Tinker vindkraftverk – 8 enkla idéer med instruktioner

Pinwheel tinker idéer papper-barn-scrapbooking-hantverk papper-DIY-linjal-halm-dekoration-leksaker

De populära leksakerna under 1800 -talet var de som helt enkelt gjordes av papper eller trä att göra. Vem i tiderna med de stora spelen på gatan Tinker vindkraftverk imponerade särskilt på hans vänner. Inte bara ett föremål för barndomsnostalgi, utan också ett förtrollande dekorativt eller kreativt hårtillbehör, det är en okomplicerad idé att göra själv. Verktygen och materialen som används för detta finns i nästa låda hemma. Vi ger dig härmed 8 idéer för att göra väderkvarnar av papper och olika material.

Tinkermaterial och verktyg för vindkraftverket

Pinwheel tinker idéer material-scrapbooking-papper-sugrör-pin nålar-penna-sax-linjal

Alla har de verktyg de behöver för ett sådant projekt hemma:

  • en sax eller en skärare
  • Kartong för att klippa ut mallarna
  • Halm eller träpinne för handtaget
  • Stift för fastsättning
  • Linjal och penna
  • Motivpapp, scrapbookingpapper eller annat beroende på vald idé.

På grund av sin enkelhet är nålhjulet roligt att göra hantverk med barn, det utvecklar deras kreativitet och fingerfärdighet. Det färgglada resultatet förtrollar med sin roterande rörelse i luften, tenderar att observera naturen och låter vårvindarna leka lyckligt i din trädgård.

Tinker väderkvarnar skapar en avslappnad atmosfär

Pinwheel tinker idéer papper-fest-dekoration-blå-röd-vit-glas-presentpåse

Kombinationer av motivkartong och enfärgad kartong kan skapas bra om du skapar present- och bordsdekorationer med väderkvarnar. Välj matchande färger och mönster beroende på festivalens tema, som visas ovan. Rött, blått och vitt är den perfekta färgtrioen för en barns födelsedagsfest. Glassmycken är gjorda av jordfärgat provpapper med vit baksida.

Idé för trädgårdspluggar med väderkvarnar i plast

Pinwheel tinker idéer-plast-trädgård-dekoration-trädgård plug-DIY-vattentät-blå-röd-lila

Vindkraftverk är perfekta som dekoration för trädgården, eftersom de helt enkelt vänds av vinden. Detta kan användas för att göra vackra trädgårdspluggar som sätter lekfulla accenter i utomhusområdet. Du bör hitta en lämplig plats i trädgården för vindkraftverken, där det finns tillräckligt med drag. Platser skyddade från vinden anses därför olämpliga för sådana vindspel.

För att skapa vind- och vattentäta trädgårdspluggar använder vi plastmaterial från färgglada mappar, tappar eller tumstänger i matchande färger och träpinnar – cirka 1 meter långa. Nedan följer enkla instruktioner för att göra ett vindkraftverk av en plastmapp.

En bra idé – att använda en plastmapp som hantverksmaterial 

Pinwheel tinker idéer plast-instruktioner-DIY-blå-kvadrat-linjal-hörn-tummar

En fyrkant – formen på det klassiska vindkraftverket – skärs ut från varje lock på plastmappen. Från varje hörn görs diagonala snitt upp till två centimeter från mitten. Som visas stansas ett hål i de 4 motsatta 45 ° hörnen med hjälp av en stans. Sedan placeras dessa hörn ovanpå varandra med hålen i mitten och fästs på en träpinne. Du kan fästa vindkraftverket på plats med en tumsticka och lite lim för att fästa det på träpinnen.

  Pinwheels i pastellfärger som festdekorationer i trädgården

Pinwheel-tinkering-idéer-papper-kids-födelsedag-dekoration-DIY-pastellfärgade-staket

Med denna idé kan du dekorera ett tråkigt staket i vackra färger. För att göra detta bör du göra flera vindkraftverk i valfri färg och fästa dem på staketet med hjälp av tråd eller träpinnar. På så sätt kan du göra dekorationerna till festen i trädgården själv istället för att köpa färdiga dekorationer. Låt vinden hålla dina gäster roade!

Med en ädel touch i mitten

Pinwheel-tinker-idéer-papper-fest-trädgård-dekoration-vintage-gör-det-själv-strass-halm

Om du verkligen vill göra vackra dekorationer för speciella tillfällen med ett tapphjul, döljs tummen av limmade tillbehör i matchande toner – rosor, knappar, strass etc. Idéerna är helt enkelt oändliga och kan anpassas till alla tillfällen och alla ämnen. Se bara till att färgen och designen på mittstycket passar bra med ditt hjul. Så här sätter du pricken över i: et hemgjord.

6-punkts vindkraftverk-precis som 1-2-3

Pinwheel-tinker-idéer-papper-bord-dekorationer-kruka-barn-leksaker-rosa-gul

Vindkraftverk har olika storlekar och former och kan därför tinker på olika sätt. Förutom den typiska 4-punktsdesignen finns det också de med 6 eller fler poäng. Om du vill göra ett sådant vindkraftverk är det enklaste sättet att göra detta med en lämplig mall. Skriv ut mallen nedan, lägg den på ett ark hantverkskartong i roliga färger, klipp ut formerna och fäst varje 6 bitar ihop.

