men inte minst, klä upp det söta lilla strumpdjuret med rosett eller pomponger.

Kaniner från strumpor syr mjuka leksaker själv pompon

Gör kramar av strumpor – pyssla med kattstrumpor utan att sy

Gör gosedjur av strumpor katt utan att sy

Sanna kattälskare kan enkelt och snabbt förvandla en partnerlös strumpa till en söt kattunge själva. Vi har valt ett enkelt hantverksprojekt för dig som du snabbt kan genomföra utan att sy.

Nödvändigt material:

strumpa

Tyg sax

Tyglim

Fiberfill

Elastiska band

Knappar, filt, tråd, band

tinker katt gör kram själv av strumpor

Ta ut öppningen av strumpan i en V-form; dessa blir då kattens öron. Fyll strumpdjuret med bomull tills den är i den storlek du vill ha. Knyt av öronen vid basen med elastiska band och lim den eventuellt befintliga öppningen mellan öronen. Använd ett annat gummiband för att forma kattens huvud. För att ge kattungen ett realistiskt ansikte, gör morrhåren av garn och forma ögonen av filt och knappar. Använd material som rosetter, paljetter etc. för att göra det gosedjuret vackert.

Sy en mysig leksak – sy en katt ur strumpor

gör strumpor katt gosedjur själv

Du kan göra en vacker katt själv av ett par strumpor. Medan du använder en symaskin rekommenderas här, är det här hantverksprojektet inte så komplicerat, så du kan också sy kattungen för hand.

Nödvändigt material:

Ett par strumpor

Fiberfill

Knappar för ögon och näsa, om så önskas

nål och tråd

Kattsömstrumpor gosleksak själv

Vänd strumporna ut och in. Använd en strumpa för kroppen och den andra för huvudet och svansen. Dra en linje i mitten av den första strumpan från hälen. Dessa kommer att vara bakbenen. Avrunda tassarna. För de främre tassarna, dra en annan linje från tån. Klipp ut kroppen och benen och vänd strumpan ut igen. Skär sänggaveln en tum under hälen. Nu kan du fylla alla delar av strumpdjuret med fyllmaterialet och stänga öppningarna för svarvning. Tills du håller den söta uppstoppade katten i handen är det bara att sätta ihop alla bitar och ge det söta lilla djuret ett leende ansikte.

Katthantverk utan sömnad

Gör gosedjur av strumpor själv, pyssla med material

Du är välkommen att förvandla partnerlösa strumpor till förtjusande, söta gosleksaker med hjälp av den heta limpistolen. Oavsett om det är katt, kanin eller hund, det finns inga gränser för din kreativa fantasi. Följande material är nödvändiga för de lekfulla strumpdjuren:

Färgglada strumpor

sax

svart permanent markör

Mini pomponger

Kändes i olika färger

Lim pistol

Fiberfill

tinker katt med strumpor utan att sy helt enkelt tinker strumpa djur instruktioner

Stoppa bomullen i strumporna och lämna fotleden tom. Vik tillbaka denna tygbit och lim den på baksidan av strumpan. Fäst mini -pompoms som ögon och näsa med det heta limet och rita morrhåren och munnen med markören. Öron, mage och tassar kan tillverkas av filt. Lim svansen på baksidan av strumpan. Dina avkommor är också välkomna att delta i detta enkla DIY -projekt. Inom en mycket kort tid kommer du att ha ett helt team med små strumpvänner!

Gör små gosedjur av strumpor – bläckfisk utan att sy

Bläckfisk gosedjur från strumpor utan att sy lim

På mindre än 30 minuter kan du göra en så gosig liten bläckfisk av strumpor utan att sy. Din älskling kommer att älska att slänga bläckfisken i luften och låtsas att havsdjuret simmar genom vattnet. Ta ett ljust, mönstrat par strumpor och gör dem till lekfulla bläckfiskar. Med lite fyllning och några snitt kan du få fantastiska gosedjur gjorda av strumpor på bara några minuter.

