Drömhotellet i New York – kreativ modern hotellarkitektur

“Dream Downtown Hotel” – drömhotellet i New York av “Handel” -arkitekterna från New York

drömhotellet i New York - modern design

Byggd på en plats av stor arkitektonisk betydelse, drömhotellet i New York är ett utmärkt exempel på modern hotellarkitektur. Detta supersnygga boutiquehotell ligger i New York, i trendiga Chelsea-distriktet och var ett stort renoveringsprojekt av handelsarkitekterna 2006. Det centrala temat som påverkar inredning och exteriör är en futuristisk, abstrakt tolkning av bubblande vatten. Anslutningen till hav och vatten leder direkt till byggnadens fascinerande historia.

Hotellets spännande historia går tillbaka till 1960, då det så kallade “Maritime Hotel” ritades av arkitekten Albert C Ledner för den nationella marinföreningen. Byggnaden såldes senare och ändrade dess funktion.

Drömhotellet i New York

modern innovativ arkitektur - hotell i New York

Den ultramoderna fasaden visar stilmässiga likheter med det gamla “Maritime Hotel” och den ursprungliga designen av Ledner. Men det är inte förankrat i nostalgi. Den moderna hotellarkitekturen påminner om formen, men visar ett framsteg i konceptet. Hela byggnaden firar metallen som ett kreativt byggmaterial. Fasaden består av reflekterande stålplattor – så här betraktade Ledner projektet och moderniserade det samtidigt.

Modern arkitektur – drömhotellet i New York

På fasaden mot 17th Street ersätter polerade rostfria paneler de ursprungliga mosaikplattorna i den gamla unionsbyggnaden. Den ursprungliga Ledner -byggnaden hade distinkta runda fönster. Denna anslutning till havet och vattnet har också bevarats i den nya byggnaden. Dessutom tillkom flera mindre luckor asymmetriskt i stålplåtarna, så att den annars strama fasaden utstrålar mer energi. Den livliga cirkelsammansättningen är nu ännu närmare begreppet bubblande vatten.

Denna enkla tanke har blivit ett viktigt ledmotiv i modern hotellarkitektur från Drömhotell i New York. Framfasaden, en gång en bar vägg, förvandlades till en sammansättning av cirkulära former och strukturer. Den här gången byggdes tvåskiktsstål på ett sådant sätt att runda öppningar skapas framför individuella “Juliet” balkonger. Effekten är dramatisk, kombinationen mellan den reflekterande perforerade metallen, glasfönstren och balkongerna i skuggan – sensationellt.

Inredningsidéer – belysning i ett drömhotell

innovativ belysning - hotell i New York

modernt hotell i USA - inredning

Den ultramoderna designen är hisnande. Du leker med ljuset, så att en drömlik och bekant atmosfär skapas. Designerna har införlivat det cirkulära motivet på många olika och kreativa sätt genomgående. Arkitekterna har vidtagit drastiska åtgärder för att bättre belysa utrymmet – fyra våningar har eliminerats. I det resulterande utrymmet konstruerade de en vacker, lugn takterrass med ett poolområde. Själva poolen bidrar till den surrealistiska inredningen – gästerna på nedervåningen kan njuta av omvärlden genom glaspanelerna på poolgolvet.

En annan smart variant på vattentemat finns i foajén. Ljuset som lyser genom de perforerade stålplåtarna bildar cirklar i hela rummet. I kombination med magnifika, lyxiga växter och det gröna som kan ses genom fönstren ser foajén ut som en skogsäng.

Drömhotellet i New York

modernt hotell i New York - badrum

Och det är inte allt: konceptet med bubblande vatten utvecklas vidare. Handelsarkitekterna har skapat en skimrande dröm där spektakulära lampor gjorda av handblåsta glasbollar

 “Flyta genom foajén och fyll rummet med ett magiskt ljusmoln ovanför restaurangen Marble Lane.” / Designers /

innovativ belysning i hotellidén från USA

Överallt där du ser dig omkring i inredningen på detta moderna hotell hittar du olika varianter av det centrala cirkulära motivet. De är alltid omdesignade och presenterade och ser fräscha och intressanta ut. Reflektionerna på stålväggarna förvandlar de symboliska bubbelformarna till ännu konstigare mönster.

För att få interiören att se varmare och mysigare ut, använde Händels arkitekter träelement i dekorationen. De mjuka möblerna och de färgglada bilderna garanterar mer mys i rummen och ger färger till inredningsplanen av det moderna hotellet.

En resebyrå beskriver drömhotellet i stadens centrum som “ett märkligt organiserat utrymme”. Det är en bra tolkning av drömhotellets magiska atmosfär. Det skulle vara intressant att veta om Albert C. Ledner skulle godkänna denna ombyggnad av hans ursprungliga moderna byggnad.

Av Jaz