Cederträfasad i harmoni med miljön – ett drömhus högt i bergen

södra sidan modernt drömhus cederträ fasad

Ett imponerande hus klädt i cederträ ligger på en svagt sluttande garveri i bergen i Utah. Red Hawk House är ett privat Park City -hem för en familj av begåvade designers. Arkitekturen i huset är anpassad till omgivningen av arkitekterna från Imbue Design, så att du kan dra mest nytta av den spektakulära utsikten. De mysiga utomhusområdena och de breda terrasserna erbjuder en hisnande utsikt som är imponerande under varje säsong. Husets cederträfasad är i harmoni med den naturliga omgivningen på våren, sommaren och hösten och utgör en fin kontrast till de snötäckta bergen på vintern.

hus uppfart cederträ fasad kontrast

Materialet som används för att bygga huset kallas Western Red Cedar. Denna träslag tillhör de nordamerikanska barrträd och används ofta i yttre konstruktion. Dess bruna färg utstrålar naturlighet och harmonierar därmed perfekt med naturlandskapet. På vintern, å andra sidan, bildar den en skarp kontrast till den vita snön. På detta sätt presenteras huset i bergen vackert. Cederträsfasaden är särskilt väderbeständig och tål stora temperaturfluktuationer, varför arkitekterna bestämde sig för det.

trädgård innergård mysig sittgrupp öppen spis

För sommarmånaderna är huset utrustat med en stor veranda som löper runt huset. Där kan de boende njuta av sina måltider, koppla av på eftermiddagen med en bok eller bara njuta av den hisnande utsikten. Förutom verandan har Berghaus också en rymlig utomhusyta som är bekvämt inredd. Trädgården är utformad som en innergård mitt i huset och är därmed skyddad från den hårda vinden. Ett utomhusvardagsrum rymmer boende när det regnar och kan med hjälp av skjutdörrar omvandlas till ett mysigt rum med utsikt när temperaturen sjunker på vintern.

vardagsrumsutsikt berg möbler design klassiska möbler

Inuti har huset ett öppet vardagsrum med matplats och kök, vilket passar perfekt med familjens dynamiska livsstil. Det stora sovrummet har ett eget badrum och erbjuder naturligtvis en spektakulär utsikt över bergen. Eftersom ägarna är designers till yrket har arkitekterna utformat en liten separat verkstad där de kan bli riktigt kreativa.

Du kan titta närmare på det vackra huset med cederträfasad i Utah i vårt bildgalleri!

vardagsrumsutsikt berg fönster från golv till tak

cederträbeklädnad utanför glas framifrån

berghaus trä sten glas ädel anslutning

öppet kök kök ö matplats hängande lampor

kök matplats ljusa färger accenter

husbibliotek läshörna mysig tillgång till trädgården

inredning design blöjtrappa gul räcke accent

sovrum spektakulära vyer golv till tak fönster

privat badrum sovrum skjutdörr badkar

hus i bergen terrass utsikt natur berg

cederträ fasad hus innergård gräsmatta

rymlig innergård vindskydd utomhus spis

utomhus spis betong utsikt bergen

bergshus stor veranda glasfront underbar utsikt

Berghaus cederträ fasad kontrast snö

husdesign cederträ beklädnad fasad

trädgårdsbetong stegstenar väggvy

entrégarage cederträbeklädnad utanför

cederträ fasad drömhus natur

Ett projekt av Genomskinlig design