Mall för ett 6-punkts vindkraftverk

Pinwheel-tinker-idéer-mall-papper-cut-out-punch-out-hål

Instruktioner för att göra det själv i 4 steg

Pinwheel-tinker-idéer-papper-scrapbooking-prov-papper-gör-det-själv-instruktioner-pin-sticky tejp-träpinne

Följ dessa okomplicerade instruktioner om du gillade de 6-spetsiga hjulen som en blomkrukkontakt eller en rolig present till barn. I exemplet är papperselementen fästa på en träpinne med en nål och tejp. För mindre modeller kan du till och med återvinna popsicle -pinnar och göra en hållbar dekoration själv.

3D -krans tillhör trädgårdsfestdekorationen

Pinwheel-tinker-idéer-plast-rosa-vita-ränder-trädgård-fest-dekoration-koppel

Om du letar efter vackra idéer för DIY -festdekorationer, har du hittat det här. Fräscha upp trädgårdsfesten med en kedja av färgglada plasthjul – dra en linje genom mitten av varje hjul och låt den hänga över torget. Om det är vind vänds vindkraftverken och skapar lekfulla effekter i utomhusområdet. För detta projekt kan du göra så många vindkraftverk du vill i olika storlekar och använda dem som dekoration. Matcha färgerna med resten av dekorationen så att helhetsbilden blir vacker.

Linda ett sugrör med rosetter och använd det som handtag

Pinwheel-tinker-idéer-papper-halm-barn-dekoration-bord-dekoration-fest-födelsedag-pastellfärger

Vid lätta bordsdekorationer är vindkraftverken oftast fästa vid sugrör. För detta bör dock hjulen vara mindre och tillverkade av ett lätt material. Papper är ett bra val i detta fall. Den givna designen i pastellfärger passar särskilt bra till babyshower eller barns födelsedagsfester.

 Festfolk gillar det starkt färgglada!

Pinwheel-tinker-idéer-papper-sugrör-barn-fest-födelsedag-rosa-blå-färgglada

Vindkraftverk är dock inte bara lämpliga för balkong- eller trädgårdsdekorationer, de kan också användas för bordsdekorationer. Du kan använda den för att dekorera enkla sugrör och designa dem kreativt. Med olika färger kan du skapa fantastiska kombinationer och mönster som bidrar till en stämningsfull dekoration. När det gäller att välja material och färger för att tillverka väderkvarnar är sorten otroligt stor. Det ger inte bara en glad stämning, utan ger också borddekorationerna en lekfull touch.

Vallmo tillverkade av röd kartong

Pinwheel-tinkering-idéer-papper-vallmo-instruktioner-röd-halm-vas-dekoration

Dessa 3D -blommor kan enkelt göras av ett par väderkvarnar som är bakåt fästa med varandra med en brads klämma. För rätt blommig form kan du använda en mall med rundade spetsar på tapparna. Du kan dekorera blommavaser och arrangera kreativa blomsterarrangemang med hantverkspapper. De evigt färska blombuketterna är underbart lämpliga som dekoration för lägenheten eller balkongen och kan tinkeras i olika färger.

Pinwheel-tinkering-idéer-papper-vallmo-instruktioner-röda hörn-brads-klippfäste

För en vallmo behöver du totalt två röda vindkraftverk av samma storlek. Du bör först göra ett nålhjul av ett fyrkantigt pappersark genom att följa instruktionerna på bilden. Tinker sedan med det andra vindkraftverket och fäst dem båda tillsammans med brads klämma så att syftet med det övre vindkraftverket står mellan de i det nedre vindkraftverket. Nu är vallmo klar.

Om du inte vill göra vallmo utan även andra blommor från ett nålhjul, använd kartong i olika färger – babyrosa för rosor, stark gul för solrosor. Du kan också använda papper med mönster eller måla olika motiv själv på vitt papper.

Gör ett vindkraftverk och anamma hållbarhet

Pinwheel-tinkering-idéer-plast-pet-flaskor-DIY-balkong-trädgård-dekoration-varmt lim

Om du vill göra ett vindkraftverk kan du återvinna olika material istället för papper. Till exempel kan roliga vindkraftverk tillverkas av olika PET -flaskor, som används som accenter i trädgårds- eller balkongdesign. Sådana projekt hjälper till att barnen tränas i idéerna om naturvård och fortfarande fungerar som en enkel vindmätare.

För detta projekt kan PET -flaskor av alla storlekar och färger användas och omvandlas till atmosfäriska vindspel. Du bör först skära varje flaska i hälften. Vindkraftverk kan tillverkas av båda delarna. Klipp nu ut de enskilda rotorbladen med en sax och böj dem långsamt ner efter varandra och för dem till önskat läge. Skruva sedan in ett hål i locket så att vindkraftverket kan rotera.

Balkongdekoration gjord av PET -flaskor

Pinwheel-tinkering-idéer-plast-pet-flaskor-DIY-balkong-trädgård-dekoration

Om du använder transparenta PET -flaskor kan du måla dem med en färg du väljer och designa dem individuellt. Med flera vindkraftverk kan du skapa en vacker dekoration för balkongen som säkert skulle locka grannarnas uppmärksamhet.

Tinker pinwheels som håraccessoarer med glatt humör

Pinwheel-tinker-idéer-filt-hår-band-gör-det-själv-knapp-rosa-rund elastik

Låt vinden leka i ditt hår. Men ge honom rätt leksak. Ett känsligt nålhjul kan tillverkas av två lager tyg och dekoreras med en vacker knapp i mitten. Lämpliga material för detta är filt eller konstläder för vintern och siden eller bomull för våren och sommaren. Färgduon för hårtillbehören beror på din fantasi.

De fullständiga instruktionerna hittar du här: 1. Vindkraftverk av plastmapp

2. 6-punkts vindkraftverk

3. Vallmo