Att välja rätt solglasögon – vad är viktigt att veta?

Köp tips för solglasögon-UV-skydd filtrerande brun

Solglasögon är de senaste modeaccessoarerna som vittnar om god smak och stil. Först och främst är de dock ett effektivt ögonskydd mot smuts och UV -strålar från solen. Därför är det inte en bra idé att kompromissa med kvaliteten på glasögonen. Trenden inom glasögonramar ändras däremot från år till år, men vissa modeller förblir designklassiker. Om du har rätt Att välja solglasögon det finns några punkter att tänka på.

Hur man väljer och köper solglasögon – användbara tips

Runda glasögon-moderna glasögon-bruna nyanser när du köper ett urval

När du köper solglasögon är du praktiskt taget bortskämd. Var inte rädd för att prova flera modeller tills du hittar en eller flera modeller som passar ditt ansikte. De så kallade aviator-solglasögonen, som ursprungligen utvecklades för flygvapnet, kännetecknas av en överraskande universell linsform som passar nästan alla ansikten. Njurformade spegeleffektglasögon är en mycket populär modell bland poliser i USA. De alltför stora ramarna påminner om 50- och 60 -talets stil. Trendiga runda glasögon är mest förknippade med John Lennon.

Tips om val av solglasögon – UV -skydd är det viktigaste

Köp solglasögon samling-gucci urval-av glasögon tips

För att säkert skydda ögonen från strålning måste glasögonen vara tillräckligt stora. Skall Att välja solglasögon, du måste vara uppmärksam på ett bra UV -skyddsfilter. Solglasögon med stora linser säkerställer att ingen UV -strålning tränger in från sidan eller uppifrån.

Tips om val av nyans

Köp experttips för solglasögon-solskydd-ögonskydd-UV-filtrering

UV -skyddsfiltreringen är oberoende av färgtonen. Färgningsgrad “UV 400” är tillräcklig för användning i det vanliga vardagen. Linsernas nyans avgör hur mycket synligt ljus som släpps ut i ögonen. Färgen varierar från 0 (dvs. 80 till 100% betyder ljusöverföring) till 4 (mycket mörk, 3 till 8% ljusöverföring).

Att välja solglasögon – linsens färg

Kvinnors solglasögon-tom ford collection-brun nyans

Färgen på glasögonen är mycket viktig i samband med aktiviteterna, t.ex. att köra bil. Färgen har ingen effekt på UV -skydd.

– Gråa glasögon sänker ljusintensiteten, som är ansvarig för uppfattningen av kontraster.

– Bruna linser förstärker kontrasten och blockerar UV -strålar. Bruna och grå glasögon snedvrider färguppfattningen minst. Med alla andra glasfärger behöver ögat en viss tid för att kunna neutralisera färgen.

höger solglasögon ögonskydd val av modetillbehör

– Gulaktiga glasögon – intensifierar kontrasten, blockerar strålar från det blå spektrumet.

– Rödaktiga glasögon – perfekt för vintersport

– Violett – neutralisera färgen grön.

Optimalt ögonskydd genom kvalitet

Solglasögon Välja modeller Tips Forma ansikte UV -skydd

Köp bara solglasögon vars linser är gjorda av högkvalitativt material och har ett inbyggt UV-filter. Solglasögonen är tillverkade av material som glas, polykarbon, akryl och polyuretan. Dessa kännetecknas av att de är flexibla, lätta, rep- och slagtåliga. Bra solglasögon är mycket mer än bara ett modeaccessoar. I EU -länderna i Schweiz får solglasögon endast säljas om de har CE -märkning. Detta garanterar ett minimum av kvalitetsstandarder, även när det gäller UV -skydd.

Solglasögon kvinnor formar trender-märken Miu Miu-urvalstips

Solglasögon tips för att välja Versace -kollektionen exklusiv

modern design solglasögon-köp prada höst vinter-2013 14

Solglasögon väljer en mer effektiv ögonskyddsmodell

Solglasögon ansiktsform notera köptips UV -filtrerande designidéer