Nödvändigt material:

strumpa

Fiberfill

sax

tråd

Filt (vit, svart och gul)

Lim pistol

Ta lite bomullsull och stoppa den i strumpan. Knyt en tråd under fyllningen. För att göra bläckfiskens tentakler, skär flera tunna remsor i strumpan. Dra sedan försiktigt tygremsorna mot dig. Detta gör dig lite vågig och ser mer realistisk ut. För att skapa bläckfiskens ögon måste du klippa cirklar av tre olika storlekar och färger ur filt. Det måste vara totalt 6 cirklar. Lägg lite lim på baksidan av ögonen och stick det lite djupare och lite åt sidan på bläckfiskens ansikte. De små havsdjuren är också en perfekt dekoration eller ger bort på en fest med havsbor.

Sy uppstoppade djur – gör ormar av strumpor

ormsockers instruktioner gör knappar själv

Vårt nästa hantverksprojekt är också enkelt och nybörjarvänligt. Om du redan har samlat ett gäng gamla strumpor eller sådana som ditt barn länge har vuxit fram kan du använda dem för att göra en så söt orm. Ungefär 10-12 strumpor behövs för strumpdjuret. Det är ännu enklare om du använder färgglada barntights eller knestrumpor till strumpan.

Material:

minst 10 strumpor (alternativt strumpbyxor)

symaskin

tråd

sax

Knappar

rött band

fyllnadsmaterial

Gör gosedjur av strumpor själv – söta strumpor 

Sockdjur tinker larv flexibla plyschknappar mjuka leksaker

Skär raka bitar med fyra fingrar på bredden ur strumporna genom att ta bort hälen eller bukten. Om bitarna har olika bredd kan du sortera en del av dem från minsta till största och den andra delen därefter från största till minsta, så att du efterliknar kroppens form. Skär sedan igenom varje bit på sidan och sy ihop alla bitarna på långsidan. Klipp en liten triangel från slutet av det röda bandet. Det blir ormens tunga. Sy dem på toppen av strumpan. Nu kan du sy upp strumpormen på sidan och fästa två knappar för ögonen. Vänd nu ormen till höger igen. Nu är den svåraste uppgiften för ditt DIY -projekt. På grund av dess längd kan det ta lite tid att fylla kramen. Så snart du är klar syr du vridöppningen.

Gör gosedjur själv – färgglada ugglor utan att sy

uggla pyssla med strumpor utan att sy gör gosedjur själv

Dessa brokiga ugglor kan också göras snabbt av ett par strumpor, filt i olika färger och två knappar. Vilken färg och mönster du väljer är helt upp till dig. Föredrar du jordtoner eller vill du skapa en varelse som är så färgstark som möjligt? Klipp av hälen på strumpan och fyll strumpan med ris så att den söta fågeln kan stå stadigt. Skapa mallar av papper för fjädern, näbben, ögonen och fötterna och klipp dem ur filt. Fäst dem på kroppen med varmt lim. Dra slutligen strumpans ändar rakt och vik strumpans baksida framåt i mitten. Limma nu strumpans utsatta kant över ögonen och et voilà, den söta ugglan är klar.

Dino gosedjur gjorda av strumpor

tinker leksak dinosaur gosedjur ur strumpor

Föredrar dina nära och kära att titta på böcker för dinosaurier hela dagen och tycker att deras värld är särskilt spännande? Överraska sedan de små med en kärleksfullt handgjord dinosaurisk leksak av strumpor. Det är bäst att använda enkla randiga strumpor eller enfärgade strumpor med prickar för urjätten. Du kan använda en andra strumpa eller kände att du formar till trianglar för att göra de karakteristiska benplattorna på jättens rygg. Dina dinosaurieälskande barn kommer att vara över månen med den nya leksaken.

Sy en enkel gosleksak – gör en söt hund

gosedjur sy strumpa djur pyssla hund

En lättskött och kär huskamrat som också är idealisk för att gosa är en söt hund. Du kan göra den trogna fyrbenta vännen av bara några material enligt samma princip som katten eller dinosaurien själv.

Gör små möss gosedjur av strumpor själv

enkel gos sömnad nybörjarmus

Eller kanske du skulle vilja göra en söt liten mus? Det finns inga gränser för din fantasi. Har du redan ditt nästa DIY -projekt för gosedjur gjorda av strumpor i åtanke??